bebeklerinize emzik veriyor musunuz?

aysebey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
5
0
36
Karaman
ben oğluma emzik vermeme konusund çok direndim ama şimdi emzik vermeye başladım. Doktora sordum. Size kalmış birşey dedi ister verin ister vermeyin dedi. Ama emzik kullanmaya başlayalı daha sakin oldu. Gündüzleri uyurken emziksiz uyumuyor ama geceleri ağzına emzik koymuyor. Gündüzleri uyurken emziği ağzından çeksem bir sakıncası olur mu?

2-3 ay kadar emzik verdim..5 aylıkken 1 hafta kadar vermedim..Unuttular...Şu an 1 yaşındayız ve emzik aklımıza bile gelmiyor :)

İnşallah...Baştan nasıl alıştırırsanız öyle devam ediyor..Mesela hiç odamızda yatırmadık..Kendi odalarında kendi yataklarında uyuyorlar...Hiç ayakta sallamadım,kendiliklerinden uyuyorlar...illa benim istediğim saatte uyumalılar diye diretmiyorum çünkü.......

Son düzenleme:
emzik biyandan anne için iyi rahatlık,ama biyandan bebek için olumsuz büyüdüğünde çok sorunlar olabiliyor uzun süre kullanıldığında diş çene yapısını bozabiliyor öte yandan bebeklerde emme refleksi çok yoğun olduğundan emzikle rahatlayabiliyorlar.ikisininde eksi-artıları var bence duruma göre birazda annelik içgüdüsüyle hareket etmeli.örenğin benim ilk kızım ne kadar uğraştıysamda almadı hep öğürdü istemedi bende ısrar etmedim ama parmak emmeye başladı 1,5 yaşına kadar parmağını emdi neler denedim bıraksın diye yapmadığım şey kalmadı en sonunda acı cila sürdüm baş parmağına ölelikle zarzor bıraktı.ikincide zaman zaman veriyorum çok ağlayınca biraz emiyo sonra midesi bulanıyo atıyo.bebekken bende hiç emzik emmemişim.

Back
X