bebekte bağırsak tembelliği

aysel_2013

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
12
0
merhaba arkadaşlar...daha önce kabızlık adlı başlık açmıştım...kızım haftaya 3 aylık olcak ve bir ayı aşkındır müdahalesiz kaka yapmıyor..bu süreçte ilk zaman 6 gün bekledik yapmadı..gazlı bi bebek olduğu için karnı çok şişti ve fititlle yaptırttılar...sonrasında gittiğimiz doktorlardan ver fitili yaptırt diyenler oldu..sütün yetersiz diyen de oldu..duphalac ve debridat kullandık ve malesef ikisi de bebeğe verilmezmiş..makattan yağ mı sıkmadık yağ mı içirmedim..rezeneler kimyonlar neler neler...her yönteme başlarken ilk gün tepki veriyor ve yapıyor..ertesi gün yine yok..ve malesef alttan da gaz çıkarmıyor...masaja falan yanıt vermiyor...son doktorumuz benm ilk kullandığım gaz ilacını geri verdi..nurse harveysi..bana göre kızımı bozan şey buydu..ama doktoru dinledim aldım..bi de motilium verdi..diğer yöntemler gibi verdiğim ilk gün kızım çok az da olsa kaka yaptı..alttan pıt pıt tüm gün gaz da attı...tüm bunlar 1 günlüktü..ertesi gün ne karnından ses ne pıt ne kaka.. 3.gündeyiz..karnının üzerine yatamıyor derecede şişti...ve emmek de istemiyor...başına gelen var mı yardım edin lütfen...saatlerce ovuyorum sallıyorum yok..gayet hareketli bi bebek...bu ilaçlardan kullanan var mı...şaşırdım artık on doktor gezdim...korkuyorum ki sonunda daha büyük bi sorun çıkarsa altından diye :KK43:

Canım benim kızımda oyleydı 4.5ay cektım nurse harwey kullandım 10gun fayda ettı sonra tüm sorunlar tekrar başladı .
doktora gıttıgımızde ılacın ıse yaramadığını soyledım bu ılacı sureklı,aynısını,uzun süre kullanacak dıye bıtsey yol drdı baktın yanıt wermeyı başka gaz ılacı dene dedı ozamn da zınco vermıstı çoksa ıse yaradı bu arada bm ılac kullanmak ıstemıyodum ozman böyle ağlamalarına katlanırsın sende heder olursun bebekde mecbur kullanacak dedı bu,surede onu kullandım sonrasında zaten kendı kendıne yapmaya başlamıştı şükür kı
ama zor surectı karnını zeytın yaglıyodum ılık bez çok faydalı kımyon lu su ocıyodum bıde mulıpanın rezene çayı var onu werıyodum bu ıkı kasık kalanını ben ıcıyodum bızım kız boyleydı canım sıkıntı olmaz ıns. Endıse etme sen sadece zman

teşekkür ederim..öteki yazıma da cvp yazmışsınız..zincoyu içinde alkol var diye vermek istemiyorum..ama bi o kaldı sanırım denemediğim...karnına zeytinyağı süremiyorum cildi sürekli alerji oluyor..az yağlı bi losyon var onla masaj yapıyorum ama bişi olmuyor...kimyon anason ve rezeneyi denedim..ilk ve 2 . gün kaka yaptı sonra yine yok :KK43: bilmiyorum belki yarın yine çay veririm şaşırdım iyice..kakası problem değil de işte pırt yok..pırt olmayınca da şişiyor ve bacaklarını büktürtmüyor...aynen hiç ilaç vermicektim güya..2 ayda içmediğimiz ilaç kalmadı...alkol paraben şeker...tüm zararlı şeyler girdi vücuduna..sakındıkça battı

Aynen kesınlıkle bende öyle düşünüyorum ama mecbur werdım ne yapayım anladım bızımde oyleydı kaka vardı vardı ama pırt kar gelmıyodu canım sen odare edecek yapcak buse yok

merhaba arkadaşlar...daha önce kabızlık adlı başlık açmıştım...kızım haftaya 3 aylık olcak ve bir ayı aşkındır müdahalesiz kaka yapmıyor..bu süreçte ilk zaman 6 gün bekledik yapmadı..gazlı bi bebek olduğu için karnı çok şişti ve fititlle yaptırttılar...sonrasında gittiğimiz doktorlardan ver fitili yaptırt diyenler oldu..sütün yetersiz diyen de oldu..duphalac ve debridat kullandık ve malesef ikisi de bebeğe verilmezmiş..makattan yağ mı sıkmadık yağ mı içirmedim..rezeneler kimyonlar neler neler...her yönteme başlarken ilk gün tepki veriyor ve yapıyor..ertesi gün yine yok..ve malesef alttan da gaz çıkarmıyor...masaja falan yanıt vermiyor...son doktorumuz benm ilk kullandığım gaz ilacını geri verdi..nurse harveysi..bana göre kızımı bozan şey buydu..ama doktoru dinledim aldım..bi de motilium verdi..diğer yöntemler gibi verdiğim ilk gün kızım çok az da olsa kaka yaptı..alttan pıt pıt tüm gün gaz da attı...tüm bunlar 1 günlüktü..ertesi gün ne karnından ses ne pıt ne kaka.. 3.gündeyiz..karnının üzerine yatamıyor derecede şişti...ve emmek de istemiyor...başına gelen var mı yardım edin lütfen...saatlerce ovuyorum sallıyorum yok..gayet hareketli bi bebek...bu ilaçlardan kullanan var mı...şaşırdım artık on doktor gezdim...korkuyorum ki sonunda daha büyük bi sorun çıkarsa altından diye :KK43:
bece bukadar ilaç fitil vesaire ile çok müdahale etmeyin.siz bolca emzirin kendinize dikkat edin birde ayaklarını karnına doğru hareket ettirin.çoğu bebekte oluyor böyle dönemler.huzursuz değilse çok zorlamayınbence

teşekkür ederim..öteki yazıma da cvp yazmışsınız..zincoyu içinde alkol var diye vermek istemiyorum..ama bi o kaldı sanırım denemediğim...karnına zeytinyağı süremiyorum cildi sürekli alerji oluyor..az yağlı bi losyon var onla masaj yapıyorum ama bişi olmuyor...kimyon anason ve rezeneyi denedim..ilk ve 2 . gün kaka yaptı sonra yine yok :KK43: bilmiyorum belki yarın yine çay veririm şaşırdım iyice..kakası problem değil de işte pırt yok..pırt olmayınca da şişiyor ve bacaklarını büktürtmüyor...aynen hiç ilaç vermicektim güya..2 ayda içmediğimiz ilaç kalmadı...alkol paraben şeker...tüm zararlı şeyler girdi vücuduna..sakındıkça battı
çok geçmiş olsun. zorda kalınca mecbur ilaçları veriyoruz.
zeytinyağı alerji mi yapıyor bebe yağı da mı alerji yapıyor. yapmıyorsa sadece karnını değil kasıklarını, karnının altını da yağla ovun. banyo yaptırırken de elinize bebe sabunu alıp karnını hafifçe ovun. bu çok faydalı oluyor
siz de beslenmenize dikkat edin posalı yiyecekleri yiyip çok sıvı alın. yoğurt, kuru kayısı, incir, semiz otu gibi yiyecekler tüketin. denediğiniz bitki çaylarını siz de düzenli için (rezene, kimyon, ıhlamur vs.)

bir de kiraz çekirdeği yastığı gaz için iyiymiş bir araştırın isterseniz.

Aysel hanım aynı sorunları şuan ben yasıyorum.bebegım 4 aylık ne olacak böyle Bılmıyorum.sızın bebegınızın kabızlığı gectı mı.ne kullandınız.cevap yazarsanız çok sevınırım.

Ne olur aynı durumdayım bebekleriniz sonra düzeldimi nasıl oldunuz inşallah cevap yazarsınız kızım 2 aylık son 1 Aydır kendi kaka yapmıyor fitille yaptırıyoruz doktor bağırsak tembelliği var dedi duphalac ve gismotal diye bir şurup verdi bebek çok minik zorla içiyor kusuyor öğürüyor

Ne olur aynı durumdayım bebekleriniz sonra düzeldimi nasıl oldunuz inşallah cevap yazarsınız kızım 2 aylık son 1 Aydır kendi kaka yapmıyor fitille yaptırıyoruz doktor bağırsak tembelliği var dedi duphalac ve gismotal diye bir şurup verdi bebek çok minik zorla içiyor kusuyor öğürüyor
Benim de 2 buçuk aylık benimki de 1 aydır müdahalesi yapmıyor kullanmadığımız ilaç kalmadı. Debrigah mı ne işte o şuruptan verdi doktor onunla düzeldi gibi çok rahat uyuyor kçgün boyu. Bir de sap simplex kullanıyorum gaz ilacı ama bilmiyorum bugün 2.gün bakalım diğer günler nasıl geçecek

X