Bebek Beslenmesi bebeklerimize neler yapıp yedirıyoruz paylasalım fikir olsun... tavsiyeler tarifler..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

huzunguz

kalkmayı değil düşmemeyi öğretecektin...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
4.079
1.964
448
benim kızım 7bucuk ay emdi hala ısrar etsem de istemiyor... az olsugu için mama veriyordum bastan beri... o yüzden birlikte paylasalım istedim nasıl beslemeliyiz meleklerimizi... ben başlayayım önce:) :
sabah yogurt mevsimine göre meyve ceviz muz seftali kara dut kiraz vs..
sonra hazır toz kasık mamalarına pekmez ceviz peynir köy peyiri. rende halınde birazda z.yagı.
kemik suyuna çorba, yayla çorbası sehriyeli...

yogurt için koyden süt getirtip evde mayalıyoruz..

benim kızım bu hafta 9 ayı bitirdi.ben kahvaltısını bir tane bebek ekmeğini ıslayıp içine yumurta sarısı bıraz tereyağ labne peynir ve ceviz karıştırarak yedırıyorum pekmezı ayrı verıyorum(karısınca yemıyor) arada mevsım meyvelerinden karışım yapıyorum oglene ya sebze çorbası yapıyorum (kıymalı yada mercimekli) tavuk etine guvenmedgm için ve köy tavuğu bulamadgm için yedirmiyorum.balık için de mevimini bekliyorum.sonra dıger arada ev yoğurdu aksamda bızım yedıgımız yemek ve çorbalardan verıyorum.(kızımızda bızımle yemeğe başladığından berı yemeklarımız az yağlı baharatsız ve salca yerıne domatesle pırısıyor)yatarkende emıyor.gece uyandığında da ve sabah kalktığında emıyor.gunu bole tamamlıyoruz.arada elıne salatalık havuç gıbı sebzeler verıyorum hem dışını kasıyor hem sularını emıyor.

kıymayı bi kere kayınvalidem yedirdi zorlanınca biraz daha bekleyelim dedim. bizim evde baharat ve acılı yemekler yapıldığı için ona ayrı pisiriyorum.. bu arada 2 3 saat kemiği düdüklüde kaynatıyorum plastık kaplara koyup buzluga atıyorum corbalarına karıştırıyorum...
balık denemedik tavuk hasladıkca ezip veriyorum. salatalık vemiyorum koparır falan diye korkuyorum:)
pekmezle z.yegını karıştırıyorum .. corba tariflerini paylasırmısınız?
mercimek denemdeik k. validem gaz yapar karnı ağrır erken dedi.

Back
X