Bebeklerin göz renkleri neden değişir?

jelib10_

Mavi Rüya
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
126
0
46
Ankara

Yeni doğmuş bir bebek gözlerinin araladığında etrafa bakan o masum gözler ne şirindir değil mi?
Bebeklerin göz renkleri neden değişir? yeni doğan bebeklerin gözleri niye lacivert olurki?niye kahverengi mavi ela yeşil olmaz ben sizlere bunu anlatacağım
Aslında yeni doğmuş bir bebeğin gözleri renkli değildirÇünkü doğum esnasında bebeğin gözlerinde renk hücreleri bulunmazmışBu nedenle bebeğin gözleri hiçbir ışığı yakalayamaz ve gelen ışığı geri yansıtırmışBu yansıyan ışığın rengide mavimsi bi renkmişbu
renk bebeğin gözüne vurduğunda gözünün lacivert görünmesine sebep olurmuş
Bebekler 8-9 aylık olduğunda gerçek göz rengine kavuşurmuş

Eğer varsa Şimdiden kusura bakmayın :1:

Keske değişmese simdi mavi gözlü olurdum :69: Lenslerle idare ediyoruz artık değişmeseydi ugrasmazdım ne güzel

evet benim oğlum da doğduğunda gözleri koyu maviydi..
o kadar güzel bir renkti ki...
hatta sülalede herkesin gözü kahverengi bu neden böyle dedik :)
malum acemilik :37:
sonra ikinci çocuğum, canım kızım doğdu.
bu sefer şaşırmadık :16:

Keşke değişmeseymiş ne güzel mavi gözlü olurdum elaya döndü sonradan ://

ilginç hiç cocuğum olmadığı için bilemeyeceğim Allah böyle bir şeyi yaşayarak tecrübe etmeyi nasip etsin bana ve tüm isteyenlere:)

benm 8 ayıma kadar gözlerim cam gibiymiş , babamında gözleri masmavi olduğu için demişler bu baasına benzio ama sonradan değişmş , kşke değişmesymş :) Ama olsun kör değilz bunada şükür :)

Yeni doğmuş bir bebek gözlerinin araladığında etrafa bakan o masum gözler ne şirindir değil mi?
Bebeklerin göz renkleri neden değişir? yeni doğan bebeklerin gözleri niye lacivert olurki?niye kahverengi mavi ela yeşil olmaz ben sizlere bunu anlatacağım
Aslında yeni doğmuş bir bebeğin gözleri renkli değildirÇünkü doğum esnasında bebeğin gözlerinde renk hücreleri bulunmazmışBu nedenle bebeğin gözleri hiçbir ışığı yakalayamaz ve gelen ışığı geri yansıtırmışBu yansıyan ışığın rengide mavimsi bi renkmişbu
renk bebeğin gözüne vurduğunda gözünün lacivert görünmesine sebep olurmuş
Bebekler 8-9 aylık olduğunda gerçek göz rengine kavuşurmuş

Eğer varsa Şimdiden kusura bakmayın :1:

Yengem her doğan çocuğunun gözleri böyle diye sevinirdi. Sonradan çıkıveriyor tabi gerçek rengi... :1::1:

ben hayatımda ilk,muhtemelen son kez lacivert gözlü bi insan gördüm. 25-26 yaşlarında bi kız.annemle sormuştuk hatta kendi gözleriniz mi lens mi diye kendi gözleri olduğunu söylemişti ki doğal olduğu çok belliydi harelerinden vs.bundan belki 4 sene önce gördüm,şu an hala hatırlıyorsam siz hesap edin nasıl bir renkti.böyle koyu lacivert kot rengi gibi.

Back
X