Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

Kuzu bende tazecik anneyim kendimce bana kolaylik sağlayan yontemlerimi söyleyeyim. Robot süpürgem var hiç olmazsa birisi sana geliyorum canım diye aradığında onu oturacagimiz odaya koyuyorum süpürge işinden kurtuluyorum. Sabah erken kalkmaya calisiyorum gece uykusuz kalsam bile mutlaka eşimle beraber kalkmaya calisiyorum. Bebeğimin durumuna göre sabah uyutursam 30 dakika 40 dakikalık spor yapıyorum bu kendimi iyi hissetmeye çok yarıyor sonra bebeğimin durumuna göre yani uyanadabilir uyuyadabilir ikinci olarak hemen akşam yemeğini yapmaya başlıyorum sabah erken olsa bile. Misafirim çok geldiği için iki güne bir üç güne bir mutlaka ikramlık tatlı vs yapıyorum. Eşim bana da pek yardımcı olmuyor bebek bakım konusunda iş konusunda. Ve de mutlaka kendime bakmaya calisiyorum kendimi mutlu edecek şeylere vakit ayırıyorum canım naçizane fikirlerim

Öğretmenim.5 ve 2 yaş çocuklarım var.Şuan ara tatildeyim.
Çalıştığım günlere göre çok daha rahatım evdeyken.
Tamam kolay değil tabi ama zoru görünce evde kalıp günü yetiştirmek daha rahat geliyor.
Mesela tek çocukluykende zorlandığımı düşündüğüm zamanlar oluyordu zordu tabi.Ama 2.çocuktam sonra feleğim şaştı hele ilk sene varya.
Eski fotoğraflarıma bakıyorum,fotoğraflarda bile hakim harap.
İşe giderken bile aynı kıyafetleri giyiyordum.Yaşama sevincim bile azalmıştı
Hiç geçmeyecek kadar zordu.
Ama büyüdükçe kolaylaşıyor gerçekten.
Yada beyin alışıyor.
biz alşiyoruz.
Şimdi beni tek zorlayan şey ev işi yetiştirmekten ziyade kızlarımın arasında ki oyuncak kavgaları,birbirleriyle didişmeleri 😂
birde ikiside en kritik yaşlarda.2 ve 5 yaş zor yaşlar.
gelip geçecek illaki.
Az daha sabır
yas araligimiz ayni 3ve 6 yas su an. haala kavgalar devam degismiyor 😃 her dakika birbirine giriyorlar ikisine ayni anda oyun kuramiyorum cunku daha saniye gecmeden ya biri birine kiziyor ya biri birinin oyuncagini aliyor. bende yoruluyorum ama tabi kucuk artik beni daha iyi anliyor 3 yasina geldigi icin. 6 yas olanda zaten kiskanclikta var istemedi kardesini hic. annelik zor

Son düzenleme:
Dışarı çıkarıyorum mutlaka parkta zaman geçiriyoruz .erken kaldirdigim zaman eski düzene geri geçiyor bı şekilde şimdi azar azar saati aşağı çekmeye çalışıyorum inşallah işe yarar.robot süpürge var o da olmasa dökülenler yerde kalacak🙂arada babannesi gelip bakıyor ben o sırada biseyler yapıyorum yardımcı işini bı şekilde siklastiracagim yoksa olmayacak bı şekilde işler çığrından çıkıyor çünkü.yorgun olduğum için gece iş yapma olanagim neredeyse yok
Yarım saat yarım saat erken kaldırıp erken yatırıp alıştıranilirsin yani başka yolu yok mecbur böyle olacak yoksa o çocuğa büyüme hormonu düzgün salgılanmıyor maalesef ki biraz büyüdüğü zaman 2 yaş sendromunda filan inanılmaz huzursuz olur çevremde hep geç yatan çocuklar böyle oldular tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Ya babaanne geliyormuş ya çok mecbur olmadığın için çocuk uyuduğu zaman birşeyler yapmıyorsun . İnan çok zorda kalsan neler yapılıyor kendimden biliyorum kimse yok gebersem de yaptım ev öyle olunca benim psikolojim çok etkileniyordu . Ayrıca yürüyordur artık sen evi süpürürken arkandan gelebilir toz alırken de onun eline de ıslak bez ver kapıları silsin mesela ben düşündüm de böyle yapıyordum . Yerleri silerken de onu mama sandalyesine oturtup kemeri bağlıyordum ve önüne oyuncak harici ilgisini çekecek şeyler veriyordum mutfak malzemesi filan veya meyve veriyordum nereyi silersem arkamdan çeke çeke götürüyordum. 18. Ayda krizler başladı ama bizde ben ben krizi süpürgeyi o kullanmak istiyordu mesela gibi krizler o zaman çok zor oluyordu . Büyük temizliklere de ayda 1 kere kadın gelir tamam işte . Bizim evde robot hiç durmadan çalışıyor hiç abartmıyorum böyle evde papağan var birde çocuk saniyede kirleniyor . Bende günde 3 kere tüm evi baştan sona süpürttürüyorum

Yarım saat yarım saat erken kaldırıp erken yatırıp alıştıranilirsin yani başka yolu yok mecbur böyle olacak yoksa o çocuğa büyüme hormonu düzgün salgılanmıyor maalesef ki biraz büyüdüğü zaman 2 yaş sendromunda filan inanılmaz huzursuz olur çevremde hep geç yatan çocuklar böyle oldular tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Ya babaanne geliyormuş ya çok mecbur olmadığın için çocuk uyuduğu zaman birşeyler yapmıyorsun . İnan çok zorda kalsan neler yapılıyor kendimden biliyorum kimse yok gebersem de yaptım ev öyle olunca benim psikolojim çok etkileniyordu . Ayrıca yürüyordur artık sen evi süpürürken arkandan gelebilir toz alırken de onun eline de ıslak bez ver kapıları silsin mesela ben düşündüm de böyle yapıyordum . Yerleri silerken de onu mama sandalyesine oturtup kemeri bağlıyordum ve önüne oyuncak harici ilgisini çekecek şeyler veriyordum mutfak malzemesi filan veya meyve veriyordum nereyi silersem arkamdan çeke çeke götürüyordum. 18. Ayda krizler başladı ama bizde ben ben krizi süpürgeyi o kullanmak istiyordu mesela gibi krizler o zaman çok zor oluyordu . Büyük temizliklere de ayda 1 kere kadın gelir tamam işte . Bizim evde robot hiç durmadan çalışıyor hiç abartmıyorum böyle evde papağan var birde çocuk saniyede kirleniyor . Bende günde 3 kere tüm evi baştan sona süpürttürüyorum
İşlere yavaş yavaş dahil etmeye başladım yoksa işler durma noktasına geliyor.evin günlük rutinleri , çamaşırlar var zaten çamaşır hiç bitmiyor eşim zaten hiç yardımcı bir tip değil.birde 2 ay önce babamı kaybettim zor günler geçirdim halende toparlanma sürecindeyim bu da bazı şeyleri sekteye uğrattı.gerek oğlumla gerek evle ilgili durumları düzene sokmam gerekiyor artık

İşlere yavaş yavaş dahil etmeye başladım yoksa işler durma noktasına geliyor.evin günlük rutinleri , çamaşırlar var zaten çamaşır hiç bitmiyor eşim zaten hiç yardımcı bir tip değil.birde 2 ay önce babamı kaybettim zor günler geçirdim halende toparlanma sürecindeyim bu da bazı şeyleri sekteye uğrattı.gerek oğlumla gerek evle ilgili durumları düzene sokmam gerekiyor artık
Ya çok üzüldüm başın sağ olsun 💐 herşey düzene girer sen üzülme yeterki

Back
X