bebeklerin sırtında diken olurmuş

denedim kızlar bizde de varmış meğer rahatlar inşallah kuzucuk ama onlar nerden gelir ya saçma değilmi hem içerde olsa rahatsız etmezmi çok...

çok korktum yaa ilk kez duyuyorum, bir zararı yoktur inşallah.. kendiliğinden geçmesine ise epey sevindim**

ben daha önce duymuştum bunu yeni doğum yaptığım zamanlarda ama bana söyleyen abla kırkı içinde yapılınca oluyo demişti.

Konuyu okuyup internette yaptığım iki dakikalık araştırma sonucu edindiğim kısacık bilgiyi paylaşmak isterim.Dr. Kadir Tuğcu der ki " Bebeklerin sırtında diken filan yoktur ovuşturma ile sırtındaki tüyler keçeleşir ve o manzara oluşur. Son derecede anlamsız ve saçma bir iştir. Türkiye işte bu kafadaki inasanların yüzünden "Bebek ölümlerinde" Avrupa şampiyonu." Bilmem ki daha bir şey denmeli mi üstüne.Bu devirde artık bu saçmalıklara inanmamalı arkadaşlar..

Bugün doktorumu aradım sordum..
Kızım saçmalama inanmayın öyle şeylere bebeği rahat bırak dedi..

Bende zaten yapmadım meraktan sordum dedim
Ahhhhh kızlarrr rezil ettiniz beni
Olsun sewiyorum sizleri

evet canım oluyormuş bazı bebeklerde diken.dokktorlarda öyle birşey olmadığını söylüyo ama bilemiyorum yani gözümlede gördüm o iğne gibi şeyleri sırtının ortasında bi avuç büyüklüğü kadar siyah siyah kıllar,bende annennemden görmüştüm,bebeği banyo yaptırınca sırtını ufalaya ufalaya temizlemişti.bende şaşırmıştım,bunun bir kaç banyoda tekraralanması gerektiğini söyledi,bebek sırtüstü yattığında batarmış yoksa. her çocukta olmazmış ama benim oğlumda yoktu mesela. eğer bu dikenler gerçekten rahatsızlık veriyorsa ki öyleymiş bebeklerin doğduktan sonra ilk banyolarında sırtını ovalamakta fayda var..tüüm meleklere rahat uykular:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…