Bebek Beslenmesi Bebeklerin Kilo Ve Boyu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hiskolikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
1.285
2.004
133
29 Mayıs Doğumlu 4 Aylik oğlum var 3300 dogdu 50 gram verdi 3250 oldu sonra 1 700 gram aldı ilk ay. 4950 oldu 1 aylikken. 2 .ay 1 kilo aldı 5950 di 3.ay 1 kilo aldı 6950ydi geçen götürdüm 4 aylik oldu 7650 bu ay az almış . Boyu ise 50 doğdu ilk ay 55 sonra 60 3 aylikken 62 şimdi 64 ölçt ama bence daha uzun. . Anne sütü alıyor. Bu ay neden az kilo aldı ek gıdaya ne zaman baslayim sizinkiler kaç kilo ??

Bence gayet iyi almış 700 gr çok da kötü değil. Benim de 4,5 aylık bebeğim var: 1150-800-540-560 gr aldık. 5. Ayda yavaş yavaş başladık ek gıdaya. Sen bence anne sütüne devam et. Zaman'la kilo alımları azalacak bu çok normal endişe etmemelisin

Hmm teşekkür ederim canım. Öyle de ilerde yemeyi sevmiyor şimdiden alıştır diyolar

6 ay anne sutu alsin canım cok önemli bu.ek gida icin 4 ay cok erken bence bebegin emmeseydi olurdu ama emiyormus ne guzel iste benimkiler memeyi erken birakti inan yemek olayı daha zor bir surec

29 Mayıs Doğumlu 4 Aylik oğlum var 3300 dogdu 50 gram verdi 3250 oldu sonra 1 700 gram aldı ilk ay. 4950 oldu 1 aylikken. 2 .ay 1 kilo aldı 5950 di 3.ay 1 kilo aldı 6950ydi geçen götürdüm 4 aylik oldu 7650 bu ay az almış . Boyu ise 50 doğdu ilk ay 55 sonra 60 3 aylikken 62 şimdi 64 ölçt ama bence daha uzun. . Anne sütü alıyor. Bu ay neden az kilo aldı ek gıdaya ne zaman baslayim sizinkiler kaç kilo ??

Anne sütü alan bebeklerde ilk üç ay kilo alımı hızlı olurken, sonraki aylarda yavaşlıyor. 500 gr'ın altına düşmediği müddetçe kilo alımında sıkıntı yok demektir. Ek gıdaya kesinlikle 6. aydan sonra başlayın. bebim bebeğim sadece uykularında emdiği halde ne mama verdim, ne ek gıdaya başladım. Sadece emzirdim. 6. ayından sonra ek gıda vermeye başladım, yemekle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Gayet güzel yiyor, elbette sevmediği yemeklerde oluyor haliyle tatsız tutsuz yaptığım için ama genel olarak sıkıntı yaşamıyorum yemek konusunda. O yüzden siz siz olun etrafın dediklerine bakmayın, 6 ay sadece emzirin..

Canim benim oglum 17 mayis doğumlu, 3850 kg 50 cm doğdu 1 hafta sonra 3500 e düşmüştü, 1.ayin sonunda 1 kg aldı 4 bucuk kg 55 cm oldu, 2.ay 1250 aldı 5750 kg 61 cm oldu, 3.ay yine 1250 aldı 7 kg 63 cm oldu 4.ay da 1200 almıştı ve 8200 kg 66 cm, sadece anne sütü veriyorum, bundan sonra azalabiliyormus kilo alimi hatta 400 500 gr alması bile normal kabil ediliyormus ama 700 gr gayet iyi geldi bana, benim oğlum emmeyi çok seviyor o yüzden kilo alımı azalmadi demekki, bakalım 1 hafta sonra kontrol var ne kadar aldi

Hmm benimki sertleşmeye başladı da ondan sordum

Hm benkmki sertleşmeyebaşladı ondan sordum

Merhaba kızlar benim kızım 54 günlük geçen ayın 16 sında kilosu 5 kilo 150 Gr bugün tartildi 5 kilo 500 Gr olmus sizce iyimi kilo artışı sadece emiyor Dr biraz düşük dedi kafama takıldı daha bir ay bile olmadı tartıları

Merhaba kızlar benim kızım 54 günlük geçen ayın 16 sında kilosu 5 kilo 150 Gr bugün tartildi 5 kilo 500 Gr olmus sizce iyimi kilo artışı sadece emiyor Dr biraz düşük dedi kafama takıldı daha bir ay bile olmadı tartıları
Canim benim bildigim kadariyla ilk bikac ay fazla kilo alinir tabi her cocukda aynimi olur bilmiyorum senin bebis yaklasik 3 haftada 350 gr almis biraz az gibi geldi bana

Canim benim bildigim kadariyla ilk bikac ay fazla kilo alinir tabi her cocukda aynimi olur bilmiyorum senin bebis yaklasik 3 haftada 350 gr almis biraz az gibi geldi bana
Drda öyle dedi neden böyle oldu anlamadım güzelde emiyor canım sıkıldı :-( bakalım 23de aşımız var orada ne cikicak kilosu sağlık ocağı ne soylicek bu duruma TSK ederim

Drda öyle dedi neden böyle oldu anlamadım güzelde emiyor canım sıkıldı :-( bakalım 23de aşımız var orada ne cikicak kilosu sağlık ocağı ne soylicek bu duruma TSK ederim
Rica ederim insallah duzelir kilo alimi can sıkmayin sutunuz azalir stresten

16 aylık 15 kilogram

Hay masallah benim kizim 6 aylıkken 6700 gr di.kilo alımı 500 gr in altında değilse sorun yoktur.Sen o insanlara bakma onlar hep derler.erken ek gidaya baslamasiyla sonradan iştahlı olmasının hiç alakası yok cevremizde görüyoruz pekala.Sen emzirmeye devam et ek gıda için erken.

Ama sen bebeğim uyumuyor demiştin uyumanın bebeklerde çok etkisi var uyuyan bebekler genelde kilo alıyor benimde bebeğim 8 nisanda 3 aylık olacak ve 5700 gram şuan bana da az geliyor benimde bebeğim gündüzleri hiç uyumuyor gece saat 9 10 da uyuyoruz bide çok hareketli bi bebeğim var

Ama sen bebeğim uyumuyor demiştin uyumanın bebeklerde çok etkisi var uyuyan bebekler genelde kilo alıyor benimde bebeğim 8 nisanda 3 aylık olacak ve 5700 gram şuan bana da az geliyor benimde bebeğim gündüzleri hiç uyumuyor gece saat 9 10 da uyuyoruz bide çok hareketli bi bebeğim var
Benim bebegim sallamazsam uyumuyor iyice uykusunu alana kadar surekli salluyorum besigi buraktigim an uyaniyor

Benim bebegim sallamazsam uyumuyor iyice uykusunu alana kadar surekli salluyorum besigi buraktigim an uyaniyor
emzik emmiyor mu bizimki emzikle uyuyor bazen hatta çoğu geceler emzikle uyuyup kalıyo

Back
X