bebeklerın konusma gelısımı (tecrubelı annelerden yorum beklıyorum)

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
kızım 10 aylık olmak üzere ama henüz konuşamıyo. bırde yakın zaöanda bır tanıdık senın kız daha konusmuyo mu bızımkı anne baba dede mama gıbı seylerı hep soyluyo deyınce bıraz moralım bozuldu. bu aykı kontrolınde henüz konuşmadığını soyledım doktora ama garıp karşılamadı. oynarken falan kendı kemdıne bıseyler soyluyo ne-ne-ne, ba-ba-ba-ba, dede-de-de gıbı hece hece konusuyo ama bılınclı olarak benım anne olduğumu bıldıgınden deyıl veya babasını falan bıldıgınden deyıl oyleseıne dıyo yanıı... sık sık da konuşuyorum kızımla. benı dınlıyo taklıt etmeye calısıyo ama bılınclı olarak bseyler soylemıyo henüz. aynı yaslarda bebegı olan arkadaşlar sızlerın çocuklarınız nasıl bu konuda?

ben 5 yaşıma yakınken ancak konuşmuşum, sonra da pek susmadım. doktor görse ne derdi bilmem ama benim annem bunu problem olarak bile görmemiş. tecrübeli anne değilim ama 10 ayda konuşur mu ki ya bebekler? çok erken geldi. doktor da problem yok dediyse hiç canınızı sıkmayın.

offf daha 10 aylik. ne diyecek cocuk?

iciniz rahayacaksa söyliyim. 20 aylik kizim var konusmuyor sadece benim ve babasinin anlayabildigi bazi kelimeleri var. hic de dert etmedim gelisimi gayet normal. her cocuk farklidir.

Kimseyle kiyas etmeyin, zaman verin.. sabirli olun.

10 aylik bebek kendin diyorsun 10 aylik bebek
Zamani gelince konusur hece hece birseyler diyormus iste gelisimi icin iyi zaten. Benim oglumda 20 aylik fazla kelime bilmiyor bende onunla cok konusuyorum bir kac kelime söyliyebiliyor yeni yeni ögrendi. Taklit etmeye calisiyor sizin kizinizda taklit ede ede ögrenir sen merak etme. Arkadasinin cocuguda bilerek anne baba dememisdir tesadüf olmustur

Seninki konuşmuyor mu benimki konuşuyor diyen de az sussun..

Erken konusmanin zeka ile ilgisi yok.. ovunecek bişey de yok.. kıyas da gereksiz..

Belli gelişim dönemleri ayları var ortalamaya bakılıp söylenen.. her çocuk hepsine uymaz..

benim kızım altüst etti o şu ayda şunu yaparlari.. Bazı şeyleri çok geç bazı şeyleri çok erken yaptı..

daha yürümüyor dedim 1 hafta sonra koştu :) ve ilk adımı yok.. ilk 15 adımı var :)

Değil 10 aylık benim kızım 18 aylıkken bile sadece baba dede derdi.. 30 aylık konuştu ama öyle 1 kelime 2 kelimeli cümle vs beklemedik.. direkt sohbetle başladı :))) konuşmaya başladığı günden 1 ay sonra aşırı uzun ve karmaşık cümle kuruyordu.. Dr bile sustugu dönem roman yazmış bu çocuk demişti :)))

Kimi çocuk biriktirir kimi çocuk hemen dışa vurur..

Dil gelişimi sadece konuşmak değil anlamak ve kelime hazinesi ile ilgilidir..

Hiccccc takılmayın elaleme.. takip edin Dr. u Dinleyin gerisi sadece iç sıkıcı..

10 aylık için çok erken kaygılara kapılmayın..

8 aylıkken konuşmuşum, bir yaşını bulmadan cümle kurmuşum.
Abim 3 yaşında ancak baba diyebilmiş.
Aynı anneden babadan kardeşleriz, zeka konusunda bir farkımız yok. Hatta bence abim daha zekidir benden.
Çocuğunuzu daha aylıkken onun bunun çocuğuyla kıyaslamaya başlamışsınız, yapmayın...

Canım benimki de 10 aylık olmak üzere. Baba, anne, dede, gel geeel, git, çiçeğe çiççik, lambaya amma diyor. Ben de erken konuşmuşum. Genetik sanırım. Süper zeki filan değiliz. Millete bakma herkes bişey soyluyor. Benim kızım da hiçbişey çiğneyemiyor. Midesi bulanıyor kusuyor. Hala çorba, pure, anne sütü takılıyor. Görenler aaaa daha yiyemiyor mu cart curt konuşup duruyor. Sanki bi omur pure yiyen insan mı var. Zamanı gelince yiyecek elbette. He he diyip geçiyorum. Tavsiye ederim

Benim kizim 28 aylik daha cumle kurmuyor ne bekliyosunuz 10 aylik bebekten?

10 aylık bebek anlamlı hiçbir şey söyleyemiyor olabilir.
8 çeşit zeka var, erken konuşanın dilsel-sozel zekasının iyi olabileceği muhtemeldir ama unutmayın ki matematikçiler, fenciler bu konuda genelde başarısızdir ama bu zeki olmadıkları anlamına gelmez. Çocuk hangi konuda yetenekliyse önce o özelliği ortaya çıkacak.

Benimki 10 aylikken masal anlatiyordu
Şaka yapiyorum tabi, 10 aylik cocuk konusmaz ki 1 yasinda baslar birer kelime kullanmaya, o da cocuguna gore degisir, takmayin siz milleti, ben 6 aylikken cocugum yuruyor diyeni duydum.

Ben 3,5 yasinda konusmusum. Dogru duzgun calismadan cok iyi bir üniversiteyi kazandim. Zeki oluyorum ülke standartlarina göre :)
Ablamda 8 aylikken konusmus. Neredeyse cümle kuruyormus. Ikimizde ayni universitede okuduk. Yani zeka gelisimj ile asla ilgisi yok. Çok rahat olun. Zaten kontrollerde cok rahat anlaşılır bi anormallik olsa.
Keyfinize bakin asla kulak asmayin etrafinizda kiyas yapan insanlara..

Daha 10 aylik bebek ne konusabilir ki. Cevredeki kimsenin bebeginizi kiyaslamasina izin vermeyin. Benim oglum 2.5 yasinda konusmaya basladi hemde bir ada cümle kurabiliyordu artik. Öncesinde konusamamasi normal. Sadece bazi dede baba gibi kelimeleri söylese yeter.

Beni geçeni de gordum ben de 9 aylık konusmusum. Ama benim konuşma cumleli mumleli öyle bir iki kelime ne ki hih

Çocuklarimizi ki-yas-la-ma-ya-lim.

Anne olarak endise ediyoruz hele birde etraftan aaa seninki konusmuyor mu diye karşılaştırma yapılması insanın daha cok canini sikar... ben 4 aylikken kitap okumaya başladım 5. Aydan-9 aya kadar baba , dede ve mama dedi ama bunlar bilinçli değilmiş dokturmuz böyle söyledi yalniz ben cici deyincede demişti onuda siralk harfler olduğu için kullanıyor dedi, 9.ayda bu bilincsizce olanları bıraktı 1 ay hic birsey söylemedi ama ben hala kitap okuyordum etrafta gördüğümüz herşeyi diyordum. 10 aylıkken ilk anne dedi daha sonra kuş, çiçek devam etti 13 aylıkken 20 ye yakin kelime kullaniyordu ama ben hala kitap okuyordum ki kendide bir kitabı 10 sefer okuturuyordu.. bu arada 13 aylikken oyun gruba başladık orada bir arkadaşımında çocuğu vardi oda konuşmuyordu ve arkadaş panikledi neden diye sürekli sormaya başladı ve kendi kendine otizm tanisi koydu pedagoga gitti uzmanın söylediği 2 yaşına kadar olabilir hatta bu uzun sürebilir dedi rahatladı... 15 aylıkken mikado kelime kartları aldik bence sizde alin yardımcı oluyor kelime hazinesine 40 a yakın kelime biliyordu o zaman fakat zaman zaman dediklerini demediği oldu yeni şeyler katmadigi zamanlarda oldu bu zamanlar hafizaya depolama zamanlarıydi o zamanlar bende panikledim gerilememi oluyor diye fakat araştırmalarım sonucu duraklama dönemi olabilirmis, şuanda 25 aylik herseyi konuşuyor ben en cok kitaplara bağlıyorum kendisi bıktırana kadar okutuyor şarkıları tam ezberleyemiyor ama kitabi benim okuma vurguma göre ezberlemiş...sizin yapacağınız panik yapmamak ve kesinlikle karşılaştırmamak başka çocuklarla erken konuşma bir zeka göstergesi değil, bol bol kitap okuyun ben faydasini gördüm , tv karşısına oturutmayin ve gördüğünüz herşeyin ismini söyleyin .hemen konuşacak diye birşey yok ama hafizada depolanir... henüz 10 aylik bebek bu kadar sey beklemeyin nasılsa konusacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…