bebekten sonra?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
İlk defa bi bebeğim olacak inş.ben 29 esim 33 yasinda.. Merak ettiğim acaba bebekten sonra hayatinizda ne değişti ? Eşinizin size karşı tavrı değişti mi mesela? Hani onun hayatındaki yeriniz ne oldu? Yada sizde ne gibi değişiklikler oldu?

Depişmez mi hiç? Artık herşeyi bebeğe göre ayarlamaya başladık. Başbaşa oturup film izleyemez olduk mesela. Ya benim uykum geliyordu yada bebek ağlıyordu. Uykusuzluktan sinirli biri haline dönüşüyorsun, eşin anlatışlı ise ne ala.. ama değilse kavgalar artıyor. Bebek hasta mı oldu ağlıyor mu, niye hasta ettin çocuğu, niye ağlattın tarzı suçlamalar başlıyor. Eşinizin le ilişkiler yarı yarıya düşüyor. Hele ikinci çocuktan sonra bitme noktasına geliyor.

Ayy canım hep olumsuz yazmışım ama ilk çocuktan sonra aynen bunları yaşadık. Ama ikinciden sonra çok güzellişiyor. İkinizde acemiliği üstünüzden atıp anne baba olmanın tadını çıkarıyorsunuz.

Hayırlı olsun şimdiden.. evlat cennet meyvesi derler. .

Depişmez mi hiç? Artık herşeyi bebeğe göre ayarlamaya başladık. Başbaşa oturup film izleyemez olduk mesela. Ya benim uykum geliyordu yada bebek ağlıyordu. Uykusuzluktan sinirli biri haline dönüşüyorsun, eşin anlatışlı ise ne ala.. ama değilse kavgalar artıyor. Bebek hasta mı oldu ağlıyor mu, niye hasta ettin çocuğu, niye ağlattın tarzı suçlamalar başlıyor. Eşinizin le ilişkiler yarı yarıya düşüyor. Hele ikinci çocuktan sonra bitme noktasına geliyor.

Ayy canım hep olumsuz yazmışım ama ilk çocuktan sonra aynen bunları yaşadık. Ama ikinciden sonra çok güzellişiyor. İkinizde acemiliği üstünüzden atıp anne baba olmanın tadını çıkarıyorsunuz.

Hayırlı olsun şimdiden.. evlat cennet meyvesi derler. .
Amin . İnşaallah sağolun ;)
Hiç iyi yani yok mu peki ;)

Amin . İnşaallah sağolun :KK66:
Hiç iyi yani yok mu peki :KK66:

Ay iyi yani olmaz mii :) esin ve bebegin oynamaları öyle tatlı oluyor ki... birbirleriyle gulusmeleri bakismalari paha bicilemez. hele esin bebeği gogsunde uyutunca resmen kaymakli revani gibi görünüyorlar :D
Bir de eşini çok seviyorsan ve bebek de eşine benzediyse sanki 24 saat sevdiğin adam yanındaymış gibi oluyor, aşık olduğun adamdan bir tane daha olmuş oluyor. Çok guzel ve tarifsiz bir duygu. Tek eksi yani cinselliğin azalması veya zorlaşması diyebilirim. Onu da zaten yorgunluktan çok da fazla düşünmüyorsun :P

bebek degistiriyo tabi sanki baska bi hayata basliyosunuz herseyi bebege gore ayarliyosunuz gece 1 2 ye kadar esimle tv izlerken sohbet ederken artik nerdeyse kizimi yatirirken uyuya kaliyorum esimde ilgi istiyo bi ona bi ona yetismek zorundasin ama guzel yanlarida var elbet esin sana daha bi duskun oluyo ama bi anne gibi bakiyo bazen onlarda ayri konu tabi

İlk defa bi bebeğim olacak inş.ben 29 esim 33 yasinda.. Merak ettiğim acaba bebekten sonra hayatinizda ne değişti ? Eşinizin size karşı tavrı değişti mi mesela? Hani onun hayatındaki yeriniz ne oldu? Yada sizde ne gibi değişiklikler oldu?
Esımde bi değişiklik olmadı. Çok düşkün çok şükür kizimiza. Tek değişiklik sosyal hayatimiz baya bi kısıtlandi. Çok cikamiyoruz eskisi gibi. Durmuyor dışarda çünkü. Alışverişe gittiğimizde de aynı çok hızlı hareket edip bi an evvel eve gelmemiz gerek ;) ama çok şükür bin şükür Allah evlat nasip etmiş bize. Seneye rahtlariz insallah

Ilk zamanlar basbasa 1 saat bile geciremiyorduk cunku kizimin ciddi uyku sorunu vardi. ama sonrasinda sosyal hayatimiz disinda her sey duzene girdi. esim 7 de geliyor yemek yiyoruz ucumuz oyun oynayip sohbet ediyoruz banyo vs 9 da uyuyor, biz de keyif yapiyoruz.
Ama sosyal hayat asla eskisi gibi degil, gece hayatimiz yok gibi bişey.
Sevgi ilgi konusunda da degisen bisey olmadi bizde, hatta basbasa gecirdigimiz zamanlar kisitlandiginda o kisitli zamanlar bizim icin cok daha kiymetli olmustu. nadiren bulusabilen sevgililer gibiydik :)

Ay iyi yani olmaz mii :) esin ve bebegin oynamaları öyle tatlı oluyor ki... birbirleriyle gulusmeleri bakismalari paha bicilemez. hele esin bebeği gogsunde uyutunca resmen kaymakli revani gibi görünüyorlar :KK70:
Bir de eşini çok seviyorsan ve bebek de eşine benzediyse sanki 24 saat sevdiğin adam yanındaymış gibi oluyor, aşık olduğun adamdan bir tane daha olmuş oluyor. Çok guzel ve tarifsiz bir duygu. Tek eksi yani cinselliğin azalması veya zorlaşması diyebilirim. Onu da zaten yorgunluktan çok da fazla düşünmüyorsun :p
Ayy bi an gözümde canlandı ;) inşallah. . Allah mutluluğunuzu daim etsin. . Darısı başımıza ..

bebek degistiriyo tabi sanki baska bi hayata basliyosunuz herseyi bebege gore ayarliyosunuz gece 1 2 ye kadar esimle tv izlerken sohbet ederken artik nerdeyse kizimi yatirirken uyuya kaliyorum esimde ilgi istiyo bi ona bi ona yetismek zorundasin ama guzel yanlarida var elbet esin sana daha bi duskun oluyo ama bi anne gibi bakiyo bazen onlarda ayri konu tabi
Daha düşkün oluyor demek :)
Ben bi bu cümleyi aldım gerisi elbet olacak yorgunluk normal.

Esımde bi değişiklik olmadı. Çok düşkün çok şükür kizimiza. Tek değişiklik sosyal hayatimiz baya bi kısıtlandi. Çok cikamiyoruz eskisi gibi. Durmuyor dışarda çünkü. Alışverişe gittiğimizde de aynı çok hızlı hareket edip bi an evvel eve gelmemiz gerek :KK66: ama çok şükür bin şükür Allah evlat nasip etmiş bize. Seneye rahtlariz insallah
seneye sizinle gezer o da :)

Ilk zamanlar basbasa 1 saat bile geciremiyorduk cunku kizimin ciddi uyku sorunu vardi. ama sonrasinda sosyal hayatimiz disinda her sey duzene girdi. esim 7 de geliyor yemek yiyoruz ucumuz oyun oynayip sohbet ediyoruz banyo vs 9 da uyuyor, biz de keyif yapiyoruz.
Ama sosyal hayat asla eskisi gibi degil, gece hayatimiz yok gibi bişey.
Sevgi ilgi konusunda da degisen bisey olmadi bizde, hatta basbasa gecirdigimiz zamanlar kisitlandiginda o kisitli zamanlar bizim icin cok daha kiymetli olmustu. nadiren bulusabilen sevgililer gibiydik :)
Olsun.. çok tatlı çok güzel bi hayat düzeni bu da ama :)

Ilk 2 yil bir hayli zorlu geçiyor.
Her sey bebek odakli oluyor ister istemez.
Annelerde bebeğe karsi inanilmaz bir düşkünlük oluyor.
Kimisi anneanne ya da babanneye birakip esiyle disarda vakit falan geciriyor ama ben yapamadım mesela. Sanki ben olmazsam cocuga kimse bakamazmis hissinden kurtulamadim. Bu da eşle olan iliskiyi etkiliyor.
Kizim 6 yasina girecek, hala o olmadan disarda yemek icime sinmez kizim cok sever cunku. Bir sey olsun hemen baslarim kuzum da olsaydi sundan isterdi, soyle yapardi vs..sanki gurbete gelin etmis gibi :)
Ama bazi aileler daha rahat oluyor mesela.
Etrafında guvenebilecegin birileri olursa daha rahat bir surec olur.
Ben ikinciyi bekliyorum bakalim bunda nasil olacak, acemilikle tecrubenin farkini gorecegiz :)

İlk zamanlar biraz zor oluyor. Esin adaptasyonu, sorumlulugun sadece maddi degil manevi de arttiginin farkina varmasi zaman aliyor.
Yorgunluk, uykusuzluk biraz geriyor insani. Ama zamanla iki tarafta alisip is bolumu yapinca tadindan yenmiyor. Hele ki bebek buyuyup gulmeye, iletisime girmeye baslayinca tarif edilemez bi hal aliyor. Cennet meyvesi diyolar ya.. Bence cennetinn taa kendisi evlatlar!
Allahim acilarini uzuntulerini gostermesin.. Tum zahmetlere deyiyorlar!..

Sorunsuz bi evlilik varsa eşler önce dost arkadaş iseler bence hersey daha güzel oluyor.. inat yarış yapmadan tadını çıkarmak en güzeli.. saygı duymak..
Tabi tüm düzen değişiyor anne baba olmak da değiştiriyor insanı ama hiçbiri olumsuz değil..

bızı ılk 5 ay zorladı bebek bakımı konusu
ama eslerın bırbırıne karsı davranısı konusu hıc degısmedıgı gıbı aksıne daha cok pekiştik
tamamen olumlu yonde ılerledı
kızımdan once napıyormuşuz bız meger bı hıçmışiz dıyorum :)

ve degısmemesı mumkun degıl
eve bı kedı aldıgında bıle hersey degısırken sana muhtac bı bebekden bahsedıyoruz
:)

Back
X