Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeklerle tatil ve tatil ihtiyaç listesi?

(netten alıntıdır)
ARABA İLE SEYAHAT
• Seyahate çıkmadan önce arabanın kontrolden geçmesi, detaylı temizlenmesi, klimasının kontrol edilmesi ve toz tutmayan paspas kullanılması yerinde olur.
• Araba ile seyahatte mutlaka emniyet kemerinizi takmalı ve bebeğinizi de yaşına uygun oto koltuğuna bağlamalısınız. Bebek uyurken rahat etmesi için taşıt koltuğunda başının altına şişme destekler koyabilirsiniz.
• Bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar ve sevdiği eşyalar araba yolculuğunda çok işinize yarayacaktır.
• Bebek arabada uyumuyorsa her 1-1,5 saatte bir mola verin. Aksi taktirde huysuzlanabilir.
• Araba yolculuklarına termos içinde su bulundurun.
• Her yarım saatte bir bebeğinizi emzirin. Emmiyorsa, hafif gıdalarla sık ve az besleyin.
• Yolculuk sırasında bebeğin beslenme düzenini bozmayacak şekilde yanınızda kavanoz mama, meyve, yoğurt, bisküvi bulundurun.
• Arabanın camlarına gölgelik koymak bebeğinizin, güneşten rahatsız olmasını engelleyecektir.
• Arabada yanınıza küçük bir sırt çantası yapın. İçinde bebek bezi, ıslak mendil, mama önlüğü, kağıt havlu, alt değiştirme bezi, çöp torbası, 1-2 takım yedek kıyafet, pişik kremi vb. olsun.
• Bebeğinize rahat giysiler giydirin ve uykuya teşvik edin.
• Yolculuk sırasında mümkünse şoför değiştirin. Bebekle ilgilenen kişinin değişmesi bebeği, arabayı kullananın değişmesi de şoförü dinlendirir.

UÇAK İLE SEYAHAT
Çocuklar ve bebekler uçaktaki basınçtan çok fazla etkilenir. Orta kulak basıncını dengelemek için uçağın inişi ve kalkışı sırasında bebeklerin emzirilmesi, büyük çocuklara da sakız çiğnetilmesi faydalı olur. Bebeklerin en az 7 günlük olması, uçağa binmeleri için gereken bir kuraldır. 2 yaşından küçük bebekler, kucakta seyahat etmelidir. Uçak biletinizi alırken uçuşunuzu yoğun olmayan saatlere ayarlamanız rahat etmenizi sağlar. Seyahatte koridor tarafındaki koltukları tercih ederseniz, rahat hareket edersiniz. Tren ve gemi yolculukları da çocuklara hareket olanağı sağlandığı için daha rahat edilir. Eğer bebeğiniz kansızlık, enfeksiyon, sinüzit, kalp hastalığı, akciğer hastalığı gibi hastalıklardan birine sahipse, uçak yolculuğu öncesi mutlaka bir doktora götürün.

YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER
Tatile çıkarken yanınıza gerekli olabilecek ilaçları almanız iyi olur. Yanınıza ateş düşürücü şurup, yara bandı, cımbız, dijital termometre, sinek kovucu losyon, güneş koruyucu krem, antiseptik solüsyon, steril gazlı bez, alerji ve ishal ilacı almalısınız. Ayrıca sinek ve böcek sokmalarında kullanılan kaşıntı gideren kremler ve isilik için bebek yağı bulundurun. Havuzdan oluşabilen aşırı klora bağlı göz alerjileri, enfeksiyonları ve mantar hastalıklarına karşı da yanınıza ilaç alabilirsiniz. Güneş yanıklarına karşın aloe veralı güneş sonrası kremlerini de unutmayın. Eğer çocuğunuzun tatil öncesi zaten tedavisi devam ediyorsa, kullandığı ilaçlardan yeterli miktarda yanınıza almalısınız. En önemlisi tatile çıkarken yanınızda çocuk doktorunuzun ve kalacağınız yere yakın olan hastanenin telefon numarasını bulundurun. Son zamanlarda gündeme gelen kene ısırıkları ya da kenenin neden olduğu (Kırım Kongo Ateşi) hastalıklar için de dikkatli olmalısınız. Kene, kafasından cımbız ile yakalanarak sağa sola sallanarak çekip çıkarılmalıdır.

YAKIN BİR SAĞLIK KURUMU
Tatilde çocuğunuzun hastalanma ihtimaline karşı, en yakın sağlık kuruluşuna çocuğunuzu götürebileceğiniz bir tatil yeri seçmenizde fayda vardır.
“Çocuklar ile gerçek anlamda tatil yapılabilir mi?” sorusunun yanıtı, çocuğun yaşına, kişiliğine, hareketlilik durumuna ve gidilen yerin olanaklarına göre değişir. Çocuğunuz ile hiçbir sosyal olanağı bulunmayan bir otel yerine, çocuklar için hemen her şeyin düşünüldüğü bir tatil köyünde daha rahat edebilirsiniz.
Tatilde bebeğinizi sineklerden korumak için, cibinlik uygundur. Kapalı alanda sinek kovucu sprey kullanmak sakıncalıdır. Bebeklere zararı olmayan, kimyasal içermeyen doğal limon çiçeği içeren spreyler sineklere karşı kullanılabilir. Ayrıca sinek ve böcek gelmesini engelleyen, kolayca bacağa takılabilen bebekler için zararsız bantlar da kullanım kolaylığı sağlar.

Güneş koruyucu kremler yeni doğan bebeklere bile sürülebilir. Sinek kovucular için ise bebek 2 aylıktan büyük olmalıdır.

Havuz gözlüğü ve çocukların kumda oynayabileceği oyuncaklar yine unutulmaması gereken malzemelerdir. Tatil kıyafetlerini ayarlamak bir diğer önemli konudur. Çocuğunuzu güneşten koruyabilecek uzun kollu, açık renkli gömlek, tişört ve pantolonun yanı sıra mayo, şapka, havlu ve çarşaf gerekebilir. Tatilde kalınacak süre ile orantılı sayıda kıyafet götürülmelidir. Gidilen mevsime ve bölgeye göre bazen kalın giysiler ve yağmurluk da gerekebilir.
Tatilde enfeksiyonlardan korunmak için çocuğun beslenme ve uyku düzeninin bozulmamasına da dikkat etmek gerekir.

AŞILARI TAM MI?
Tatile çıkmadan önce çocuğunuzun aşıları tam olmalıdır (Hepatit A ve özellikle B). Yurt dışı tatillerinde ise hazırlığa daha önce başlanmalı, ekstra aşılama gerektiren ülkelere tatile gidilecek ise çocuğun aşıları en az 10 gün önceden tamamlanmalıdır.

Yer ve zaman değişikliği bebeklerde rutin düzeni bozabileceğinden tatilde sık sık uyku sorunları görülebilir. “Jet-lag” (uzun uçak yolculukları -10 saat üzeri- sonrası yorgunluk) ve uykusuzluk karşılaşılabilen bir sorundur. Her insanda alışık olduğu ortam dışında bir yerde yaşamaya başlamak ve uyumak belli bir gerginliğe neden olur. Bebeklerde özellikle uyku sorunu ağır basar. Tuvaleti yadırgamadan dolayı dışkılama değişiklikleri (özellikle kabızlık) ve iştah azalması da görülebilir.

Bebekle tatile çıkarken olası sorunlara karşı hazırlıklı olmak ve gerekli önlemleri almak, gerektiğinde doktoruyla bağlantıya geçmek ve tatil öncesinde çocuğu bir muayeneden geçirmek riskleri minimuma indirecek, sizin de tatilinizin kabusa dönüşmesini engelleyecektir.
GÜNEŞTEN BİLİNÇLİ YARARLANIN
Dr. Erdem Uzunoğlu-Çocuk Hastalıkları Uzmanı:
• Plajdan değil oyun saatinden korkun: Güneşin dik gelmeye başladığı saatler olan sabah 10.00-10.30’dan ikindi saat 16.00’ya kadar güneşten sakının. Yine de bu saatler arasında güneş altında kalacaksa; bahçede bile oynayacak olsa, güneş kremlerini sürün. Unutmayın, güneş yanıklarının çoğu plajda değil günlük oyunlar sırasında olmaktadır! Bulutlu ve sisli havalarda da güneş yanıkları olabilir. Bulutlar güneş ışınlarının zararlı ultraviyole dalgalarını süzmez. Ayrıca serin ve rüzgarlı havalarda ciltte hissedilen serinlik de, güneş yanığı oluştuğunun anlaşılamamasına neden olur.
• En iyi korunma yolu örtünmek: Güneşten korunmanın en iyi yolu örtünmektir. Elinizi çocuğunuzun kıyafetinin altına soktuğunuzda elinizi görmemelisiniz. Çok sıcak değilse ve çocuğunuzu rahatsız etmeyecekse uzun kollu ve uzun paçalı giydirin ki güneş tenine doğrudan temas etmesin. Süt çocuklarının korumasında güneş şemsiyesi de kullanılmalıdır.
• Güneş kremi kullanın: Güneş kreminde en önemli nokta, UV ışınlarından koruma derecesi. Kremlerin kutusunda yazılı olan SPF (sun protection factor) yani “güneş koruma faktörü”, 15 ve üzerinde olmalı. 6 ayın üzerindeki çocuklara en az 15 koruma faktörlü güneş kremi uygulanmalı. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan güneş kremleri kullanılmalı.
• Yarım saat önce sürün: Yeterli koruma başlaması için dışarı çıkmadan en az 30 dakika önce güneş kremi sürülmelidir. Burun üstü, kulak kepçeleri, ense, omuz ve ayak sırtı gibi bölgeler unutulmamalıdır. 2 saatte 1 uygulama tekrarlanmalı.
• Gözlerini koruyun: Uzun süre güneşte kalma durumunda kornea hasarı ortaya çıkabilir. Gözdeki hasar zamanla birikici olup katarakt ile sonuçlanabilir. Bunun için gözleri korumak gerekir. Renkli plastik camlı gözlükler sahte bir korunma hissi yaratır. Gerçek korunma için yüzde 100 UV koruma ibaresi olan UV filtreli gözlükler kullanılmalı.
 
güneş losyonu olarak sebamed 45 spf aldık biz,genelde bunu tavsiye etmişler forumlarda..
deniz şortunu kipadan 5 veya 6 tlye aldık indirimdeydi.. gerçi huggies little swimmers kullanacağım ama şortu da olsun ..
büyük şişme havuz,yüzme botu,simit,kolluklar,deniz topu ve manuel pompa hepsi 26 tlye aldık kiraz bebe internet sitesinden,ertesi günü elimdeydi ama kargo parası kapıda ödeniyor,tavsiye ederim.
şapka ve güneş gözlüğü asla takmıyor, ne yapıcaz bilmem, bunları da yeni bakacağım..
sandalet ve şıpıdık terlik de bakacağım
bepanthene,dolven,silverdin,tatil öncesi dr.a gidişimizde de sivrisinek ilacı veya böcek sokmalarına karşı ilaçla ishal ilacı yazmasını isteyeceğim..
 
sebamedden çok memnun kaldık,maşallah hiç kızarmadan hafif bronzlaştı sıpam.
chicco güneş gözlüğünü banz gibi kafasını çevreleyen lastikli olandan almıştık gözlük olarak sevmişti ama şapka yeterli olduğundan taktırmadı denizde havuzda..
geniş safari şapkası tavsiye ederim hani şu geniş kenarlıklı olanlardan,iyi ki almışım.bir de sandalet giydi hep deniz dışında yürürken.
2 simit,1 şişme havuz,deniz topu ve kolluğunu götürdük, hepsini birer kere kullandı kolluk hariç.. kolluklarla yüzdürdük, simidi de sevmişti ama kolluk yüzmeye ısınması açısından çok daha faydalı olduğunu düşündüğümüzden kolluğa daha çok yönlendirdik , başka bişey kullanmadık.
mayosu boşunaymış, little swimmersla denize ve havuza soktuk.kepçe-kürek takımlarını kullandı hep kumlarda.

arabayla yolculuk yaptık istanbuldan antalyaya , bizim gibi birçok bebekli turist vardı,ist.dan da karayoluyla gelenler bizim gibi.. (bu arada gittiğimiz otele bayıldık isteyen olursa adını özelden yazarım her yıl gitmek istiyoruz artık oraya)
herkes farklı tercih etmiş , biz gece çıktık sabah varmıştık giderken.. römer koltuğu var, onda uyudu biraz ama hep kucak istedi uyurken
yol için mutlaka oyuncaklarını falan koymayı unutmayın.
yemeklerde hiç ama hiç rahat vermedi,bir ya da iki kere birlikte yiyebildik eşimle,hep oynamak istiyordu çünkü.(yabancı çocuklar ne güzel uslu uslu oturur,bizimki borazan maşallah)
aklımdayken atlet-şort birleşik tulum gibi çıtçıtlılar var, onlar çok pratik oldu bu arada.
kendi kendimize gelecek yıllarda daha erkene bile ayırabilirmişiz yer dedik, haziran ortasında dönmemize rağmen.. çok sıcaktı..haziran başı ya da eylül ayları küçük çocuklu aileler için daha mantıklı bence. bir de çoğu yer için aralık ayında rezervasyonu hallederseniz yarı fiyatına hatta daha da düşük fiyata kalıyorsunuz,aklınızda olsun.

hametan,silverdin,calpol,güneş yanığı acısını almak için anestol hepsini koymuştum ya , calpol hariç hepsini kendim kullandım niye çünkü ıstakoz gibi yandım ilk günü 50 faktörlü kremi sürdüm ama sudan çıktıktan sonra sürmeyeyim nolacak ki dedim, oğlum yanarsa diye koyduğum kremler bana nasip oldu böylelikle
 
Bizde yeni çıktık tatile bebeğim 10.5 aylıktı. 1 hafta yaptık tatilimizi. Araba ile antalyaya gittik ve gece yolculuğu yaptık bebeğimiz uyusun ve huzursuzluk yapmasın diye. Yola çıkmadan önce ılık duş yaptırdık ve rezene anason kaynatıp içirdim. İstanbuldan Antalyaya varana kadar gece 1 kez süt içmeye kaltı ve tekrr devam etti.Yola çıkan arkadaşlara rahat bir yolculuk yapabilmeleri için tavsiye ederim.
Açıkçası bol kıyafet almıştım kullanmadıklarım oldu.Fazla almışım
*20tane çıtçıtlı badi çoğu askılı
*5tane elbise
*5tane tulum
*5tane t-shirt
*5tane etek - şort
*1tane sandalet
*3tane şapka
*3 tane çorap Açıkçası aldığım elbise ve tulumları pek giydirmedim daha çok çıtçıtlı badi ve bol kısakollu t-shirtler alın derim.
*mayo bez 2 paket (1.5 pakt kullandım)alt mayoda aldım 2 tane
* 1paket bez aldım tam yetti
*3paket ıslak mendil(tatilde alt açma harici en çok lazım olan şeylerden biri)
* güneş kremi mustela ve hediyesi after sun (after sun ı pek kullanmadım açıkçası)
*Şampuan (mustela)
*Banyo süngeri
*2 plaj 1 banyo havlusu
*deniz için güneş korumalı can simidi
* deniz yada havuz kenarı için en küçük ebatlı havuzlar var onlardan aldık.bebeğimiz emekleme döneminde olduğu için yanımızda şezlongda oturmayacağı için havuzbaşında çimenlerde denizkenarındada kumda sıkılmaması için mini havuz çok işimize yaradı açıkçası tavsiye ederim.
*Bebek arabası- Sineklik
*İlaçlar(devit3- ferrum-ateş düşürücü şurup-dentinox-bepanten)
*Pişik kremi (mustela veya sudo krem)
*Aşı defteri
*Ateş ölçer
*otribebe vb. sümük çekme aparatı ve burun damlası.( ben otribebe kullanamadığım için chicco ve tonimer baby burun spreyimizi aldım)
*Dr.umuz sinek kovar spreyleri önermediği için almadık pekde lazım olmadı açıkçası.
*Emzirmeyi bıraktığım için aptamil içiyor kızım 1 pkt büyük boy aptamil aldık ama bitmedi tabiki.
*4 tane biberon
*1tane suluk
*Termos (sıcak su için)
*Plastik veya muşamba önlük
*4tane kaşık
*2 tane kase
*Milıupa muhallebi
*Buzdolabı poşedi(plaja inerken muhallebi kaşık tabak veya kirlileri koymak için)
*Emzik
*Emzik kordonu
*Mini tepsi(biberonları ve kaşıkları yıkadıktan sonra üzerinde bekletmek için aldım)
*Biberon temizleme fırçası
*otelde park yatak verdikleri için sadece 2 tane çarşaf aldım ama 1 tanesini kullandım.
*Yastık zaten kullanmadığımız için almadım.
*2tane tülbent (dışarda bebek arabasında uyuduğunda üstünü örtmek için)
*Biz anakucağımızıda yanımıza aldık huzursuz olduğu zamanlarda uyutmak için fakat hep dışarda bebek arabasında uyuduğu için gerek kalmadı.
*Oyuncak
*Tırnak makası

Buarada tatil için yaptığınız bebek valizi hariç ayrıca arabaya bebeğin yolda ihtiyacı olacak su - mama-badi özellikle mola verirseniz gece dışarısı ayaz oluyor kalın hırka vs.. için sırt çantası hazırlamanız gerekiyor.

Herkese iyi tatiller..
 
anınızda Bulunması Gerekli İlaçlar:
CALPOL şurup ateşli durumda kullanılacak.
PEDİFEN şurup çok ateşli durumda kullanılacak.
ZYRTEC şurup alerji için yaş durumuna göre 1 tatlı veya 1 çay kaşığı
SİSTRAL krem allerji için 3 kez sürülecek
SPAZMOPANALGİN fitil. Kusuyorsa ateşli iken ağızdan ilaç alamadığı durumda kullanılıcak.
FUCİCORT KREM böcek ve sinek sokmalarında 3 kez sürülecek
REFLOR ishal durumunda günde 1 poşet kullanılacak.
Arı sokmalarında: Bölgeye adrenalin ampul dökülecek 5 dakika ve 15 dakikasonra tekrar dökülüp üzerine bol sistral krem 30 dakika sonra fucicort sürülecek.
Sivrisinek kovucu Bella B Buzzy Bee sprey sıkılacak.
Göz kızarıklıklarında tobrex 3X2 damla 5 gün
Fenirepair yara, yanık izlerinde. Dettol sprey açık yaralanmalarda.
Güneş kremi faktör 30-50 arası kullanılacak. Bella B Sunny Bee olabilir.
Güneşe sabah 08 - 10:30 arasında, akşam üstü 17 den sonra direk kalabilir
Tatil köyündeki yiyecekleri aylık bebekler için asla kullanmayın. Hazır kavanoz meyve püreleri, sebze püreleri, kutu sebzeler, sütlü sebzeli mamaları kullanın. Asla ve asla tatil köyündeki çorbaları bebeğinize içirmeyin. Sevgili sosislerin anneleri bir haftalık tatilinizi ishal ve kusma ile zehir etmeyin.

Dr.'umuz Zermine Büyükkeçeci'nin önerileri...
 

merhaba tuğçe, bebeğini Allah bağışlasın daha küçük sanırım.. biz tatile gittiğimizde oğlum 22 aylıktı..

yukarıda yazdıkların doktorunuzun bir makalesi veya acil durumlar için tatil yöresindeki eczaneden alınabilecek ilaç önerileridir diye düşünüyorum yani umarım öyledir yoksa tüm bu ilaçları yazdıysa..:44:

ben tatile çıkmadan "hametan ve calpol dışında birçok acil durumu sıralayıp önereceği bir ilaç var mı?" diye sordum dr. hayri gözlükgiller' e ,bunlar yeterli dedi silverdin ve anestolü kendim ekledim yani..

bir de açıkçası sakınan göze çöp batmaması için gerektiğinde rahat olmak gerekiyor fikrimce, bunun aksi davranış bence en çok bebeğin bağışıklığına zarar verir (başka forumlarda okuduğum , otel odasını baştan aşağı çamaşır suyuyla dezenfekte eden,yerlere çarşaflar seren,çocuğu denizden-güneşten mahrum bırakan insanları okuyunca hayretler içinde kaldım.)tabii ki hepimiz temiz ve titiziz,bu her annenin sorumluluğu, fakat abartılması hem çocuğa hem anneye zarar verecektir.

açıkçası ben ne yiyorsam aynısını yedirdim oğluma,hiç kısmadan,meyve istedi zaten genelde canı..(riu seviyesinde bir otel olduğu için mutfağı da güvenilirdi).sabah 8'den öğlen 11.30 a kadar , öğleden sonra da 15'ten akşama kadar ; başında safari şapkası,sebamed kremli ve little swimmers bezli şekilde havuzda ve denizdeydi,güneşin altında..

yabancıların çocuklarını görünce,bu tatilde de tekrar gözlemledim ki ; onlar birey oldukları hissettirilerek erken dönemde eğitilmeye başladıkları için minicik çocuklar yemekleri kendi tabaklarına kendileri koyuyorlar açık büfeden,masalarına kendileri getiriyorlar,kendileri yiyorlar..onlarda olağan bu..

unutmayalım tatil bebeklerin de tatili , d vitamini depolamaları veya suyla oynamaları için fırsat , önleyici önlemleri alıp en önemlisi hem ailenin hem bebeğin tatilin keyfini çıkartmasını sağlamak
 
bebekle tatil öncesi yanımıza almamız gerekenlerin listesini önceden yapmak çok önemlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem gece yolculuğudur; terledi,klima çarptı vb gibi sorunlar olmaz..hem çocuk full kapasite coşmaz, uyur ya da uykulu olur...
Tatilde lâzım olacaklar için ise annemalmiskullanmis.blogspot.com da nacizane önerilerimi ve yazılarımı okuyabilirsiniz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…