Ah canım benim ben nelerokudum,neler duydum,sütüm kesildi,her tahlilde sonuç çıkana kadar yüreğim ağzımda bekledim,inanki yazık etmişim evladimada kendimede..Sana kısaca şöyle anlatayım..Evet bu eksiklik tedavi edilmez ve fark edilmezse sıkıntısı var,mesela zeka,boy,kilo vs..ama tedavi edilmezse diyorum bak,oda ne zaman belli oluyor okul çağı gelince gerileme oluyor zeka ve vücut yapisinda ama bu bizim için geçerli değil asla,çünkü biz bu eksikliği dışarıdan temin ediyoruz ve asla ama asla hiçbir şekilde çocukta bir problem olmuyor.oğlum 2009 aralık doğumlu,daha seneye okula başlamalı ama biz okula yazdirdik birinci sınıfa başlıyor nasipse,boy ve zeka olarak anasinifi öğretmeni ileride bir çocuk verin okula dedi düşün...gelelim doz ayari olmadığı zaman bi hasar olmuşumdur demene,öyle on günde,bir iki ayda beyinde gelisimde bir probleme yol acmaz bunu silin kafanizdan...hiç ilaç vermezsenizbile ancak on yasindan sonra hafif hafif hissettirir kendini ki bunada bir keresinde hastanede şahit oldum böyle bir çocuğa...Ama bizlerçok şükür ki sadede3 yıl ilaç destegi verip kesiyoruz ilaci,allaha şükür ki yapmamiz gereken tek şey her sabah aynı saatte sadece 1.75tl olan bir ilaci yavrumuza vermek ne demek istedigimi anladınız aslinda,rabbim dermansiz dert vermesin,ekstra yapılacak üzülecek,hastane hastanegezilecek hiç bir durum yok...Bizde yeri geldi çeyrek kullandık,yeri geldi tam kullandik ilaci,ilacın dozu zamanla articak sakin neden diyekorkmayin onuda anlatayım,büyüdüğü için vücut kilo aaldıkça ilaca daha çok ihtiyaç duyucak hepsi bu...cook geçmiş olsun,miniginizide doya doya gönül rahatlığı ile buyutun..yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Sevgiyle kalın,bebiside yerime kocaman opun annesi....