Bebekli evde kedi

Merhaba Benimde kedim bu ara tüy dökmeye başladı doktora gösterdik çok fazla dökülme Yok traş edince derisine zarar verebiliyor dedi vaz geçtik.Siz herhangi bir zararını gördünüz mü traş ettirmenin ve dökülmede azalma oluyor mu
Biz sürekli tras ettiriyoruz, özellikle yazin, hiç bir zararını görmedik..
Hayvanda rahat ediyor..kaldı ki derisini gösterecek kadar tras etmiyorlar ki..

İki oğlum doğmadan önce kızımız Fıstık bizimleydi, iki oğlumun da bebeklikleri Fıstıkla boğuşarak geçti. Turp gibiler. Çok nadir hasta olurlar. Büyük oğlum 9 küçük 3 yaşında. Üzüldüğümüz şey ise Fıstığımız çok yaşlandı.

Son düzenleme:
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Forumda bu konuyla ilgili yüzlerce cevap yazmışımdır; sağlık açısından bir zararı olmadığı aşikar ama beni üzen bu sorgulamanın yapılma sebebi ; bebek geldi kediden önemli, herkesin her şeyi tam olsun, kedi feda edilebilir.... Bebeğiniz kadar can o da, bebeğiniz kadar evinde yaşama hakkı var, buradan yola çıkarsanız daha netleştirebilirsiniz düşüncelerinizi.

Hiç bitmeyen bir efsane var ; kedinin kılı bilmem kimin ciğerine yapışmışta , adam ölmüşte, doktor kediden demişteeee bunu biri daha anlatırsa kusucam artık, kedi ve köpek kılı organlarda tutunamaz öncelikle bunu bilin. Aşısız hayvanın taşıdığı bakteri insanı hasta edebilir sadece. Kist yapan, evcil hayvanınızın tüyü değil evcil hayvanınıza bulaşan parazit yumurtalarının ağız yoluyla alınmasıyla gerçekleşen paraziter bir hastalığın sonucudur. Bu paraziti alma ihtimaliniz yıkanmamış çiğ sebze veya meyve ile ya da yine veteriner hekim kontrolü yapılmadan aldığınız ya da yediğiniz çiğ et ve et ürünleri yiyerek de alabileceğinizdir. Yani evcil hayvanlarınız gerekli bakımları yapıldığı takdirde tehlikeli parazitleri taşıma ihtimalleri yoktur. 20 yılı aştı kedi besliyorum, zamanında evime giren sokak kedisinin haddi hesabı yoktur, koyun kucak yıllarca onlarla yattık ve evde de küçücük yeğenlerim vardı, hepimizi sağlamız çok şükür. Velhasıl yaşam hakkına saygı diyorum, onu sahiplendiğiniz andan itibaren bir daha vazgeçmek düşüncesi olmamalı, bir hayvana böyle bir kötülük yapılmamalı.......

Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,endişelerinizi anlıyorum ama inanın kedi tüyünün bebeklere veya bize hiçbir zararı yotkur. Aşıları olduğu sürece tam tersine bebekle kedinin bir evde birlikte büyümeleri çok güzel birşey gelişimi psikolojisi açısından. Ben doğum yaptığımda 2 kedim vardı ama ikisi agresifleşip bana saldırmaya başlayınca mecbur çalıştığımız iş yerine götürdü eşim. Şimdi sakinleştiler. Agresif olmasalardı asla vermeyi düşünmüyordum ama bebeğim kucağımdayken ısırıp bana saldırmaya başlayınca bebeğim 8 aylık iken gönderdim. Eğer böyle bir durum yoksa kesinlikle vermenizi tavsiye etmiyorum. Kimseyi de dinlemeyin bana da çok söyleyen olmuştu bunları :)

Bence şöyle çok boş ve (güya) çok bilen insanlara kafayı takmayın. 6 yıldır bir kedim var. Bebek planlıyoruz eşimin çok bilmiş ailesi şimdiden laf söylemeye başladı. Kedi ile bebek nasıl olacak diye. Sizi ilgilendirmez demeye getirip konuyu kapıyorum. Benim bebeğim kedimle birlikte büyüyecek. Bu kedi de benim evladım.

bunu doktorunuza danışın bebegin alerjisi olup olmadığı için kız kardeşimi 2 tane farklı cins köpeği var bebek ilk 4 ay olana kadar yaklaştırmadı şuan yegenim 17 aylık çok iyi rkadaş oldular

Allah kismet ederse 9 ay sonra benim de yaşayacagim sorun...

Malesef onlar hep konuşacaklar ve onlara inat kedine dha çok bağlanacaksin kuzum sonuçta o da bir evlat sayiliyor.
Illa dogurman gerekmiyor eger oyle olsaydi cocuk esirgemeden alinan yillarca baktigin cocuga evladim demezdik. ( aksini düsünen olabilir saygi duyarim ) ama ben sadece insansever degilim canli seviyorum ben cicek bocek agaç hayvan allagin yarattigi her canliyi seviyorum. Ya da canli bir cicek alir cocugun gbi bakarsin buda oyle birsey.
Sadece daha dikkat etmelisin.

Canım kılından bulaşır dedikleri toxoplasma.onun da çaresi var kedine iki ayda bir hapını içirecek veterinerin.iğnesi değil ama hapı daha etkili.yapılan bir toxo araştırmasında kedisi köpeği olmayanlarda daha sık bulunmuş.çümkü bizler biliyor ve dikkat ediyoruz diğer insanlar bilmiyor.tarlada gezen hayvanlardaki bitkilere geçiyor iyi yılamazsak bize veya az pişmiş etten de geçiyor herkes yakalanıyor.türkiyede büyük çoğunluk bunu küçükken geçirirmiş hamileyken geçirmemek önemli.ayrıca geçirip geçirmediğine kadın Doğumda bakıyorlar geçirdiysen sorun değil bağışıklık kazanmışsındırr bi daha geçirmezsin ,geçirmediysen kedine iç parazit yaptırıyorsan düzenli yine sorun değil o zaman sebze meyveyi çok iyi yıkaman az piş et yememen gerekir.yani kedinden bebeğe hiç birşey olmaz hatta Google da biraz bakarsan evcil hayvanla yaşayan bebeklerin daha sağlıklı olduklarıyla ilgili pek çok bilgiyi bulabilirsin.unutma kedin senin ilk yavrun onum günahına asla girme böyle bilgisi olmayan insanların dolduruşuna gelmeyin açın okuyun eşinizle hiç merak etmeyin.
En büyük hayalim kedime bir kardeş doğurmak ❤ Kedimin karnına basını koyarak uyuyacak bebeğimin hayaliyle yaşıyorum.böyle endişelere kapılmak yerine yaşadığınız muhteşemliğin farkına varın...

Canım kılından bulaşır dedikleri toxoplasma.onun da çaresi var kedine iki ayda bir hapını içirecek veterinerin.iğnesi değil ama hapı daha etkili.yapılan bir toxo araştırmasında kedisi köpeği olmayanlarda daha sık bulunmuş.çümkü bizler biliyor ve dikkat ediyoruz diğer insanlar bilmiyor.tarlada gezen hayvanlardaki bitkilere geçiyor iyi yılamazsak bize veya az pişmiş etten de geçiyor herkes yakalanıyor.türkiyede büyük çoğunluk bunu küçükken geçirirmiş hamileyken geçirmemek önemli.ayrıca geçirip geçirmediğine kadın Doğumda bakıyorlar geçirdiysen sorun değil geçirmediysen kedine iç parazit yaptırıyorsan düzenli yine sorun değil o zaman sebze meyveyi çok iyi yıkaman az piş et yememen gerekir.yani kedinden bebeğe hiç birşey olmaz hatta Google da biraz bakarsan evcil hayvanla yaşayan bebeklerin daha sağlıklı olduklarıyla ilgili pek çok bilgiyi bulabilirsin.unutma kedin senin ilk yavrun onum günahına asla girme böyle bilgisi olmayan insanların dolduruşuna gelmeyin açın okuyun eşinizle hiç merak etmeyin.
En büyük hayalim kedime bir kardeş doğurmak ❤ Kedimin karnına basını koyarak uyuyacak bebeğimin hayaliyle yaşıyorum.böyle endişelere kapılmak yerine yaşadığınız muhteşemliğin farkına varın...
Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .
NE yazık ki eksik bilinen çok Şey var .öncelikle düzenli iç parazit ilaçları verilen- iki ayda bir öneriliyor- kedi den bunlar bulaşmaz.1) bahsettiğiniz kişi aşılanını yaptırmıyor olabilir 2) kediden değil yediği iyi temizlediğini sandığı -yapışıyormuş mikrop sebzeye- sebze meyveden veya yediği iyi pişmemiş etten de bu mikropu kapmış olabilir 3) yapılan bazı araştırmalarda evcil hayvanı olmayan kesimde bu hastalık daha çok görüşmüş tabi yurtdışı araştırması bu orada evcil hayvanı olanlar daha bilgili ben aşı yaptırıyorlar hayvanlarına kendileri de bu mikropların başka türlü de geçtiğini bildiği için sebze meyve ve Eve dikkat eden bilinçli kişiler bu yüzden evcil hayvanı olan kesimde daha az görülmüş. 4) hamile kalmayı düşündüğümde pek çok doktorla görüştüm çoğu arkadaşımdı hiç bir bırakmamı önermedi meslektaşlarının bu konuda ileride başka yerden kapar kediden bilir gelir beni şikayet eder korkusu yaşadıklarını söylemişti kendisi ne kadar doğru bilemiyorum ama doktorlar bas bas bağırıyor evcil hayvanla büyütün çocuğunuzu diye.5) evinizin bahçesinde kedilerden oysa bu mikropu alma olasılığınız daha fazlaevinizdeki aşılı sokağa çıkmayan kediden. keşke önce okusaydınız :(
İnşallah bir gün çocuğum olursa çok ileri kedi alerjisi olup da mecbur kalmazsak Allah korusun asla kedimi vermem o bizim ilk çocuğumuz 🙏🙏
Annem ilk kedimi sahiplendiğinde asla evine gelmem demişti sen bilirsin demiştim .şimdi kedisi de kedi sahiplendi.biraz dik durmak gerekiyor.onlar bizim yavrularımız kedi de çocuk da bizim yavrumuz.kimsenin hayatımıza böyle karışıp baskı kurmaya hakkı olmamalı.

17 nisanda dogum yaptim. Su an genis ailemle birlikte yasiyorum. Evimizde iki kopek ve uc kedimiz var. Doktorlar hic bur sakincasi olmadigini, tam tersine bebegin bagisiklik sisteminin guclenecegini soyledi.
Su ana dek hic bir sorun yasamadik.😊

17 nisanda dogum yaptim. Su an genis ailemle birlikte yasiyorum. Evimizde iki kopek ve uc kedimiz var. Doktorlar hic bur sakincasi olmadigini, tam tersine bebegin bagisiklik sisteminin guclenecegini soyledi.
Su ana dek hic bir sorun yasamadik.😊
Kedilerinizin parazit ilaclamalarini nasil bir periyotta yurutuyorsunuz acaba? Ayni surece girecegimden tecrubenizden yararlanmak isterim :)

Alt tarafı bir bebek kılını yuttu diye ölecek değil ya. Bence kedinizden vazgeçmeyin

Back
X