arkadaşlar merhaba ben 3 aylık hamileyım gerçi bebeğimin cınsıyetını bılmıyorum kız olursa bihter ceren olsun dıye eşimle anlaştık ama erkek ismi halen bulamadım eşim kendı ismini koymak ve babasının isminide koymak istiyor koyarsa cem ali olcak e cem alıde hiçte uygun olmuyor ben dedım ya babanın yada kendı ismini koyacaksın tamam dedi ali olacak o zaman dedı babasının ismi erkek olursa sizce ali güzel isimmi kırmamalımıyım? emir ali de hoşuma gidiyor erkek ismiyle alternatiflerinizi yazarmısınız neler koydunuz yada koyacaksınız yada erkek ismi beğendığınız neler var ufaktanda olsa bu konu kafamı karıştırdı belkı erken bılıyorum ama düşüncelerınızı de merak edıyorum teşekkurler kızlarŞeniz
merhaba arkadaşlar..
bende daha çiçeği burnunda hamilelerdenim.. 5 haftalık oldu.. allah kucağıma aldığım günüde gösterir inşallah.. cinsiyeti belli değil ama eşimle anlaşmamız var kız olursa ben koyucam erkek olursa eşim.. kızım olursa doğa, deva, beril, öykü, eylül, eylem gibi isimler aklımda.. ama karar değişebilir.. :) size nasıl.
arkadaşlar merhaba ben 3 aylık hamileyım gerçi bebeğimin cınsıyetını bılmıyorum kız olursa bihter ceren olsun dıye eşimle anlaştık ama erkek ismi halen bulamadım eşim kendı ismini koymak ve babasının isminide koymak istiyor koyarsa cem ali olcak e cem alıde hiçte uygun olmuyor ben dedım ya babanın yada kendı ismini koyacaksın tamam dedi ali olacak o zaman dedı babasının ismi erkek olursa sizce ali güzel isimmi kırmamalımıyım? emir ali de hoşuma gidiyor erkek ismiyle alternatiflerinizi yazarmısınız neler koydunuz yada koyacaksınız yada erkek ismi beğendığınız neler var ufaktanda olsa bu konu kafamı karıştırdı belkı erken bılıyorum ama düşüncelerınızı de merak edıyorum teşekkurler kızlarŞeniz
MERABA CANIM BENDE ŞUBATTA DOĞUM YAPTIM OĞLUM OLDU ADI BAHADIR EŞİMİN VE BENİM BEĞENDİĞİM ADI KOYDUK GÜZEL İSİM AMA SEN BENCE DEDESİNİN ADINI KOY :1no2:
canım allah kurtarsın seni ve bebeğini isim bir boncuk derler ali çok güzel bir isim
buğra tuğra göktay okyat ege egemen gökhan emre enes enis
enes ali boğaç birsürü isim var ama eşini kırma derim ben
allah sağlıklı hayırlı evlat versin canım hayırlı sağlıklı doğum yap
duru ismi naz dan daha güzel bence, ama ben eşime kızımız olursa duru koyalım mı nasıl isim demiştim, bana , çocuğa sabun mu desinler dedi dumur oldumsırnaşık şeysırnaşık şey
çok güzel isimler bulmuşsunzu arkadaslar bu isim konusu bence uzar gider eminimki 9 ay boyunca düşünücez ve en son koyarken ismi bi daha düşünücez ben eğitmen olduğum için çocuklarla cok ıclı dıslıyım ve ısımlerın karakterlerı etkıledığıne ınandığım ıcnde yaramaz cocukların ısımlerını ayırıyorum resmen. 3 aylık hamıleyım bende henuz bellı dııl ama kız olursa ecrin katre yada ecrin heves koyucam erkek olursada zeybek oğul koyucam tabıı ben babaya hıc sormadım henuz bu benım fıkrım uyarsa tabıı ama nedense aıle buyuklerının ısımlerının cocuklara konmasından pek hoslanmıyorum buda bıraz yasadığım yerde cok fazla yaptıkları ıcın olsa gerek adamın 5 erkek torunu oluyo 5 ınede kendı adını koyuyo tuhaf gelıyo bana ben koymak ıstemem heralde.bıraz bencilce davranıyorum galiba:)
bence CEM ALi cok güzel ama esin neden kendi ismini koymak istiyor acikcasi bana bu garip geldi :)
her cocugun kendi ismi ona özel olmali bence. Ali hz.ali'den geldigi icin bence de cok guzel isim ama cok yaygin...cem de zaten cok guzel ali ile de bagdasiyo :)
beraber karar vermelisiniz.......
ben evli degilim ama cocuklarimin isimleri belli =)
arkadaşım bencede çocuğunuza aile büyüklerinin ismini vermek zorunda değilsiniz.. eşinle kararınızı birdaha gözden geçirin derim. tamam Ali çok güzel bir isim. 4 büyük Halifemizden 4.sünün ismi ve bizler Müslüman olarak Hz. Aliyi çok Seviyoruz. Ama bence dedesinin ismi yerine çocuğuna özel bir isim koymalısın. aile büyüklerinin isimlerini koymak bana ters geliyo nebiliyim. bu arada bende 15+5 haftalık hamiletim ve isimlerimizi bulduk: KIZ : Zeynep Naz / ERKEK : Ahmet Taha bu isimleri düşünüyoruz ve eşimle beraber karar verdik. Eşim tek erkek olduğu için kimileri Kayınbabamın ismini koymamızın uygun olacağını söylemişti ama bence her çocuk kendi ismi ile yaşamalı. bide söylemeden geçemiyeceğim arkadaşlar ben bazı dini sitelerde şuna da rastladım: çocuğa isim koyma konusunda çok dikkat etmek lazım mış. çocuğun anne babasının üzerinde ki en büyük hakkı isim hakkı imiş. ona manaca çok güzel isimler koymak lazımmış..a.s