Çocuk Hastalıkları Bebeklerinde hipotroidi olanlar bir bakın nolur

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
50 günlük bir bebeğim var. 13 günlükken hipotroidi teşhisi konuldu ve tedaviye başlandı. Bundan 20 gün önce ki kontrolde ilacı düşürdü doktorumuz. Ancak dün gittiğimizde sonuçlar çok kötü çıktı. Tekrar en başa dönmüştük. Değerler ilk günki gibiydi. Üstelik 20 gün önce herşey normalken. Doktor da şaşırdı ilacı aksatmış olsak bile böyle bir sonucun imkansız olduğunu söyledi. Testi tekrarlattı ama sonuç yine aynıydı. Bir türlü anlam veremedik. Ki ben ilacını hiç aksatmadım. Bu konuda çok özenliyim. Gece ilaç diye yatıyorum sabah ilaç diye kalkıyorum. Imkanı yok anlamıyorum. Hiç böyle bişey yaşadınız mı?

Ilk zamanlar dozunu ayarlamak çok zor ve önemlidir.benim oglumda 3 günlükken başladı ilaca ve uzun bir süre 15günde bir kan verdik doz ayari için..iyi bir çocuk endokrinoloji bölümü bulun..zamanla oturur yerine korkmayın,her sabah ilk ögünden önce ve aynı saatte verin mutlaka..bizde3yaş 7ay ilaç kullandık ve çok şükür iki sene oldu ilacı bırakalı.şuan sadece 6 ayda bir kontrollerimiz var..tiroid bezlerimiz yerinde bizim sizinki ne durumda acaba..bu arada ben kendimi yedim bitirdim o zamanlar siz yapmayın olurmu,hiç bir sıkıntısı ve zorluğu olmayan bir ilaçla tedavisi mümkün olan bir vücut eksikliği hepsi bu...çok geçmiş olsun..ne zaman isterseniz soru sorabilirsiniz iyi günler...

Sizi bulduğumu şükürler olsun. Desteğe ve tecrübeye o kadar çok ihtiyacım var ki. Soru sorabileceğim bu yoldan geçmiş birine. Benim oğlumun tiroid bezleri var. Ancak olması gerekenden küçük. Yerinde yada değil gibi bi bilgiyi vermediler bundan hiç bahsedilmedi. Sadece küçük olduğunu söylediler. Ben beyin hasarı olmasından çok korkuyorum bahsedildiği gibi zeka geriliği olmasından. Ilacını aynı saatte veriyorum çok özen gösteriyorum. Ama bu doz ayarlamaları sırasında bişey olur diye ödüm kopuyor. Doktorumuz bu 20 günde sanki hiç ilaç vermemişsiniz gibi sonuçlar dedi. Bu 20 günde birşey oldu mu diye beynim eriyor. Ama aynı zamanda klinik bir bulgu da yok. Hasar olan çocuklarda sürekli uyuma, az ağlama, ses kalınlaşması gibi şeyler olurmuş öyle birşey de yok. Doktorumuz söyledi bunu. Sizin bebeğiniz şimdi kaç yaşında? Herhangi bir eksikliği yok değil mi inşallah ? Bunu sorarken bile öyle üzülüyorum ki incitirim sizi diye. Ama öğrenmeye ihtiyacım var. Bizimle ilgili düşünceniz nedir? Sizce o yirmi günde bişey olmuş olabilir mi? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden Allah razı olsun sizden

Ah canım benim ben nelerokudum,neler duydum,sütüm kesildi,her tahlilde sonuç çıkana kadar yüreğim ağzımda bekledim,inanki yazık etmişim evladimada kendimede..Sana kısaca şöyle anlatayım..Evet bu eksiklik tedavi edilmez ve fark edilmezse sıkıntısı var,mesela zeka,boy,kilo vs..ama tedavi edilmezse diyorum bak,oda ne zaman belli oluyor okul çağı gelince gerileme oluyor zeka ve vücut yapisinda ama bu bizim için geçerli değil asla,çünkü biz bu eksikliği dışarıdan temin ediyoruz ve asla ama asla hiçbir şekilde çocukta bir problem olmuyor.oğlum 2009 aralık doğumlu,daha seneye okula başlamalı ama biz okula yazdirdik birinci sınıfa başlıyor nasipse,boy ve zeka olarak anasinifi öğretmeni ileride bir çocuk verin okula dedi düşün...gelelim doz ayari olmadığı zaman bi hasar olmuşumdur demene,öyle on günde,bir iki ayda beyinde gelisimde bir probleme yol acmaz bunu silin kafanizdan...hiç ilaç vermezsenizbile ancak on yasindan sonra hafif hafif hissettirir kendini ki bunada bir keresinde hastanede şahit oldum böyle bir çocuğa...Ama bizlerçok şükür ki sadede3 yıl ilaç destegi verip kesiyoruz ilaci,allaha şükür ki yapmamiz gereken tek şey her sabah aynı saatte sadece 1.75tl olan bir ilaci yavrumuza vermek ne demek istedigimi anladınız aslinda,rabbim dermansiz dert vermesin,ekstra yapılacak üzülecek,hastane hastanegezilecek hiç bir durum yok...Bizde yeri geldi çeyrek kullandık,yeri geldi tam kullandik ilaci,ilacın dozu zamanla articak sakin neden diyekorkmayin onuda anlatayım,büyüdüğü için vücut kilo aaldıkça ilaca daha çok ihtiyaç duyucak hepsi bu...cook geçmiş olsun,miniginizide doya doya gönül rahatlığı ile buyutun..yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Sevgiyle kalın,bebiside yerime kocaman opun annesi....

Son düzenleme:
Nasıl iyi geldi sizle konuşmak. Nasıl bıraktınız ilacı doktorunuz neye göre karar verdi yani tiroit bezleri çalışmaya mı başladı nasıl oldu? Ve ilacı neyle veriyordunuz? Bu konuda çok zorlanıyorum

Yaren cevap vermedin hiç senden başka sorabileceğim kimse yok

12günlük oğlum var hipotroidi teşhisi koyuldu ilaca başladık ama sarılığı düşmüyor sizde de durum aynımıydı lütfen yardımcı olum

Canım çok geçmiş olsun biz sariligi için dört gün hastanede yatıp çıkmıştık,ben hastaneden çıkarken öğrenmiştim troidi olduğunu bana dememişlerdi,böylece öğrenmiştim,troid yüzünden geç düşer sariliginiz evde mutlaka floresan ışığında uyutun,sarı bir tulbent örtün üzerine,banyo suyunun içine altın atın mesela çok iyi geliyor,ama en onemlisi bol bol emzirmek....kizimda sarılık olmuştu onunda düşmüyordu hatta çok korktuk troidimi var bununda diye çok şükür yok tam htirlymiycm ama karaciğerden atılan bi ilaç vardı bilindik bi ateş dusurucuydu fitildi onu iki defa falan yarım verdik aninda düşmüştü...aile şifalar diliyorum

Teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için ilaç dozunu ayarladıkça düşecek diyorlar 13.84hala inş geçer biran önce korkuyorum gelişimde problem olacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…