• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evde kedi

SekerAnnee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
1.987
2.655
133
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Ben aksine bir çok yerde çocukların hayvanlarla yaşayabilceğini aksine bağışıklık kazanacağını okudum . Yurtdışında da evde hep kedi köpek dolu hayvanla bakabiliyorlar. Ben başkasına verme hatasını yaptım akşamına geri aldım pisimi hem ben çok kötü oldum hemde hayvan yemeden içmeden kesildi tuvalet ihtiyacını bile karşılamamış . Eve tekrar getirdiğimde sabaha kadar su ve mama yedi hiç unutmuyorum çok üzülmüştüm . Dahada asla vermem benimde doğumuma 3.5 ay var . Söylenenlere kulak asma bırak hayvan sevgisinide öğrensinler biraz insanlar hep söyleniyor zaten

Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .

Tam aksine, hayvanlarla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olurmuş :)
Ayrıca hayvana merhamet etmeyi öğrenen insana da merhamet etmeyi öğrenir :KK200:
Bende öyle biliyorum ama herkes sözleşmiş gibi aynı şeyleri söyleyince artık ne yapıcamı şaşırdım

Aşılı kedinin kılından hastalık filan olmaz. Bu kadar kediden soğuyana kadar bı veteriner hekime ya da doktora sorsaydiniz keşke.

Kedi köpekle iç içe büyüyen milyon tane çocuk var dünyadan da mı bi habersiniz?

Buna benzer o kadar konu açıldı ki ben artık anlam veremiyorum bu işe. Evleneceğin, çocuk yapacağın belli, çocuk olunca yollanacaksa oyalanmak için hayvanları neden alır insanlar? Yıllarca arkadaşlık ettiği hayvanı bu şekilde gözden çıkarabilen insandan ben korkarım.

Böyle birşey başıma gelse ve bilgisiz olsam oturup kediden sogumak yerine soluğu doktorda alırdım, tabi baştan bunları düşünmek daha iyi. Biraz sert çıkmış olabilirim ama cidden uzucu

Bende öyle biliyorum ama herkes sözleşmiş gibi aynı şeyleri söyleyince artık ne yapıcamı şaşırdım

Neden bizim ülkede böyle bir görüş var bilmiyorum, halbuki yurtdışında neredeyse her evde bir kedi/köpek görüyorum, bence bir çocuk için harika bir arkadaş ya azcık daha büyüyünce yumoş yumoş sarılırlar yatarlar falan ne şirin:)

Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .
Akrabanızın hanımı mı vefat etmiş tüyden kesin miymiş tüyden olduğu, ilk defa duyuyorum

O salak salak konuşup akıl veren insanları sopayla dövsek az. Siz kediyi atınca mutlu olacaklar heralde.

İnternetten araştırın evcil hayvanla büyümesi çok sağlıklı çocukların. Hatta bir doktorla görüşüp fikrini alın içiniz rahat etsin. Yani kaç senedir ağzıma burnuma kaçan tüylerden yeni kedi yapılırdı heralde. Ölmediğime göre aşılı kedi sorun yaratmıyor olmalı.

Akrabanızın hanımı mı vefat etmiş tüyden kesin miymiş tüyden olduğu, ilk defa duyuyorum
Evet maalesef tüy ciğerlerine yapışmış sanırım kedinin aşısı yokmuş , orada enfeksiyonlu bir bölge oluşmuş, doktorlar aileye öyle söylemişler.

Aşılı kedinin kılından hastalık filan olmaz. Bu kadar kediden soğuyana kadar bı veteriner hekime ya da doktora sorsaydiniz keşke.

Kedi köpekle iç içe büyüyen milyon tane çocuk var dünyadan da mı bi habersiniz?

Buna benzer o kadar konu açıldı ki ben artık anlam veremiyorum bu işe. Evleneceğin, çocuk yapacağın belli, çocuk olunca yollanacaksa oyalanmak için hayvanları neden alır insanlar? Yıllarca arkadaşlık ettiği hayvanı bu şekilde gözden çıkarabilen insandan ben korkarım.

Böyle birşey başıma gelse ve bilgisiz olsam oturup kediden sogumak yerine soluğu doktorda alırdım, tabi baştan bunları düşünmek daha iyi. Biraz sert çıkmış olabilirim ama cidden uzucu
Doktora sormanın hiçbir faydası yok hepsi kendi fikrini söylüyor bazıları diyor aman uzak dur olmaz falan bazıları diyor bir sıkıntı yok, veterinerler zaten sıkıntı görmüyor bu kafa karışıklığında benim de kafamın karışması normal bir anne olarak

Benim kedim kızım doğmadan önce bizimleydi.
Kızım 3yasinda hala bizimle ,at artık şu kediyi diyenleri evime sokmuyorum.. kızımla da iyi anlasmasalarda kiskaniyolar birbirlerini, kızım oglusumu çok seviyorum diyo boynuna sarılıyor... Zamanı gelince aşısını yaptırıyorum,aşırı tüy dokunce tras ettiriyoruz.
İnsanların laflarina çokta aldırış etmeyin..

Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Benim upuzun tüylü bir kedim ve 6 aylık bebeğim var
Kedi tüyü yıllardır size bişey mi yaptı da bebeğe yapsın? Aşılı değil mi?

Doktora sormanın hiçbir faydası yok hepsi kendi fikrini söylüyor bazıları diyor aman uzak dur olmaz falan bazıları diyor bir sıkıntı yok, veterinerler zaten sıkıntı görmüyor bu kafa karışıklığında benim de kafamın karışması normal bir anne olarak

Çocuğunuzun alerjisi olmadığı sürece sorun yok. Zaten alerjisi olursa anlarsınız. Kedinizin aşılarını yaptırdıysanız hiç kendinizi sıkmayın. İnsanların konuşmasına da aldırış etmeyin.

Kist oluşmuş tüyün etrafında, belki de aşısızdı parazitler yüzünden vs oldu .
Benim doktor da evde olmasa daha iyi demişti bilmiyorum brnce en doğru yönlendirmeyi yine doktorunuz yapar . Evdeki kediyi dışarı vermek sanki çocuğundan ayrılmak gibi birşey gerçekten çok üzücü.

İlk aldığımızda 3 tane falan aşı oldu sonrasında takip edemedik daha devamı var mı

Tabiki var
Karma aşı senelik yapılır
Kuduz
Lösemi de

İç dış parazit 3 ayda bir
Ama hamileyken ya da bebekli evde 2 ayda bir daha uygun dedi veterinerimiz

Aşısız olması işte o ciğerine tüy yapışmış kist olmuş diye söylenen durumlara neden oluyor

Back
X