Bagirsak tepkili besin alerjileri en zor tespit edilenlerdir, ancak vucut alistikca normalede donerler (bagirsak tepkili alerjik bir birey olarak ve bagirsak tepkili alerjik bir cocugun annesi olarak yaziyorum)Merhaba tecrübeli anneler burda üst üste konu aciyorum evet ama ilk cocugum ve sosyal medyada gordugum hesaplar, bazi doktolar kafami karıştırdı ve bebegimde bagirsak tepkili besin alerjisi var 4. Ay asisini yaptirmadim aradilar gittim imza attim aleejik bebeklerde ileride aleejik astım olma ihtimali oldugu icin zaturre aşısını yaptirdim sadece o bile cok ates yapti asiri huzursuz sanki gözleri eskisi gibi neseli bakmiyo yani anneler fark eder ve yaptirdigim gun yuzunde deri dokuntusu oldu ufak beyaz seklinde ve bugun ucuncu gun huzursuzluk devam sütümü emince hafif dokuntu oluyo aşıdan sonra oldu bu diyette olduğum halde. Bundan sonraki aşılarını yaptirmayi dusunmuyorum ozellikle karma aşıları yaptirmaya korkuyorum.
Alerjisi var olanlar ve olmayanlar asi yaptırdiniz mi? Pişmanlik duydunuzmu? Veya yaptırmayip iyi ki yaptırmadim diyen var mi? Rica ediyorum Kimse tartismadan fikrini belirtsin sadece
Ben daha yenide belirtmiştim size bütün aşılarını özel aşılar da dahil yaptırdım alerjisi olmasına rağmen aslında doktorlar rotayı onermiyorken bile yaptırdım. Burada ve çevremde de dahil olmak üzere alerjisi vs olmadığı halde de yaptırmayan insanlar var. Ne kadar doğru bir düşünce bilmiyorum. Herkese de saygı duyuyorum herkesin kendi çocuğu herkes kendince korumaya çalışıyor çocuğunu. Ben tam Tersine hastalıklardan daha çok korktuğum için elimden gelen bütün önlemleri alma dusuncesindeyim. Ben de dahil annemde ve onlarin neslide dahil bir çok aşı olduk. Otizm vs konusunda diyorsanız bu işin içindeyim kesinlikle aşıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ha bu benim düşüncem kimse gelip burda bana da saldırmasın. Ve ne yazık ki aşı yaptırmayan insanlar yüzünden ileride salginlarin artacağı dusuncesindeyim. Bu nedenle çocuklarımı daha da koruma altına alma düşüncesine girerek özel aşıları dahil yaptım. Ve size yazmıştım ne yazık ki iki çocuğum var ilkinde bağırsak tepkili alerji yoktu ama 1 yaşından sonra burun akintilari vs başladı 2 yaşına girmeden zatürre oldu ve çok şükür ayakta atlattı ve devamında aylarca geçmeyen öksürük ile ne yazık ki alerjik astım teşhisi kondu. İkinci cocugum da bağırsak tepkili alerji vardı o gecti derken 1 yaşına bile girmeden 2 defa bronşit oldu ve ne yazık ki onada alerjik astım teşhisi kondu. İkisininede en son bu sonbaharda grip olduktan sonra grip aşılarını yaptırdım iki doz şeklinde ve çok şükür ondan sonra daha hiç hasta olmadılar hiç antibiyotik kullanmak durumunda da kalmadık. Eger yaptirmasaydim yine sık sık antibiyotik kullanma bronsit zatürre vs bir çok sıkıntı yaşayacaktım. İyi ki bilim var iyi ki aşılar var bu benim düşüncem. Yinede size yaptırın diyemem. Kimsenin vebaline giremem her anne kendi çocuğunu daha iyi tanır. Onun için neyin iyi olacağını düşünüyorsanız öyle yaptırın ama lütfen güvenilir kaynaktan bilgiler edinintesek
Cok Tesekkur ederim haklisiniz evet ama hicmi farklılık olmadi aşıdan sonraki zamanlar prospektusunu okuyunca korkuyo insan neler koyuyolar icine ve bazi doktorlar da aşı karşıtı haliyle kafamiz allak bullak oluyo suan cok huysuz bebegim uc gun oldu asi yapali mutlu bebekti mutsuz bebek oldu dis cikarma belirtileri de var ama aşıdan once de vardi dis cikarma belirtisi bu kdr mutsuz huzursuz degildi ve iki kez ciglikla uyandı uykudan asi oldugu gün. İnsani cok arada birakan bi durum. Bu arada burun temiz. İcin serum fizyolojik yapiyordum 15 gun oncesine kdr ama sanki o kısır döngüye sokuyor ben aciyorum o hizla tıkanıyordu trendyolda steremiar adinda okyasnus suyu var onu aldim direkt burnuna sıktım daha iyi geldi tikaniklik git gide azaldi size de tavsiye ederim akciğer sağlığı icin burun temizliği cok onemliBagirsak tepkili besin alerjileri en zor tespit edilenlerdir, ancak vucut alistikca normalede donerler (bagirsak tepkili alerjik bir birey olarak ve bagirsak tepkili alerjik bir cocugun annesi olarak yaziyorum)
Butun asilarimizi yaptirdik, menenjit asilari dahil.
Gerçekten zor tespit etmesi kanda da deri testinde de net çıkmıyor ek gidayla gecer diyorlar ama bakalim sizin kac aylikken gectiBagirsak tepkili besin alerjileri en zor tespit edilenlerdir, ancak vucut alistikca normalede donerler (bagirsak tepkili alerjik bir birey olarak ve bagirsak tepkili alerjik bir cocugun annesi olarak yaziyorum)
Butun asilarimizi yaptirdik, menenjit asilari dahil.
Bu cok kisisel bi durum herkesin bagisikligi ayni tepkiyi vermez ama bizim cok iyi bir doktorumuz, bugune dek beni hicbir konuda ikilemde birakmadi, bana dedigi su oldu bagirsak tepkili alerjisi oldugu icin rota oneremem ama diger asilari gonul rahatligiyla uygulatabilirsin.Gerçekten zor tespit etmesi kanda da deri testinde de net çıkmıyor ek gidayla gecer diyorlar ama bakalim sizin kac aylikken gecti
Evet onu biliyorum peki siz kalsiyum takviyesi aldiniz mi o donem diyet yapinca malum sut urunlerinde kalsiyim var bebek kemik gelisimi ve benim icin de onemli hangi marka takviye aldiniz aldiysanizBu cok kisisel bi durum herkesin bagisikligi ayni tepkiyi vermez ama bizim cok iyi bir doktorumuz, bugune dek beni hicbir konuda ikilemde birakmadi, bana dedigi su oldu bagirsak tepkili alerjisi oldugu icin rota oneremem ama diger asilari gonul rahatligiyla uygulatabilirsin.
Ancak, yumurta alerjiniz varsa durum degisir, bunu mutlaka netlestirin (yanlis bilmiyorsam yumurta cilt tepkili bir alerjen ancak yinede cocugunuz alerjik diye belirtmek zorunda hissediyorum)
Ben multivitamin kullandim, ekstra kalsiyum onerilmedi.Evet onu biliyorum peki siz kalsiyum takviyesi aldiniz mi o donem diyet yapinca malum sut urunlerinde kalsiyim var bebek kemik gelisimi ve benim icin de onemli hangi marka takviye aldiniz aldiysaniz
Markasini öğrenebilir miyim acabaBen multivitamin kullandim, ekstra kalsiyum onerilmedi.
Elenatal kullanmistim, sonraki dogumumda da Imom Latte kullandim ama sanirim Imom'da kalsiyum destegi yok.Markasini öğrenebilir miyim acaba
Cok tesekkur ederim osteocare siparis ettim bende magnezyum, kalsiyum filan iceriyorElenatal kullanmistim, sonraki dogumumda da Imom Latte kullandim ama sanirim Imom'da kalsiyum destegi yok.
Anladim doktor hanim bende ogretmen olduğum icin her şeyi sorguluyorum. Cevap icin tesekkurlerDoktorum esim doktor .menenjit dahil hepsini yaptirdim cevremizde hic asi yaptirmayan doktor da gormedim acikcasi
Öğretmen olmamızla sorgulamanızın ne alakası var öğretmen hanımAnladim doktor hanim bende ogretmen olduğum icin her şeyi sorguluyorum. Cevap icin tesekkurler
Branşım sosyal bilgiler tarih, coğrafya, vatandaşlık,hukuk kimi zaman felsefe barindiran bir branş aldigim egitim ve egitimi verenler bize sorgulama becerisi kazandırdılar sagolsunlar suan gunumuzde eksik olan bir sey maalesef .Öğretmen olmamızla sorgulamanızın ne alakası var öğretmen hanım
Bende o durumdayim suan inanın proteinden ve kalsiyumdan eksik kaliyorum diye dun biraz nohut yedim gece aglayarak uyandi cok yoruldum gerçekten her seyin dokunmasindan vitaminsiz kaliyoruz o da cabası. Siz kalsiyum takviyesi filan almismiydiniz o donem bebegimiz kalsiyumdan proteinden eksik kaliyormudur acaba bu sekil hicbir sey yiyemiyorum çünküVe şunu da belirtim bağırsak tepkili alerjisi olan çocuklar daha doğrusu benim gördüklerim cocugum da dahil genelde huzursuz çok ağlayan çok mutsuz görünen çocuklar inanın ben çok zorlandım ne yapsam susturamazdım bütün gün kucağımdan inmez ağlardı hayatımın en zor günleriydi diyebilirim