Bebek Beslenmesi bebeklerinzle nasıl vakit geçiriyosunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cimcime cimcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
40
22
38
38
slm kızlar bebeğim yaklaşık 2 aylık artık evde yalnızız eşim de işten oldukça geç geliyo bebeğimi gece yatırana kadar nasıl oyalayacağm bilemiyrm annem varken alt açma masasına yatırıp vır vır konuşuyodu çocukla bebkte dinliyodu ama beni dinlemşyo genelde uyanıkkn hep kucağmda ya pişpişliyrm yada göğsüme dikey koyup etrafını izletiyrm sizler naptınız yada napıyosunz cok küçük bebeklernzle neler yapıyoanz

benimde daha 35 günlük bi program var büyüyen bebek indirin telefonunuza ben faydasını görüyorum etkinlikler var. Birde mutlaka konuşun yani altını değiştirirken üstünü giydirirken kol bacak el işte adını söyleyin falan kısaca hep konuşun uyuyacağı zaman sessizleşin ninni müzik Kuran filan dinletin

slm kızlar bebeğim yaklaşık 2 aylık artık evde yalnızız eşim de işten oldukça geç geliyo bebeğimi gece yatırana kadar nasıl oyalayacağm bilemiyrm annem varken alt açma masasına yatırıp vır vır konuşuyodu çocukla bebkte dinliyodu ama beni dinlemşyo genelde uyanıkkn hep kucağmda ya pişpişliyrm yada göğsüme dikey koyup etrafını izletiyrm sizler naptınız yada napıyosunz cok küçük bebeklernzle neler yapıyoanz

Aynı şekilde gündüz 15 dk uyuyor 2 defa onun haricinde sürekli kucağımda oda oda geziyoruz :KK43: ve sanki sensörü var oturmaya çalıştığım an ağlamaya basliyo

Tv nin karşısına koyun 70 günlük bebeğim biraz öyle rahat bırakıyor beni bir de altı açık şekilde bırakıyorum yatıyor yarım saat

ben anasinifi ögretmeniyim. 0-6 yas arasi cocuklarla ilgileniyorum. Bizim her yasta ki cocuklarin hosuna giden sarki söylemek, konusmak, müzik dinlemek, kitap okumak, yürüyüse cikmak, el oyunlari yapmak, bebeklerin cok hosuna giden ise bebek yagi ile yani bebeklere uygun vicut kremi ile masaj yapmak böylece cok rahatliyorlar ve güzel uyurlar. bebeklerin birakildiginda aglama nedenleri sadece bunu istemedigini göstermektir. istemiyorum diyemedigi icin aglar. eger kucaga alistirirsaniz zorluk cekersiniz. birakin mesela yere yada nereye koya biliyorsaniz aglasin. o sadece bairmak. anneler bu durumda cok zorlanir ama malesef öyle. bebek de bunu zamanla anliyor ve sustugunda ona istedigi ilgiyi gösterin böylece ögrenicektir eger her agladiginda kucaga alirsaniz, siz bebegin elinde olursunuz. cok uyanik onlar :D kanmayin anneler :D

Tv nin karşısına koyun 70 günlük bebeğim biraz öyle rahat bırakıyor beni bir de altı açık şekilde bırakıyorum yatıyor yarım saat
TV nin karşısına bırakmanın sakıncalarından bahsetti doktorumuz, görüntüler çok hızlı geçtiğinden (odaklanamadığından) beyin gelişimine engel olduğunu söyledi. Hatta mümkünse iki yaşına dek TV izletmeyin dedi. Açmayın yanında TV dedi. Ben artık bebeği dikey yatıyorum TV ye, görmesin diye ekranı.

ben anasinifi ögretmeniyim. 0-6 yas arasi cocuklarla ilgileniyorum. Bizim her yasta ki cocuklarin hosuna giden sarki söylemek, konusmak, müzik dinlemek, kitap okumak, yürüyüse cikmak, el oyunlari yapmak, bebeklerin cok hosuna giden ise bebek yagi ile yani bebeklere uygun vicut kremi ile masaj yapmak böylece cok rahatliyorlar ve güzel uyurlar. bebeklerin birakildiginda aglama nedenleri sadece bunu istemedigini göstermektir. istemiyorum diyemedigi icin aglar. eger kucaga alistirirsaniz zorluk cekersiniz. birakin mesela yere yada nereye koya biliyorsaniz aglasin. o sadece bairmak. anneler bu durumda cok zorlanir ama malesef öyle. bebek de bunu zamanla anliyor ve sustugunda ona istedigi ilgiyi gösterin böylece ögrenicektir eger her agladiginda kucaga alirsaniz, siz bebegin elinde olursunuz. cok uyanik onlar :KK70: kanmayin anneler :KK70:
Gercektn dediginz gibi benm ilk basta sutum gec geldi sarilik oldu derken iyice kiyamaz oldum bebekte bunu cok iyi kullandi hala aglamasina kiyamiyrm ama tuzagada dusmuyorum muzik acip ona sarkilar soyluyirm evin icinde arabsiyla geziyrm vs oyaliyrm bi sekilde ama tvden uzak tutuyorm

ben anasinifi ögretmeniyim. 0-6 yas arasi cocuklarla ilgileniyorum. Bizim her yasta ki cocuklarin hosuna giden sarki söylemek, konusmak, müzik dinlemek, kitap okumak, yürüyüse cikmak, el oyunlari yapmak, bebeklerin cok hosuna giden ise bebek yagi ile yani bebeklere uygun vicut kremi ile masaj yapmak böylece cok rahatliyorlar ve güzel uyurlar. bebeklerin birakildiginda aglama nedenleri sadece bunu istemedigini göstermektir. istemiyorum diyemedigi icin aglar. eger kucaga alistirirsaniz zorluk cekersiniz. birakin mesela yere yada nereye koya biliyorsaniz aglasin. o sadece bairmak. anneler bu durumda cok zorlanir ama malesef öyle. bebek de bunu zamanla anliyor ve sustugunda ona istedigi ilgiyi gösterin böylece ögrenicektir eger her agladiginda kucaga alirsaniz, siz bebegin elinde olursunuz. cok uyanik onlar :KK70: kanmayin anneler :KK70:
Anne kokusuna tenine bu kadar ihtiyaç duyan varlıklar için bu şekilde konuşmanızı hic doğru bulmuyorum. Üstelik pedagojik formasyon almışsınız. Ben de bir öğretmen olarak tam tersini tavsiye ediyorum sevgili anneler. Benim kızım 2.5 aylık her istediğinde kucaklıyorum. Güven ve sevgi dolu bir evlat yetiştireceksiniz boyle yapmanız doğrusu. 4 yaşında çocuk terbiye etmiyoruz. Anne karnından çıkmış dünyaya alışmaya çalışan bebekler büyütüyoruz.

Biz bile kac yasina geldigimiz halde cogu zaman annelerimize ihtiyacimiz varken o küçücük kuzulari nasıl sirf kucaga alismasin diye biraktigimiz yerde bagirarak dakikalarca durmasina goz yumariz kusura bakmayin ama bana bu fikir cok mantiksizca ve cok bencilce geliyor

Siz mi 0-6 yaş çocuklarla ilgileniyorsunuz. Yazdiklarinizi hayretle okuyorum. Siz bir eğitimci olamazsınız. Eger egitimciyseniz cok acayip bir egitim anlayisiniz var. Küçücük bebek durumu kullanmayı nerden bilsin. Anne ilgisine ve sevgisine muhtaç olduğu için kucak istiyor bebekler.

Siz mi 0-6 yaş çocuklarla ilgileniyorsunuz. Yazdiklarinizi hayretle okuyorum. Siz bir eğitimci olamazsınız. Eger egitimciyseniz cok acayip bir egitim anlayisiniz var. Bence biraz vicdaninizi sorgulayin!!!! Küçücük bebek durumu kullanmayı nerden bilsin. Anne ilgisine ve sevgisine muhtaç olduğu için kucak istiyor bebekler.

Beb işlerimiz bize naz yapıyor galiba. Oğlum dört aylık ben yanında degilken, gazi yoksa aç değilse tabi, kendi kendine duruyor ya da yanında kim varsa onunla duruyor beni görünce resmen naz yapıyor mız mız sesler çıkarıyor oynamak istiyor falan... Aç olmadığına emin olun ben bu hatayı yaptım çünkü. İlk bebeğim emsin istedim mama vermek istemedim ama ememedi gogus ucu olmayınca hep ağladı yavrum. Meğer acliktanmis mama verdim sonradan az az da kendine geldi...
Bu dünyada bizi biliyorlar sadece annesini istiyor demek ki... Şunu da farkettim ki nbebek huzurlu olunca gazını falan çıkarıyor .o yüzden her fırsatta kucağında yavrucak... Geçecek hepsi annesi :)

Siz mi 0-6 yaş çocuklarla ilgileniyorsunuz. Yazdiklarinizi hayretle okuyorum. Siz bir eğitimci olamazsınız. Eger egitimciyseniz cok acayip bir egitim anlayisiniz var. Küçücük bebek durumu kullanmayı nerden bilsin. Anne ilgisine ve sevgisine muhtaç olduğu için kucak istiyor bebekler.
Kesinlikle. Anneciği sığındığı güvenli tek yer.kokumuzla uyuyakaliyorlar neden? Rahatladiklari için... Ben işlerimiz opun sarılın kucaklayin... Kucağa alıştı desinler sijir bozucu belki evet bu söylenen ama bebeğim huzurlu olsun yeter ki...

Oğlum dört ayini bitirecek. Gazimiz çok huysuz da ... Rahatlatmak için sık bırak oyuncağını var tam tutamasa da ben oynatiyirum oda oda tanıtım gezileri :). Mutfakta yemek pişirmece( bebek kucağında çorbayı karıştırma,bardaga su doldurma-tehlikesiz şeyler tabiiki), pencereden dışarı bakma(çok ışık gelmediği zamanlar tabi gözü etkilenir belki) ,cingiragiyla"geliyooo geliyooo geldi geldi"oyunu(uç aydan sonra ilgisini çekmişti bizimkinin, hafif hafif hoplatmaya da bayılıyor "uçtu uçtu Alparslan uçtu" ,avizeye takılı balona da uzun uzun bakıyor ufleyip sallandirinca da heyecanlanıyor... Ama tüm bunlara rağmen max on dakikadan fazla yalniz kalmiyo. Soğanı kavur oğlusu hoplat salçayı ekle bebisi ziplat patatesi ekle tatlişi avut suyu ekle altını kis yemek birazdan hazır:). Yemek tarifi de verdim bak :)

Back
X