Bebekli çalışan anneler bi bakarmisiniz lutfen?

Merhaba, ben 17 sene calistim. Bu sene zarfinda iki cocugum oldu. Birine babaanne birine bakici bakti. 1 aydir isten ayrildim .ve cooookkk ama cok pismanliklarim var...bence imkanlar el veriyiyorsa Bana sorarsan 3 4 yasina kadar calisma sen buyut cocugunu.....
Konu sahibi değilim ama ilk çocuğumda çalışan ve ikinci çocuğum bir yaşına geldiğinde yine çalışacak olan bi anne olarak ne gibi pişmanlıklar yaşadığınızı merak ettim

Hani hep onun icin calisiyorum diyoruz ya ben buna inanmiyorum. Kendimde dahil 17 sene calistim (oglum 10 kizim 2 yasinda )o yastaki bebek bizden ne isterkii ev mi arabami yazlik mi kislik mi . Varsin isteklerimiz biraz ertelensin. Evi 5 sene sonrada alirsin. Ama o cocuklar o yaslara gelmicek bidaha. Benim sitemim kendime maddi imkanim iyiydi calismasamda gecinirdik ama ben yok kariyer yok o yok buuu offfff offfff cok gec kaldim oglum icin ama kizima yetistum sanirimm. Pismanliklarim bu yonde. Heee maddi yetersizlik olur zorunlu olunur borc harcc yapabilcek bisey yok.

Hani hep onun icin calisiyorum diyoruz ya ben buna inanmiyorum. Kendimde dahil 17 sene calistim (oglum 10 kizim 2 yasinda )o yastaki bebek bizden ne isterkii ev mi arabami yazlik mi kislik mi . Varsin isteklerimiz biraz ertelensin. Evi 5 sene sonrada alirsin. Ama o cocuklar o yaslara gelmicek bidaha. Benim sitemim kendime maddi imkanim iyiydi calismasamda gecinirdik ama ben yok kariyer yok o yok buuu offfff offfff cok gec kaldim oglum icin ama kizima yetistum sanirimm. Pismanliklarim bu yonde. Heee maddi yetersizlik olur zorunlu olunur borc harcc yapabilcek bisey yok.
Brnim ise baslamam bebegim icin olacak...aliskin degilim zaten evde oturup kocadan para beklemeye ama esim bayağı zorlaniyo bisi demese de...

10ay ise baslamak icin ideal ama kres konusunu bilemedim ben.
Maddi olarak uygun olabilir ama kucuk bir bebek icin ev ortami daha dogru gibi geliyor bana.
Ben kizim 20 aylıkken basladim ise.sonra babannesi bakti kendi evinde. Simdi ise kismet olursa 9-10ay civari baslayacagim ama bakim konusunu bilemiyorum. Yalniz benim tercihim kresten yana olmazdi.
Evde bakici daha makul geliyor bana.
Kres sirketin olduğu için rahat olur diye düşündüm ben...sonucta brn oraya emek vericem onlar da gözleri gibi bakmak zorundalar

Bende şunu anlamıyorum yok ilk emeklemesi, yok baba demesi yok bilmem be? Gördün ne oldu hep hafızanda mı kalacak? Sanırsın çocuk atomu parçaladı. 2 oğlum var devlet memuruyum. Hamileliğimin sonuna kadar çalıştım ki doğum sonrası biraz daha iznim olsun diye ve sonuç olarak 3,5 aylıkken işe geri döndüm. Önemli olan senin çocuğunla kaliteli vakit geçirmen bütün gün beraber olman değil. Ayrıca iş yerinin kreşi varsa istediğin Zaman emzirebilirsinde. Ve aklında kalmaz. Yine de sen bilirsin.
Yok emzirme olayi bizde yok zaten... haklisin

Bakıcı daha iyi bence, kendi evinde. Ben esasen anaokulu öğretmeniyim. Ne olursa olsun bakıcının sadece senin bebeğinle ilgilenmesi ayrı birşey...

Cevap veremedigim arkadaşlar var kusura bakmayın hemen hemen yorumlar ayninyone cikiyo isyerinin kreşi olmasi avamtajli.. evet kesinlikle haklisiniz... hem yabanci dil ogrenmesini de istiyorum orda da kulağı alisicak

Benim bi arkadaşımın iş yerinde de kreş vardı. Bakıcı da tuttu arkadaşım. Bakıcı kreşte bakıyordu çocuğa. 40 günlükken kreşe bıraktı. İş yerinde olduğu için Arkadaşım da gidip gelip emziriyodu.

Bende oğlum 8.5 aylikti calismaya basladim.10ay yeterli zaten emzirmiyormussunuz.baslayin işe sizin psikolojinizde iyi olur.aksamlari kaliteli vakit gecirirsiniz.

Benim bi arkadaşımın iş yerinde de kreş vardı. Bakıcı da tuttu arkadaşım. Bakıcı kreşte bakıyordu çocuğa. 40 günlükken kreşe bıraktı. İş yerinde olduğu için Arkadaşım da gidip gelip emziriyodu.
Boyle biseye ihtiyac duyacagimi sanmam cunku istediğim yetistirme tarzi ayagima geldi aslinda... ordaki bakicilara guvenebilirim her konuda diye dusunuyorum

Bende oğlum 8.5 aylikti calismaya basladim.10ay yeterli zaten emzirmiyormussunuz.baslayin işe sizin psikolojinizde iyi olur.aksamlari kaliteli vakit gecirirsiniz.
Bende öyle dusunuyorum hemde kizim sosyallesir hem yabanci dil icin adim atmis olurum cunku istedigim eğitimi beren kresler gerçekten pahali karsilayamm demiyorum ama cok seyden kismamiz gerekecek...orda ucretsiz olcak yanimda olcak ve kazancim olcak... dua edin lutfen eski is hirsim geri gelsin :)

Bende şunu anlamıyorum yok ilk emeklemesi, yok baba demesi yok bilmem be? Gördün ne oldu hep hafızanda mı kalacak? Sanırsın çocuk atomu parçaladı. 2 oğlum var devlet memuruyum. Hamileliğimin sonuna kadar çalıştım ki doğum sonrası biraz daha iznim olsun diye ve sonuç olarak 3,5 aylıkken işe geri döndüm. Önemli olan senin çocuğunla kaliteli vakit geçirmen bütün gün beraber olman değil. Ayrıca iş yerinin kreşi varsa istediğin Zaman emzirebilirsinde. Ve aklında kalmaz. Yine de sen bilirsin.

Bende o tarz konuşanlara benim çocuğumun her anı güzel diyorum olaya çok da duygusal bakmamak lazım, sonuçta herşey onlar için.
İlerde maddiyata dayalı farklı ilkleri de olacak, bir anne olarak o anlara şahit olup maddi manevi destek olmak ayrı güzel.

Merhaba, ben 17 sene calistim. Bu sene zarfinda iki cocugum oldu. Birine babaanne birine bakici bakti. 1 aydir isten ayrildim .ve cooookkk ama cok pismanliklarim var...bence imkanlar el veriyiyorsa Bana sorarsan 3 4 yasina kadar calisma sen buyut cocugunu.....
Özel değilse sormak isterim deneyimli bir anne olarak size nasıl pişmanlıklarınız var?
Ben de eylülde işe başlayacağım kızım 11 aylık olacak

Back
X