Bebekten sonra herşey değişiyor mu?

Sungate170308

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
203
112
18
36
Hanımlar ben 7 yıllık evliyim eşimi deliler gibi seviyorum hala ve oda beni çok seviyor sevgisinden çok Eminim Çok erken evlendik maddi anlamda çok sıkıntılar yaşadık ama hiç birbirimizi kırmadık 7 yıldır hakaretli bir tartışma küslük olmadı öyle ki uyurken bile hala el ele uyuruz. Bemim ailemden sıkıntılar yaşadık onda bile üzerime gelmedi.Adeta birbirimiz için yaratılmışız şimdi sorum şu birbirini delice seven karı kocalar bebekten sonra kopma noktasına geliyormuş öylemi ben 7 yıl bekledim evliliğim iyice otursun diye. Bebekten sonra sevgimiz daha mı pekişir. 5 aylık hamileyim hep eşim gibi oğlum olsun istedim ona benzesin ve oğlum olacak inşallah sağlıkla gelsin Eşimle çocuğum arasında nasıl bir denge kurmalıyım. Çocuğum olunca eşimide unutmak istemiyorum yada ihmal etmek istemiyorum. Deneyimli anneler bana yorum yazabilirmi acaba?

Hanımlar ben 7 yıllık evliyim eşimi deliler gibi seviyorum hala ve oda beni çok seviyor sevgisinden çok Eminim Çok erken evlendik maddi anlamda çok sıkıntılar yaşadık ama hiç birbirimizi kırmadık 7 yıldır hakaretli bir tartışma küslük olmadı öyle ki uyurken bile hala el ele uyuruz. Bemim ailemden sıkıntılar yaşadık onda bile üzerime gelmedi.Adeta birbirimiz için yaratılmışız şimdi sorum şu birbirini delice seven karı kocalar bebekten sonra kopma noktasına geliyormuş öylemi ben 7 yıl bekledim evliliğim iyice otursun diye. Bebekten sonra sevgimiz daha mı pekişir. 5 aylık hamileyim hep eşim gibi oğlum olsun istedim ona benzesin ve oğlum olacak inşallah sağlıkla gelsin Eşimle çocuğum arasında nasıl bir denge kurmalıyım. Çocuğum olunca eşimide unutmak istemiyorum yada ihmal etmek istemiyorum. Deneyimli anneler bana yorum yazabilirmi acaba?
3aylık kızım var. 8 yıllık flört döneminden sonra evlendik. 3.ay hamile kaldım ikimizin isteğiyle. Çok şükür ne hamilelikte nede doğumdan sonra eşimle sorun yaşamadım. Hatta arada konuşuruz kızdan sonra daha bi bağlı sevgi dolu olduk gibi.
Kadın zaten hep verici oluyoda daha çok erkekte bitiyo iş. Evde de çocuk bakımı konusunda yardımcı olur sağolsun. Ama yardım etmeseydi sürekli eleştirseydi böylede olurmuyduk bilemem.

Bu biraz çocuğa bağlı. Benim oğlum aşırı zor bir bebek. Birak eşimi kendimi bile o kadar çok ıhmal ediyorum ki. Yemeği sadece karnım doysun diye yiyorum. Ben yemek yemekten çok zevk alan bir insandım. Ama bu durum geçici bunun farkındayız. O yüzden kopma falan tabi ki olmadı. Birbirimizi bazen ihmal ettiğimiz doğru çünkü öncelik hep bebek olmak zorunda

evlilikte çocuk mevzusu karı kocanın birbirine tahammülünü ölçen bir olay. şu an için ne yaşarsanız yaşayın sizin için her şey güllük gülistanlık. çocuk bambaşka bir dünya. resmen dünyayı hormonlarınız yönetmeye başlıyor. kafa yok oluyor. eğer eşinizle dengeli bir anne baba olursanız, birbirinize destek olarak yetiştirirseniz çocuğunuzu o zaman sevginiz büyür de büyür. yok herkes bir tarafa çekiştirirse o zaman sorunlar yaşayabilirsiniz.

ese zaman ayirirsin da,
asil kendini onemse,
kendine zaman ayirmayan kadin mutsuz oluyor ve bu durum butun aileye yansiyor.

sen kendi hobilerinden hayatindan anne oldun diye vazgecme.
Fedakarlik yapilacaksa bir sen yap bir esin yapsin,

sadece kadinin fedakarlik yaptigi evliliklerde bir sure sonra kadin o kadar yukun altinda eziliyor, hayattan keyif alamiyor.

kari koca iliskisi de elbette bu durumdan etkileniyor.

Böyle bi genelleme yapılamaz. Hayattan ne kadar keyif aldığınıza ve stres kontrolünüze bağlı bence. “Uyumuyor, ağlıyor, napıcam, bıktım, yorgunum” moduna girerseniz herkes mutsuz olur. Ama sakin ve bebeğin taleplerini okuyabilen bi çift olursanız, hem kendinize hem eşinize vakit ayırabilirsiniz.

Esi bilmem ama insanin bireysel olarak bile kendine yetemedigi dönemler oluyor bebekle birlikte.
Iyi bir iliskin varsa aynen devam eder, yani tartisma bile olsa seven insanlar tatliya bagliyor. Karakter düzgünlügü ve sevgi var olduktan sonra sorunlar cözülüyor.
Kendimden örnek verirsem biz aile olduk, tamamlandik. Dertlerimiz degisti, cocuk cok ama cok yordu bizi, zor dönemlerden gectik ama esimle daha da baglandik, noktayi koyduk diyebilirim.
Sevgimizde azalma yok daha da baska boyutta bir baglanma var.
Beni bitiren cocuklar oldu ama cok normal. Yalniz bir anneyim, tabiki de senelerdir az uykuyla yasamak zorundayim. Esim firsat buldugu gibi beni uyutur. Yuvarlanip gidiyoruz. Iliskide su oldu ama söylemeden edemem yatakta yalniz kalma lüksümüz yok, cinsellik sekteye ugruyor cünkü ya kapi tekmeleniyor, cocuklar kavga ediyor ve zaten üc yil emzirdim toplam e yani orasini acikmama gerek yok.

Eşimle 10 yıldır birlikteyiz, 4 yıl birlikte yaşadık, sonra evlendik, evlendikten 3 sene sonra anne oldum. Daha dün gece yine uyanmış saçımı, yüzümü okşuyordu, öptü, üstümü örttü, çok sık yapar bunu. Bebekten sonra eskisi kadar baş başa kalamıyoruz, eskisi kadar muhabbet edemiyoruz, zira çocuk denen şey her şeye maydanoz olan bir şey. =) Bazı şeyleri elinizden alıyor ama yerine daha önce hiç tatmadığınız güzellikleri de veriyor, elbette zorluklarla birlikte. Mesela sabah eşinizle sarmaş dolaş, öpüşmeli, sevişmeli bir hafta sonuna başlamak varken, bakıyorsunuz ağzınızda, yüzünüzde minicik bir ayak, el... Gelip sokulmuş aranıza... Uyanıyor, günaydın annecim, babacım diyor, sizi seviyorum diyor, öpüyor. Eşle baş başa olmak da müthiş olurdu ama insan böyle sabahlara da hayır diyemiyor. Birini ötekine tercih edemezsiniz.

İş eşinizle birbirinize zaman ayırmakta, kısıtlı zamanları değerlendirmeye çalışmakta, iletişimi koparmamakta, anne&baba olarak bir takım haline gelmekte, kriz anlarında birbirinizi anlayıp, dayanışmakta bitiyor. Çocuğun tek ebeveyni anneymiş gibi olunca, anne de çocuk odaklı olunca, baba kendi hayatına aynen devam edince, akşamdan akşama eve gelen, yorgunluktan elini hiçbir taşın altına sokmayan bir adam haline gelince, ev arkadaşı gibi olunuyor ve o zaman tehlike çanları çalıyor bence.

yazılan yorumlarda bi arkadaşın dediği gibi çocuğa göre aynı zamanda maddiyata eşe görede değişir bu durum
ben tamda dediğin gibi eşime olan aşkım heycanım tatlı dilim biraz daha az sevsem keşke diyecek kadar çok başımın tacıydı şimdi 2 çocuktan sonra heleki 2 ciden sonra varya öyle bi evrim geçiridikki ben bile şoktayımtartişmalar laf sokmalar eleştirmeler le geçiyor günümüz he ama bunlar bile vakit kalırsa yaşıyoruz karı koca aramızda ...
eş neye uğradığını şaşırıyor çünkü paşalığı gidiyor elden artık önceliği çocuklar alıyor
ev işi temizlik 3 le çarpıcaksın çocuktan sonra bitmeyen çamaşır sonu gelmeyen ev dağınıklığı halıyı günde 4 kere süpürdüğümü bilirim ütü yapmam lazım 2 cocuğu yıkamam lazım yemek pişirmem lazım he buarad işede gidiyorum
ama en önemliis çocuklar ilgi isitiyor oynıycaksın bu koşturmada eş şunu diyor hep çocuklar bende durmuyor bu çocuk seni isiityor çocuk acıkmış emzir çocuk kokuyo yıka çocuğun bezi dolmuş değiştir çocuğun ilacını verdinmi v.s
he eşim yardım ediyor ona göre tabi çamaşırları katlar pazarları evi süpürür oyuncakları toplar bu yaptıklarıylada üste çıkar kıymetimi bil der durur
2 cocuktan sonra çok değiştim ben o yüzden eşimin değişmemesine şaşarım 2 çocuk peşpeşe yapma :)

Her şey değişiyor mu sorusunun cevabı evet bence

Ama bu eşine ilgisiz olursun vs değil

Hayata bakış açıları değişiyor

Ortam öncelik vs değişiyor

Sonuçta Bebek ağlarken ya da 38 derece Ateşle yatarken eşime Zaman ayırmalıyım deyip mucuk mucuk olmuyor

Herkesin yerinin ayrı olduğunu bebeğin özellikle yaşamın başında ve alışma sürecinde çok Zaman aldığını bunun iki tarafın birbirine sevgisini kaybettiği anlamına gelmediğini kabul ederek bu yola çıkıldığında daha rahat olunuyor

Kızımdan sonra ilişkimizde herhangi birşey değişmedi hala sarılarak uykuya dalarız,evin içindeyken durup durup sarılır bana sebepli sebepsiz dokunup öper,bebek bakımında da birebir yardımcı oldu ben altını değiştirdim o temiz bezi kremini verdi,evi benimle beraber topladı,şimdi ikinci bebek geliyor onu da aynı şekilde bu sefer üç kişi büyütücez eminim,halihazırda iyi bir eşse zaten aşkınız aynı şekilde devam ediyor,öyle uzaklaşma döneminiz de olmuyor.

bence bu söylenilenler sıkıntılı evlilikler için daha çok geçerli.

Siz konuyu belli ki eşim söyle iyi böyle iyi demek için açmışsınız yorum atanlar da kocalarını övmek için yer arıyormuş. İnsanlar burada dert anlatıyor. Kimse düşünmüyor bu yazılanları eşi ona şiddet gösteren ya da mutsuz bir kadın okur da içi üzülür diye....

bence korkuların yersiz.
buralarda aktif olan bir arkadaş (beni affetsin nick'ini unuttum o_O) "bebek iyi evlilikleri daha iyi, kötü evlilikleri ise daha kötü" yapar gibi bir şey söylemişti bana bir defasında. o dediğini hiç unutmadım ve ben de böyle olacağına dair inanç içindeyim.
üstelik eşimle artık aramızda ortak yapım bir dna zinciri var :KK76: çok değişik gerçekten. eş biraz ihmal edilebilir ilk başlardaki yorgunluk ve hengamede. ama sağlam bir ilişkide çok büyük sorunlar olacağını sanmıyorum

Back
X