Ben herhangi bir takviye kullanmadım. İçinde kalsiyum barındıran yiyecekler yemeye özen gösterdim. Dediğim gibi 5. Aya bir kac gun kala ek gıdaya başladım ve çocuğum hemen düzeldi diyetimde o nedenle çok uzun sürmedi. 7. Ay gibide oğlumunda diyeti açıldı. O yüzden oda pek mahrum kalmadı. Kan testlerinde herhangi bir eksiklikte tespit edilmedi. Doktor hanım size ters bir cevap vermemiş. Sadece bütün aşıları yaptığını çevresinde yaptırmayan doktor olmadığını söylemiş. Tersleme gibi bir durumda yok. Neden siz ters cevap vermişsiniz anlamadım. Siz bir soru sormuşsunuz oda cevaplamış sadeceBende o durumdayim suan inanın proteinden ve kalsiyumdan eksik kaliyorum diye dun biraz nohut yedim gece aglayarak uyandi cok yoruldum gerçekten her seyin dokunmasindan vitaminsiz kaliyoruz o da cabası. Siz kalsiyum takviyesi filan almismiydiniz o donem bebegimiz kalsiyumdan proteinden eksik kaliyormudur acaba bu sekil hicbir sey yiyemiyorum çünkü
Tesekkur ederim. Yoo hayir doktor hanimi terslemedimki aksine tesekkur ettim meslegimden dolayi sorguladugimi belirttim. Biraz tersledigim kisi bana ogretmen olmanizla sorgulamanizin ne alakasi var diyen kişiydi onu yazan kisiler farkli yani siz ayni sanmissinizBen herhangi bir takviye kullanmadım. İçinde kalsiyum barındıran yiyecekler yemeye özen gösterdim. Dediğim gibi 5. Aya bir kac gun kala ek gıdaya başladım ve çocuğum hemen düzeldi diyetimde o nedenle çok uzun sürmedi. 7. Ay gibide oğlumunda diyeti açıldı. O yüzden oda pek mahrum kalmadı. Kan testlerinde herhangi bir eksiklikte tespit edilmedi. Doktor hanım size ters bir cevap vermemiş. Sadece bütün aşıları yaptığını çevresinde yaptırmayan doktor olmadığını söylemiş. Tersleme gibi bir durumda yok. Neden siz ters cevap vermişsiniz anlamadım. Siz bir soru sormuşsunuz oda cevaplamış sadece
Branşım sosyal bilgiler tarih, coğrafya, vatandaşlık,hukuk kimi zaman felsefe barindiran bir branş aldigim egitim ve egitimi verenler bize sorgulama becerisi kazandırdılar sagolsunlar suan gunumuzde eksik olan bir sey maalesef .
Noldu zoruna mi gitti ahhahahaha
ÖZEL AŞILARI DAHİL HEPSİNİ YAPTIRDIK.Merhaba tecrübeli anneler burda üst üste konu aciyorum evet ama ilk cocugum ve sosyal medyada gordugum hesaplar, bazi doktolar kafami karıştırdı ve bebegimde bagirsak tepkili besin alerjisi var 4. Ay asisini yaptirmadim aradilar gittim imza attim aleejik bebeklerde ileride aleejik astım olma ihtimali oldugu icin zaturre aşısını yaptirdim sadece o bile cok ates yapti asiri huzursuz sanki gözleri eskisi gibi neseli bakmiyo yani anneler fark eder ve yaptirdigim gun yuzunde deri dokuntusu oldu ufak beyaz seklinde ve bugun ucuncu gun huzursuzluk devam sütümü emince hafif dokuntu oluyo aşıdan sonra oldu bu diyette olduğum halde. Bundan sonraki aşılarını yaptirmayi dusunmuyorum ozellikle karma aşıları yaptirmaya korkuyorum.
Alerjisi var olanlar ve olmayanlar asi yaptırdiniz mi? Pişmanlik duydunuzmu? Veya yaptırmayip iyi ki yaptırmadim diyen var mi? Rica ediyorum Kimse tartismadan fikrini belirtsin sadece
Korkuyorum tabiki ama Sosyal medyada donen videolar , bazı doktorlar korkutuyo insani sonuçta anneyiz hicmi saglik konusunda kafaniz karismadi korkmadiniz evladiniz icinÖZEL AŞILARI DAHİL HEPSİNİ YAPTIRDIK.
Alerjik astımdan korkuyorsun da menenjitten,ondan bundan korkmuyor musun
İyi bir çocuk doktoru bul ve enine boyuna konuş bu durumu
Allah korusun bebeklerimizi ama sonudta annelik icgudusuyle hareket ediyoruz hem alerjilerin de maalesef kotu boyutlari olabiliyor sosyal medyada asi karsitlari cok ve prospektus paylaşımlarını okuyunca insan tereddüt ediyo bircok doktor bile aşıyı onermiyo sanki tek benim düşüncemmis gibi yorum yapmışsınızBu nedir arkadaş çocuk felci olsun ama alerjisi tetiklemesin... Oldu gözüm.
Tabi ki korktumKorkuyorum tabiki ama Sosyal medyada donen videolar , bazı doktorlar korkutuyo insani sonuçta anneyiz hicmi saglik konusunda kafaniz karismadi korkmadiniz evladiniz icin
Evet haklısınız zaten beni de düşündüren multeci sorunu. Ankarada yaşıyorum burası inanilmaz goc almis depremden sonra almaya da devam ediyor burdaki hastanelere gidilmiyor bile sağlam gitsen hasta çıkarsın 4. Ay asisinda sadece karmayi vurdurmsdim onu iki ay sonraya ertelettim o ve polio aşısı kaldiTabi ki korktum
Bırakın aşının yan etkisini,Allah korusun yanlış yapılan iğneler bile ne zararlar veriyor Allah korusun
Ama aşıya güvenmek zorundayım
Bakın geçen yine bir çocuk menenjitten öldü
Ama aşıyı yapınca %96- 97 ye çıkmıyor koruması. Herkes kendi çocuğu için kendi vicdanı kadar ilerler
Kimse karışamaz sizin çocuğunuz sizin bileceğiniz iş.
Ülkemiz sığınmacı dolu. Her telden insan var. Kimin ne getireceğini bilmiyoruz. Yarın öbür gün benim çocuğum kimlerle sıra arkadaşı olacak bilmiyoruz.