Bebeklerin başında konak oluşumu

blueflower

İki kuzusuyla musmutlu =)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
6.532
2.537
248
kızlar bebişeleriniz başında konak oldu mu hiç??? biziminde var nasl geçirebilirim acaba... bi yerde banyodan önce bebe yağı sürün sonra yıkayın dedi geçmedi,bugünde zeytinyağına yemek sodası biraz karıştırıp sürmemiz söylendi onu da yaptık... başka bir çaresi varmı bildiğiniz...

Canım aynı sorun bizde de var . Doktorumuz kortizon içeren kremlerin olduğunu ve bu kremlerin konağı hemen geçirdiğini söylemişti ama kendisi tavsiye etmedi.Sık sık banyo yaptırmamızı ,banyodan yarım saat önce konak olan bölgeye bebe yağı, saf zeytinyağı yada badem yağından herhangi birini sürüp banyo sonrasında bebek tarağıyla yavaşça taramamızı söyledi.
Şimdi biz iki günde bir banyo yaptırıyoruz ve öncesinde bebe yağı sürüyoruz.Taradığımızda kabuk kabuk kalkıyor, epey bi azaldı hatta geçti gibi.
Ama şimdi başka bir sorunumuz var oğlumun vucudunda kırmızılıklar var ve derisi soyuluyor egzama olabilirmiş .:ecrin_bebek:senağlama

canım o zaman benim yaptığım işlem de doğru sağolasınkaydirigubbakcemile5 vücudunda kızarıklık bizde de olmuştu bizim doktor ince giydirin bebeği demişti ki inan ben hiç kalın giydirmem, daha ince penye tarzı giydirmiştim ve geçti... bazen yine tekrarlıyor ve ben bi süre badisiyle bırakıyorum sadece ve inan sonrasında geçiyor dene istersen a.s

Sıcaktanmıdır gerçekten 2 faklı doktora götürdük biri alerji diğeri egzama olabilir dedi. Haftaya cildiye doktoruna götürücem görsen sırtı komple krmızı ve elimi sürdüğümde sanki kum dökmüşler gibi göğüs kısmında yer yer kırmızılıklar var.:çok üzgünüm: Offfff offfffff....

özlellikle göğüs kısmı ve boğazının altıysa bizimki gibi olabilir canım bi bak bakalım

kıızmda hiç olmamıştı konak oğluşumda oldu dr. götürdüm .bana zeytinyağının içine yarım bebe aspirini ez ve bebişin başına güzelce sür 10.dak beklet sonra yıka ama yıkarken hafifce konak olan bölgeye elinle masaj yap geçene kadar her banyo öncesi bu uygulamayı yappp dedii ve şuan yok ikikez yaptım sadece bunu birde yıkadıkdan sonra başına şapka takmaaaaa...güzelce kurula saçınıııı....yerimseniben...

Son düzenleme:
aah ahhh lalim zaten bizim sıpa şapkayı hiç sevmiyor... sokağa çıkarken bile kavga dövüş takıyoz ama pes ediyo sonunda kaydirigubbakcemile3 dur bakalım bi sonraki banyoda aspirini deneyeyim sağol canım opuyorumnanaktan

aynen cnm bizde şapka ve eldivenden nefret ediyoruz takınca kıyametleri kopartıyorr.....ve kıyafetlerini çıkartırken sorun yok ama giydirirken çıldırıyor elinden gelse çıplak dolaşacakkkkkk:S

canım özelikle sırt, boğaz altı, koltuk altı bölgesinde göğüs kısmındaysa yer yer kırmızılıklar var ev 21-22 derece üzerinde uzun kollu bady ve pijama üstü altındaysa 2 kat çorap ayaklı pijama ve alt eşofman var. Çok mu kalın giydirmişim sence bidr senin bebektede deri soyulması varmıydı?

kızlar benim sıpanın başında hiç olmadı konak ama saf ve iyi rafine zeytin yağı kullnamanı tavsiye ederim bu işlem için sakın bu marka zeytin yağlarını kullanma çünkü katkılılar. zeytinin memleketinde oturduğum için biliyorum tadından bile anlaşılıyor daha beter edebilir.bende tanıdıklara özel hazırlatmıştım oğlum için.ayrıca aklınızda bulunsun hastahaneden çıkarken bebek hemşiremiz söylemişti yıkandıktan sonra bebek pudrasıyla tara kafasını konağı engeller diye hemde terlemesinide önlüyo.

bizde de konak yok ama biyerde yuwarlak bi kısımda yoğun kepek war..konağa mı dönüşür acaba???iyi de duruluyorum ama niye olduki??

Sıcaktanmıdır gerçekten 2 faklı doktora götürdük biri alerji diğeri egzama olabilir dedi. Haftaya cildiye doktoruna götürücem görsen sırtı komple krmızı ve elimi sürdüğümde sanki kum dökmüşler gibi göğüs kısmında yer yer kırmızılıklar var.:çok üzgünüm: Offfff offfffff....

Allah korusun inş. deildir. bizde hem bende hemde eşimde kalıtsal egzama olduğu için ufaklıkta şimdiden önlemleri almaya başladık.örneğin kullandığın sabun yada şampuan çok önemli içeriğinde kostik yada alerjen hiç bir şeyin olmadığına emin ol.bebe yağları egzamayı tetikliyo bu yüzden saf zeytin yağı yada badem yağı kullan.ayrıca eğer egzama teşhisi konursa yünlü şeyler giydirme çünkü egzaması olan kişilerin ciltleri daha alerjen oluyo.direk egzamada diyemem çünkü bu hastalığın 24 bilinen şekli varmış.umarım biraz olsun yardımı olur.ayrıca kullandığın vitamin yada ekstradan verdiğin herhangi bişey bile alerjene sebep olabiliyo egzamalılarda.biz oğlumda kullanacağımız herşeyi önce deneyip bi hafta gözlemleyip öle devam ediyoruz.yada değiştiriyoruz ki normal bebeklerin kullandığı pek çok şeyi kullanamıyo oğlum ör. vitamin olarak devit'i kullanamadık biz çocuk bir saat içinde kızamık çıkarmışa döndü.bu da aklında olsun canım. ancak tekrar ediyorum inş. deildir çok zor ve kurtuluşu olmayan bi hastalık.

aynen cnm bizde şapka ve eldivenden nefret ediyoruz takınca kıyametleri kopartıyorr.....ve kıyafetlerini çıkartırken sorun yok ama giydirirken çıldırıyor elinden gelse çıplak dolaşacakkkkkk:S
:roflol: aynen bu oğluşlar neden böyle yaaa acayip çıplaklığı seviyorlar kaydirigubbakcemile3

canım özelikle sırt, boğaz altı, koltuk altı bölgesinde göğüs kısmındaysa yer yer kırmızılıklar var ev 21-22 derece üzerinde uzun kollu bady ve pijama üstü altındaysa 2 kat çorap ayaklı pijama ve alt eşofman var. Çok mu kalın giydirmişim sence bidr senin bebektede deri soyulması varmıydı?

bende 21-22 derecede tutuyorum odayı hep ve senin gibi giydiriyorum ama kızarıklık olduğunda 10 dakika üst badi ve ayakta tek çorapla bırakıyorum hem hoşunada gidiyor :)) tekrar giydirdikten bir süre sonra kayboluyor...
kızlar benim sıpanın başında hiç olmadı konak ama saf ve iyi rafine zeytin yağı kullnamanı tavsiye ederim bu işlem için sakın bu marka zeytin yağlarını kullanma çünkü katkılılar. zeytinin memleketinde oturduğum için biliyorum tadından bile anlaşılıyor daha beter edebilir.bende tanıdıklara özel hazırlatmıştım oğlum için.ayrıca aklınızda bulunsun hastahaneden çıkarken bebek hemşiremiz söylemişti yıkandıktan sonra bebek pudrasıyla tara kafasını konağı engeller diye hemde terlemesinide önlüyo.

çok teşekkürler dilekcim opuyorumnanaktan

bizde de konak yok ama biyerde yuwarlak bi kısımda yoğun kepek war..konağa mı dönüşür acaba???iyi de duruluyorum ama niye olduki??

kıss kepek değildir o konaktır zuzuummm kepek oluyomu bebede :uhm: o bölgeyi daha iyi durula bakalım geçecek mi??

kıss kepek değildir o konaktır zuzuummm kepek oluyomu bebede :uhm: o bölgeyi daha iyi durula bakalım geçecek mi??

konak kabuk gibi bişiy diilmi ayh??? bugün yıkadım daha bi çok duruladım..görünürde pek bişiy yok..bakalım....

kıslar sık sık yıkandılarmı konak olmuyo galiba ben hemen hemen her gece yıkadığım için şükür böle bi problemim olmadıı sizde sıksık banyo yaptırmayı deneyin....

benimkindede az bişey var z.yağı iyi geliyor ve pudralamak yıkandıkdan sonra ben her yerini yağlayıp pudralıyorum

Back
X