Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

bende chicconun ortasında ayıcık olan titreşimli ana kucağı var onu kullanıytorum ama sürekli bebişşi sallamak zorunda kalıyorum birde benim kızım titreşiminden korkuyor açamıyorum açtığımda ağlıyor:)
o halde fisher price ve senin dediğin sanırım polly salıncak ikisine bakıyım artık kendi başına idare etmesi lazım yemeğii bile koştur koştur yiyorum.
peki ne kadara aldın internette baktım ortalama 260 tl civarı acaba mağazalardan almak daha mı avantajlı hem sende izmirdesin nerden aldın

evet kendisi salliyor. Ben Jokere gittim Fisher Price Aquarim diye bir model vardi onda cok oturuyordu ve cok büyük bir model ondan onu begenmedim. Birtane daha var yagmur ormandi diye onun icinde baya rahat yatiyordu ama onda paketli ürün yoktu. Bide bu chicco vardi onda acik yoktu. Evde kurdum biraz sallarken tak tak diye ses yapiyor ama cok fazla degil. Magazda sanki Fisher price yapmiyordu ama tam bilmiyorum cünkü ev tabiki daha sesiz bir ortam belki orda sadece duymadim. Degisik melodiler var, doga ve kalp sesi var benimkinde ve 4 sallama hizi. Müzigin sesi istersen kisabiliyorsun. Simdilik iyi gibi görüniyor. Ama daha bugün aldim. Benim kiz sallanmayi cok seviyor benimde kollarim yoruldu artik. Bide Fisher Price titresimli anakucagi var bende onun titresiminde cok rahatliyor. Gazina iyi geliyor herhalde.

canim bende fisher pricenin salincagi var cok kullanisli uzerinde baliklari var donen ve muzikleri var bebegi sallarken rahatlatan 3 sekilde salliyor istedigini ayarla cok kullanisli bebegim onda iuyuyor hemen koyunca ama hic ses yapmiyor degil sallanirken tik tik sesler yapiyor biraz...ama rahatsizlik verecek derecede degil tabi tavsiye ederim....

emerken uyumadiysa eger resimdeki ana kucagina koyuyorum eger uykusu varsa 15-20 dakikada uyuyor.

20091206001031.jpg

20091206001032.jpg

Son düzenleme:
Fısher prıca akvaryum salınacagı kullanan varmı bende onu almayı dusunuyorum cunku ıkı yonlu olarak salıyor ılerı gerı ve yana dogru

Fısher prİca akvaryum salınacagı kullanan varmı bende onu almayı dusunuyorum cunku ıkı yonlu olarak salıyor ılerı gerı ve yana dogru

canım tavsiye etmiyorum.neden dersen.9 kg kadar taşıyabiliyor.üzerindede öyle yazıyor.

bende chicco vardı onu iade ettim ve fisher price aldım. cok fazla kullanmıyorum acıkcası ama bazende iyi oluyor yorgun oluyorum ona koyuyorum orda sallıyorum rahat ediyorum

merhaba arkadaşlar benim kızımda sadeceayakta uyuyodu ve bıraktığım an uyanıyodu karar verdim ve düzene soktum sallamadım ilk2 gün çok çektim ama çok şükür şimdi fön makinesi açıyorum sızıp kalıyo...gece mamasını yerken uyuyo...

ben kıızm 6 aylıkken düzene soktum uykusunu
kendi kendine uyumayı tee ozamn ögrendi şuan cok rahatım maşallahh
hergün uyku saati egldiginde bi rutin oluşturdum
önce banyo
sonra emziriyordum
yatak odasının ışıgını loş yapıyordum.bırakıyordum yatagına
kapıyıda kapatım cıkıyordum
agladıgında gitmedim yanına.eger cok aglarsa gittim sakinleştirdim tekrar bıraktım ve cıktım odadan
tekrar aglarsa tekrar sakinleştirdim bırakıp cıktım
tekrar agladı tekrar aynı şeyleri yaptım
o inat ettikce bende inat ettim:)
sonra başedemedi benle sızdı kaldı
1 hafta sonunda kendi kendine uyumaya başladı
ve ogün bugündür kendi uyur maşallahh
biraz sabır ve kararlı oldugunuz zaman hem bebekleriniz hem siz rahat edeceksiniz ilerki zmanlarda
şuan tam zamanıı sizin için.

ben sadece emzirerek uyutabiliyorum ve çok zor durumdayım şuanda
ilk bebeğim olduğu için resmen cahilliğime geldi.önceleri emrek uyuması iyi oluyorduikolaydı
ama şimdi emmek için gece en az 6 kere uyanıyor
zaten 11:30 gibi yatıyor.8 de kalkıyor ve arada en az 6 kere uyanıyor
uykusuzluktan bitkinim artık:(
neredeyse 7.5 aylık oldu.
çok özeniyorum kesinitisiz 2-3 saat uyuyanlara
kızımızda üzülüyorum.uyku çok önemli gelişimi için ama hiç deliksiz uyuyamıyorki
emzik denedim avnt,nuk,chicco
KESıNLıKLE almıyor.en son çare şu fatoş emziği deniceme ama oda kalitesiz filan olupta damak yapısını bozarmıki?
zor durumdayım ya valla.uykusuzluk ne zormuş:((((

nadya gece beslenmesini kesmen lazım senin.
en fazla iki kez emzirebilirsin.her kalktıgında meme vermen cok yalnış.

beebek nasıl uyuyorsa uyandıgında yine onu ister tekrar uykuya dalmak için
zaten cok sık uyannma nedeni kendi başına uykuya dalmasını bilmedigindendir.

bence uyandıgı zaman tekrar uyutmayı dene ama emzirmeden.pışpışlayabilirsin.yada meme yerine su verebilirsin.
bi kac gün aglar zor olur ama alışır merak etme.
bu kadarda korkmayın bebegin aglamsından yaw.iyidir aglamak ,genlincigi acılır derler hehe

bu arada emzige filan alıştırma sakın.sonradan bırakması için ugraşırsın bide
bebegin büyümüş artık gerek yok emzige

canım çok çok haklısın
zaten ben hatalı ebebeynlik yaptığımın farkındayım
ama inanki gece ağladığı zaman yer gök inliyor.
çok denedim ağlatmayı
susumuyor.1 saatten fazla ağladığı bile oldu ve sonunda uykusuda kaçtı.daha da beter oldu herşey
ya inan sanki uyuşturucu komasına girmiş gibi oluyor:))
memeyi alınca titreye titreye emiyor.
belki duymuşsundur.tracy hogg un kitabını
onun yöntemini denedim.oda olmadı
bir-iki kere su vermeyide denedim.kesinlikle reddeiyor
zaten meme almazki alışsın cnm
ben yandım ya daha kaç ay sürerki bu durum?

nadya bebegini yatmadan önce nasıl besliyorsun
eger acıkıyorsa ondan bu kadar aglıyordur
gece yatmadan onu tok tutan bişiler yedirebilirsin
ama dua et aclıktan kalkıyor olsun.eger alışkanlıktan kalıyorsa cok zor işin

bide dişi cıkacaktır ondan bu kadar cok kalkıyroda olabilir
bebekler diş cıkarma döneminde memeye cok düşerler
bu dönemde en mantıklısı onu sık sık emzirmek ve sabırlı olmak

canım en mantıklı 2 tahmini yapmışsın ama cevap ikiside değil:))
kilo alımı çok iyi.ve ben yatmadan 1 saat önce tahıllı mama hazırlıyorum her akşam.zaten çok emmiyor.1-2 çekip bırakıyor.yani kısacaa alışkanlıktan:((
dişlerimizde de henüz bir numara yok ve zaten kızım hep böyleydi benim.yani birden olan birşey değil
bu şartlarda tek çarem çaresizlik sanırım :(((

benimki uykuya cok zor daliyor yaaa aksamlarida gündüz uyumasindada öyle..... uyumaya calisirken elleri kolari hic durmaz sallayip cekistirip duruyor yada saclarini ve kulagini cekiyor, benim yüzümü yirtiyor ter atiyor resmen. ac desen ac degil alti temiz her seyine bakiyorum ama bilmiyorum niye. acaba uyutma seklimi hosuna gitmiyor... gögsümde uyutuyorum. baska türlü zaten hic basedemiyorum cünkü agliyor ve meme istiyor uyumak icin. süt fazla yada az geliyor desem oda degil her ikisinide denedim. hep sakinlesmek icin biseylere ihtiyaci var......

benimki uykuya cok zor daliyor yaaa aksamlarida gündüz uyumasindada öyle..... uyumaya calisirken elleri kolari hic durmaz sallayip cekistirip duruyor yada saclarini ve kulagini cekiyor, benim yüzümü yirtiyor ter atiyor resmen. ac desen ac degil alti temiz her seyine bakiyorum ama bilmiyorum niye. acaba uyutma seklimi hosuna gitmiyor... gögsümde uyutuyorum. baska türlü zaten hic basedemiyorum cünkü agliyor ve meme istiyor uyumak icin. süt fazla yada az geliyor desem oda degil her ikisinide denedim. hep sakinlesmek icin biseylere ihtiyaci var......

Canım sanırım uyku saatinin kaçmasıyla ilgili oluyor bu dediğin.Dün benim başıma geldi,uykusu var ama uyuyamıyor.Memede bile uyumadı.Bende her tür yöntemi deniyorum valla.Son favorimiz arabası.

bizimkide arabasında uyuyo. Koridorda 3 ileri üç geri, gitttt gelllll gitttt gelllll....
Dün akşam uyuturken saydım 147 kere gidip gelmişim. Günde 5 kere uyuyo sıpa. Sanırım bu yemeye onun için kilo almıyorum. ışe yarar bi tarafı var en azından sempatiksalakcinni

Bence de uyku saatinin kaçmasından olabilir. Biz de ne zaman uyku işaretlerini kaçırsak çok zor uyuyor. Bu aralar tam 2 saatte bir uyuyo, 1:45 te sallamaya başlıyorum 2 de tam uyumuş oluyor....

Back
X