evet bu son ayda bende çok bunaldım ellerim ayaklarım hep şiş canım yemek istemiyor ya çikolata ya seriinseriin bişeyler bebeğimi bu ay beslemeliyim küçük kaldı yawruşum başta daha özen gösteriyordum ama nedense son zamanlarda dikkatetmez oldum son 40 gün kendime bi beslenme programı yapsam hiç fena olmıcak özellikle boyu konusunda endişelendim bu haftada 43 cm az sanki başka yorumlara bakıorum kiloda fazla boyudabebeği ne yersem beslerim?? oğluşum bir ayda tosuncuk olur :)
37 haftalık gebeyim 3500gr kızım.genelde bu hafalarda sadece meyvayla besleniyorum diyebilirim.son zamanlar çok kötü geçiyor.57le hamile kaldım 80kg şuan.meyva bebeğe iyi kilo aldırıyor benim kızım zayıftı 10 günde yarım kilo aldı
çok normal benimki 1100 kg almıştı.son günlerde kilo alımı hızlanır.kızlar 34+4 de gittiğimde bebeğin kilosu 1900 dü, kendi doktorum ölçtü bunu..
bugün devlet hastanesindeki doktora rapor almak için gittim 36+1 de. bebişin kilosu 2700 çıktı.
inanamadım, bu kadar kısa zamanda 800 gram alması normal mi sizce? yoksa alet yanlış mı ölçtü?
27. haftadayım bebişim 900 gr. ben 5 kilo aldım,,iyi mi sizce?
Bence iyi. Ben bu haftada 5,5 kiloydum.Şimdi 33+1deyiz. 8 kilo almışım. 24. haftadan sonra hele ki 28'den sonra gerçekten hızlı kilo alınıyor;çünkü bebeklerimizin de kilo alımı hızlanıyor. Fazla kilo almak istemiyorsan nasılsa az alıyorum mantığına sakın bürünme.Az ve sık yemeye, her gün yürüyüş yapmaya, bol bol su içmeye ve özellikle her gün protein almaya çalış.Naçizane önerilerim
Son ayda 6 kilo aldım. Müthiş ödemim var. Aynı zamanda boğazımdan da hiç kısmadım. Hem abur cubur yedim, hem de bebek için besleyici şeyler yedim. Zaten boğazıma düşkündüm. Hamileyim diye iyice rahatlama geldi, yedikçe yedim. Çikolata ve tatlılar çok kilo aldırıyor. Hamileliği baştan yaşasam sanırım yaptığım birçok şeyi yapmam.
Canım napardın mesela. Söylede bizde nasiplenelim yaa
Kesinlikle her gün yürüyüş yapardım. Az az ve sık sık beslenmeye çalışırdım. 3 litre su içerdim. İmkanım olursa yoga yapardım. Şekerli şeyler yemezdim. Çatlak kremimi her gün düzenli olarak sürerdim(doğum yaptıktan sonra sürpriz çatlaklar çıktı,göbeğimde hiç yok sanıyordum, göbeğim de çatlak dolu).
Genel olarak bunları yapardım. Bir şey olmaz diye saldıkça saldım. Sonuç kendiliğinden başlamayan, suni sancıyla başlatılıp sezeryanla biten bir doğum ve bebeğimin kuvözde kalmasına sebep olan mekonyum aspirasyonu. Hatırlamak bile istemiyorum. Şükür atlattım.
Bir ekleme daha : çay ve kahve çok az içerdim hamileyken , kesinlikle bir daha içmem.
Çok saol canım benim. Bende dikkat etcem soylediklerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?