Bebek Beslenmesi bebeklerin uyku düzenini biz mi sağlıyoruz, kendileri mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inciragaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
106
2
46
İstanbul
benim kızım gece defalarca uyanıyor, gündüz uykusunu ise istediği saatte ve istediği kadar uyuyor. uykusunu düzene sokmak için yapabileceğim bişey var mı yoksa kendimi yıpratmamın anlamı yok mu?

ben de kızımın uykusuna karışmıyorum.gündüzleri istediği gibi uyuyor.yalnız akşam uyuma saatini herzaman aynı saatte olmasına dikkt ediyorum.alışkanlık olsun diye.

ben de gündüz uykusuna karışmam uyumak istediğinde uyur, zorlamam uyuması için. ancak doğduğu günden beri 10-11 arası yatağımıza geçeriz. başlarda bazen çok direndi uyumamak için ama çare yok... şimdi odaya gelince anlıyor uyuyacağını...

benim kızımında gündüz uyku saati yok istediği saatte uyuyor ama akşam 9.5 10 olunca yatırıyorum alıştı odaya girince beşiğine yatırıyorum kendi gözlerini kapatıp bekliyo sallamamı hatta biryere gittiğimdede akşam saati gelince uyuya kalıyo

Oğlum şuanda 18 aylık, günde 2 kez uyuturum ve 6.ayından itibaren de uyku saatleri hep aynıdır.
Gezmeye falan giderken yada istisnai durumlarda, saatlerinde biraz oynama olabilir tabiki.

Bence bi bebeğin belli bi uyku düzeni olmalı.
Olmalı ki, uykusu gelince hemen huysuzlanmasın yada gündüz çok geç bi saatte uyuyup gece çok kalkmasın.
Düzenli uykunun bebeklere yararlı olduğunu düşünüyorum ben. :80:

benim bebeğimde 1,5 aylık uku düzeni pekyok...
bende düzenli bir uykusu olsun istiyorum.uyku düzenini nezaman ayarlamaya başlamalıyım ve nasıl olmalı bununla ilgili tavsiyeleriniz neler ??

benim kızım 3 ayını doldurana kadar saçma sapandı uykularımız.
bazen bütün gün uyur gece boyunca otururduk
bazen de gündüzleri az uyur gece 5 saat kadar aralıksız uyurdu
3 aynı doldurduktan sonra gece banyo yaptırıp zorla uyutmaya çalıştım
bıkmadan yılmadan hergece yıkayıp karnını doyurup yatırdım
ilk başlarda çok direndi uyumak istemedi
ama zamanla alıştı bu düzene
şimdi saat 10 oldumu uyuyor (hastalıklar ve gezmeler hariç)
sizede tavsiye ederim

benim kızım 5 aylık ve hala doğru dürüst uyku düzeni yok çok inatçı. genelde 3 saatten fazla ayakta duramaz. ama akşamları kesinlikle 7 de uyutuyoruz en az 45 dk. saat 11 e doğru anca tekrar uykusu geliyor bazen 10 da uyuyor bazen uyuyup uyanıyor tekrar geceleri bazen 6-8 saat uyurken bazen 2 saatte bir kalkıyor artık düzene girmesini istiyorum çalıştığım için çok zor oluyor.

benim oğlum şuan 3 yaşında. 4.ayından sonra her akşam mutlaka 8,5 da uyurdu.düzen haline getirmiştik.dışarı çıksak mutlaka uyku saatinde evde olurduk...aman bi akşamdan birşey olmaz demedik hiç...ve hep öyle gitti...şuan o kadar erken yatmıyor ama en geç 10 da uyuyo şimdide...
şunu söylemek istiyorum ki çocukların yatağa gireceği saati anneler belirlemeli...bu konuda taviz vermemeli...büyüme hormonu uykuda gelişiyor bunu da unutmayalım....

benim kızım gece defalarca uyanıyor, gündüz uykusunu ise istediği saatte ve istediği kadar uyuyor. uykusunu düzene sokmak için yapabileceğim bişey var mı yoksa kendimi yıpratmamın anlamı yok mu?

bebeğin uykusunu getirmek için yapılacak pek çok şey okuyup duymuştum, ama ben biraz da bebeğin kendisinin düzenini belirlediğini düşünüyorum. benim oğlum şu anda 4buçuk aylık, 1. ayına kadar zaten gece gündüz uyuyordu ama geceleri sık uyanıyordu emmek için, malum ilk zamanlar. emdikten sonra bi yarımssaat-1 saat uyumazdı, sonra uyurdu ama emme aralığı 2 saati geçmesin diye 1 saat sonra yine uyandırırdım, bazende acıktığı için kendi uyanırdı. sonra 6-9 haftalar arası yani 1 buçuk aylıkken falan gündüzleri sürekli uyuyup geceleri ayakta geçirmeye başladık, geceleri birazda gazı oluyordu galiba uyuyamıyor gibiydi aslında, ama çok ağlamadan sadece uyanık olduğu için geçirdiğimiz gecelerde oldu. Bu süre içinde de ben tabi iki güne bir banyosunu ardından masajını yaptırıp, emzirip uyumasını bekliyordum. Bekliyordum diyorum çünkü uyusun diye kucağımda tutmaktan başka bişey yapmadım. iyikide yapmamışım diyorum, ayakta, çarşafta fln sallayan arkadaşların ne kadar sıkıntı çektiğini okuyunca... o zamanlar kucağımdan yatağına yatırınca uyanıyordu, ve ben buna bişey yapamıyordum, ne kadar dikkat edersem edeyim başı yatağa değer değmez açıyordu gözleri...

Acaba bu durum için bişeyler yapsam mı diye yine kk da araştırmalar yaparken, bizim ufaklık 2. ayının sonunda bi gece kendiliğinden ilk kez hiç uyanmadan 5 saat uyudu. çok şaşırdım, acaba dedim çok emzirdim, acıkmadı o yüzden mi uyanmadı. ( bu arada o zamana kadar en uzun uykularımız 2-2buçuk saat oluyordu, onlardan sonra bu beş saat uyku bana nimet gibi gelmişti:D) ama ertesi gece emdikten 2 saat sonra uyumasına rağmen bu sefer yine gece 4 saat uyudu. bi gece sonra yine ve yine.. tabi uykuya başlama saat gece 12-2 arası oluyordu, çoğunlukla 2 gibi oluyordu, ama zamanla oda 11-12 ye kaydı.. zamanla düzeni 11-5 (bazen 12-7) arası uyku, sonra uyandığı saate göre emip, sonra 3 saat tekrar uyku şeklinde kendiliğinden düzene girdi. Şimdi gündüz bütün gün uyusa bile(dışarıda gezdiğimiz zamanlar) gece mutlaka uyumak istiyor.

Çok uzattım farkındayım, ama demek istediğim kısaca şu, bazen ne kadar uğraşırsan uğraş bebek kendi istediği zamana göre uyuyup uyanır, bazende işte böyle benim gibi bişey yapmazsın, gece uykuları düzene girer. (Ha banyo ve masajın etkili olduğunu düşünüyorum aslında bazen ama doğduğundan beri yapardım, ilk zamanlar uyumazdı). bence bebeğini gözlemle, arkadaşların verdiği tavsiyeleri dene tabiki, hatta bende biyerde şey duymuştum. bebeğin ne kadar bilmiyorum ama biraz büyükse işe yarar sanırım. gündüz uyutmamak için dikkatini başka şeylerle çekmeye çalış, emzirirken uyuyorsa emzirdikten sonra altını değiştir, uykusunu açmaya çalış, gece olduğunda yorgun olacağı için mışıl mışıl uyuyacaktır :)

Ya bide işe yararmı bilmem ama bir oyuncak var sleep sheep diye, biz ondan almıştık. Hani demiştim ya kucağımdan yatağına yatırırken uyanıyordu diye, bu oyuncağı aldıktan sonra o durumda geçti, bu oyuncak su sesleri çıkarıyor. yatağına yatırmadan sesini açıyordum, öyle yatırdığımda uyanmamaya başladı. bide geceleri anlattığım düzen dışında uyanırsa emziğini verip bu oyuncağın sesini açıyorum, uykuya dalıyor geri hemen. mesela az önce oldu bu durum, ben bu mesajı yazarken bizim ufaklığın sesi geldi içerden, bunu yaptım, uyudu geri :) gece defalarca uyanıyor demişsin ya belki işe yarar diye ekliyim dedim.

Bebişinle mutlu sağlıklı günler :):)

arkadaşlar benim oğlum 8.5 aylık gece en geç 9 da uyuyo.ama benim tek sorunum kendi kendine uyumaını bilmiyo.emerken uyumazsa vay halime bi daha kuçakta salla bttaniye de salla çok uğraştırıyo.halbuki gözlerinden uyku akıyo yatağına yatırıyorum belki kendi kendine uyur diye ama nerdeeee kendini kaldırmaya çalışıyo.bana önerisi olan var mı acaba çok üzülüyorum

anneler uğraşıp uğraşıp bir düzen sağladık sanarlarmış aslında bebek vakti geldiği için bazı şeyleri yaparmış. anne olarak bebeğin uyku düzenine fazla müdehale edemiyormuşuz. sadece 'yardımcı' oluyormuşuz.

4. ayda salgılanan bir hormon varmış ve genelde ondan sonra bebekler doğru düzgün uyumaya başlıyorlarmış. Melatonin miş adı. anne sütünde varmış onun için anne sütüyle beslenen çocuk daha iyi uyurmuş. anne mutluysa daha çok salgılanırmış. bi de karanlıkta rahat salgılanırmış. yani anne olarak ne yapabiliriz?
1 mutlu olmaya çalışırız
2 bebeğe uyuması için karanlık bir ortam sağlarız

belki daha çok şey vardır ama benim bildiklerim bu kadar.

yabancılar bu hormonla ilaç yapıyolarmış uyku sorunu olan bebeklere. bilmiyorum türkiyede satılıyo mudur.

" Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vucudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelerekarsi koruma sagliyor, Üreme sistemiyle baglantisindan> tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumlarin nedenlerini de olusturabiliyor. Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. isin can alici noktalarindan birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan sonra yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari. Çünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor. Ancak bu hormon isiga duyarli. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken ışığın açıldiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis. Bilimsel bir gerçek. Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin .. Unutmayin körlerde kanser olma orani 0' a yakindir."

Ayrıca geceleri, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu vb. elektronik aygıtların olmadığı ya da prize takılı bulunmadığı bir ortamda uyumaya çalışın, prize takılı olan aygıtlar siz uyurken, enerjinizden çalar ve zinde kalkmanızı zorlaştırır. (Dolayısıyla da 2 saatte alacağınız uykuyu 4 saatte alırsınız.)
http://www.bilgivadisi.biz/melatonin-hormonu-uyku-duzeni-t15376.html?

Baby Sleep Schedule

kızlar ne biliyim.. bebeğim 2 aylık ve bu zamana kadar araştırdıklarımdan anladığım şu ki bebeğin ne istediğini anlamaya çalışıp onun istediklerini yapmak en iyi yol...

anneler uğraşıp uğraşıp bir düzen sağladık sanarlarmış aslında bebek vakti geldiği için bazı şeyleri yaparmış. anne olarak bebeğin uyku düzenine fazla müdehale edemiyormuşuz. sadece 'yardımcı' oluyormuşuz.

4. ayda salgılanan bir hormon varmış ve genelde ondan sonra bebekler doğru düzgün uyumaya başlıyorlarmış. Melatonin miş adı. anne sütünde varmış onun için anne sütüyle beslenen çocuk daha iyi uyurmuş. anne mutluysa daha çok salgılanırmış. bi de karanlıkta rahat salgılanırmış. yani anne olarak ne yapabiliriz?
1 mutlu olmaya çalışırız
2 bebeğe uyuması için karanlık bir ortam sağlarız

belki daha çok şey vardır ama benim bildiklerim bu kadar.

yabancılar bu hormonla ilaç yapıyolarmış uyku sorunu olan bebeklere. bilmiyorum türkiyede satılıyo mudur.

" Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vucudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelerekarsi koruma sagliyor, Üreme sistemiyle baglantisindan> tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumlarin nedenlerini de olusturabiliyor. Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. isin can alici noktalarindan birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan sonra yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari. Çünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor. Ancak bu hormon isiga duyarli. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken ışığın açıldiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis. Bilimsel bir gerçek. Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin .. Unutmayin körlerde kanser olma orani 0' a yakindir."

Ayrıca geceleri, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu vb. elektronik aygıtların olmadığı ya da prize takılı bulunmadığı bir ortamda uyumaya çalışın, prize takılı olan aygıtlar siz uyurken, enerjinizden çalar ve zinde kalkmanızı zorlaştırır. (Dolayısıyla da 2 saatte alacağınız uykuyu 4 saatte alırsınız.)
http://www.bilgivadisi.biz/melatonin-hormonu-uyku-duzeni-t15376.html?

Baby Sleep Schedule

kızlar ne biliyim.. bebeğim 2 aylık ve bu zamana kadar araştırdıklarımdan anladığım şu ki bebeğin ne istediğini anlamaya çalışıp onun istediklerini yapmak en iyi yol...

bebeğim şu anda 6 aylık,4.ayda salgınan hormon sayesinde uyuma düzenini oturtmak mümkün ama dikatli olman gerekn şey, onun uyumasını engelleyecek şeyler yapmamak, uyurken altını çok fazla doldurmadıysa değiştirmeyeceksin ki uyanmasın, çünkü en kolay altını açınca ayılıyorlar, o uyurken karanlık olacak, bir de 4-6 ay arasında bebekler gece uykusunda ara ara uyanıp mızıklasa bile hemen gidip almayacaksın, uyandırmayıp kendi kendine uykuya dalmasını bekleyeceksin, eğer çok açsa ve ağlamaya devam ederse, ışığı açmadan, onunla hiç konuşmadan emzirip geri yatıracaksın..bi de gece yatmadan önce en son doyurmda çok iyi doyduğundan emin olacaksın..4-6 arasında bunları yaparsan genellikle-çok huysuz bebekler hariç- uyuma düzenini oturtuyor..
kendi kendine uyuması mevzuuna gelince, bebeğin kendi kendine uyumasını öğrenmek zaman alan bi olay ancak emzie alıştırırsan emzikle uyutabilirsin, ben zorla emziğe alıştırdım, gece uyandığında da emziği veriyorum mesela tekrar uyuyor..
bunlar hamilelikten beriokuduğum onlarca kitaptan derlediğim bilgiler,
ama tabii bebeğin huyu da önemli olsa gerek..

Back
X