Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.592
10.167
773
Ankara
11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum

11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
İmkanınız varsa haftada bir yardıma birini bulsanız. En azından sil süpür yapar ütü falan yapar
Cam kapı dolap silmezse çok para almaz
Bu gibi büyük İşler için de ayda bir anlaşırsınız.

Durumunuz iyi ise haftada bir temizlik için birini çağırabilirsiniz. İnsanın kafasını en çok o yoruyor çünkü. Yemekleri 2 günlük yapın mesela.
O kadar doğru bir tavsiye ki. B) valla benim bebeğim yok, iş kadınıyım ben de. Evim dağınıkken hiç bir şeye yetişemiyorum, evim derli toplu olunca koca işi ev işi el işi yormuyor

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Allah aşkına annem de epilepsi yengem de epilepsi hepsi çocuk büyüttü gören de kansersiniz her gün tedaviye gidiyorsunuz da kendinizle kıyaslıyorsunuz sanacak. Siz şu adı yanlışlıkla prenslerimin annesi olan kadın mısınız?

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
yine sen ve yine mantıksız yorumlarin. Bir tane yorumun mantikli olsa disimi kiricam valla.
2 cocuk büyütüyorsunda bu kafa yapısıyla ortaya ne cikcak allah bilir.

Benim kızımda 21 aylık.
Yani ne bileyim ben kabullendim bu durumu.
Memnumun bu halimden sanırım.
Bir de 6 yaşında oğlum var 🙏
Yani her şeye yetişmek zorunda değilim neticede.
Sadece oğlum akşam eve geldiğinde sevdiği yemekleri yapıyorum.
Şimdi ücretsiz izindeyken çocuklarımla geçirdiğim her dakikanın kıymetini bilmeye çalışıyorum.
Günlük rutin işleri yapıyorum gerçi hastayım şuan onları bile yapamıyorum.
Önceliğim çocuklarım.
Seneye biraz daha rahatlarsınız diye düşünüyorum.
Bu arada bana da yardım edecek birileri yok tekim.
İmkan varsa robot süpürge benim işlerimi çok kolaylaştırmıştı.
Ya da yardımcı da alabilirsiniz ben düşünmedim çünkü eşimle birlikte yapıyoruz o evde olduğunda yapıyor ya da.
Ben günlük lavabo banyo temizliğini muhakkak yapıyorum.
Çokta kafanıza takmayın ya en önemlisi çocuklar inanın bir daha asla bu zamanlarına geri dönmeyecekler.
Bırakın dağınık kalsın birazda çünkü onlar büyüyüp gidince o dağınıklık bile özlenir❤️

neyse tavsiyeme gelince; oyle ev isi yemek falan mükemmel derecede olamaz bu süreçte, gunu kurtarip bebisinizle ilgilenin.
Gerisini koyverin gitsin.
Imkan varsa yardimci gelse iyi olur ama yoksa kendini hirpalama, oldugu kadar.

Benimde oğlum 13 aylık ve ikincisi geliyor. Beni tek zorlayan yemek oluyor onunda sebebi kucağıma gelip ne olduğunu izlemek istemesi bunu yapmamda pek mümkün olmuyor ve yemek yapma faslı dert bende. Diğer işleri hallediyorum çok detaylara girmeden. Gece uykusuna geçince ertesi günün yemeğini pişirin veya detaylarını halledin temizlik için yardımcı almak veya hergün bir işi halletmek çözüm olabilir kv ye 3 saat bırakın işlerinizi halledin kendisi toparlanınca. Yetişemediğiniz yerdede bırakın dinlenin dert etmeyin.

Tatmin oldunuz mu? Ben de migren hastasıyım arada kalbim de tekliyor. Geçen baş dönmesi yüzünden bebeğimi emziremedim tüm gün boyunca. Merak ediyorum siz bu cümleleri kurma cüretini nerden buluyorsunuz tanımadığınız insanlara?

İmkanınız varsa haftada bir yardıma birini bulsanız. En azından sil süpür yapar ütü falan yapar
Cam kapı dolap silmezse çok para almaz
Bu gibi büyük İşler için de ayda bir anlaşırsınız.
Büyük temizlik için alıyorum ama haftada bir maddi olarak fazla gelebilir ama dediğiniz gibi fiyat olarak daha cüzi olursa bu çözüm olabilir

Back
X