Bebelerimizin 40'ı ?

benim suan 2 aylık oldu bebeğim 40ı çıkmadan yaptım ben mevlüdümü.40-45 kişi kadar vardı. ben pide yaptırdım ayran ve tatlı ikram ettim birde tabi bebek şekerlerimi :) mevlüt takımımı çok olmuştu zaten alalı :)

Ben mevlut yapmicam. Benim annem-kardeşim burda olmayacak kayınvalide eltiyle de içime sinmez.Hem bizim adetlerimizde 40ında Kuran okutmak yok. Çocuğu tuzlu sularla yıkayıp gözlerine sürme çekmek var. Anneannemi çağırıp kendi adetlerimize göre 40ını yaptırcam. Üstüne de duasını okur anneanneciğim oohh miiss... Kısmet olurda hayırlısıyla yaza çıkarsakta diş buğdayı yaparım ona herkesi çağırırım diyorum. Bakalım kaderde ne var ne yok :)

Ben mevlütü 40ı bitince hemen yapmayı düşünmüyorum açıkçası , çünkü kışın ortası olacak çoğu kişi gelemez belki onu geçtim ben istemiyorum evime okdr kişinin dolşup mikrop getirmesini elleyen seven olsun istemıyorum :( Biraz büyüyünce bi ara yaparız diyorum.. Hem babası okur kuranımızı da 40ına gelmeden bilee :))

Aynı kafadayız. Ya artık millet öpmüyor filan demişler ama yok yavrum ya var öyleleri hâlâ... Bırak yanağından öpmeyi dudağından öpen manyaklar var. Eşimin büyük yengesi de onlardan...Şimdiden alttan alttan diyorum hoşlanmam öyle şeylerden diye ama bakalım ne olacak...

Ben de oğlumun 40 ı çıkınca ya da daha da geciktirebilirim diye düşünüyorum malum kış olacak ( Tabii k.validem daha erken yapalım diye tutturmazsa ) Eşimin ve benim tarafımdan akrabalar gelse yetiyor zaten kalabalığız bayağı. Akika kurbanı kesileceği için o kurbanın etiyle etli pilav yapılır. Tatlı olarak da muhtemelen annecim baklava yapabilir yoksa da hazır alırız. Biz de köy ekmeği de konulur bazen.

Ben de eşimle konuştum. O da akika kurbanını keseriz onun etini ikram ederiz diyor. Ben de geç yapacağım. Kayınvalidemle de konuştum şimdiden. (Benimki de biraz antikadır da..) Neyse o da kabul etti nisan gibi yapma fikrimi...

Buarada tatlı olarak ben de bebiş kurabiyelerinden ikram edeceklerdenim. :9: Bir de geçen Eminönü'ne gittik eşimle,bebiş şekerlerine bir de şu süslü magnetlere filan baktık. Doğumda hastaneye gelenlere yakın akrabalara filan onlardan verilecek. Belki fazla yaptırıp mevlütte de dağıtım onlardan.

kızlar bende 40nda mevlüt yapamam sanırım eşimle memleket dışındayız eşimin görevi sebebiyle aileden kimse yok. izne gidince eşimin memleketinde ya pide ayran tatlı yaptırıp kuran okuturuz yada bizim memlekette camide mevlüt okuyup lokum falan dağıtılıyo öyle yaparız. bilemiorum yani.

Aynı kafadayız. Ya artık millet öpmüyor filan demişler ama yok yavrum ya var öyleleri hâlâ... Bırak yanağından öpmeyi dudağından öpen manyaklar var. Eşimin büyük yengesi de onlardan...Şimdiden alttan alttan diyorum hoşlanmam öyle şeylerden diye ama bakalım ne olacak....

Aynen :) ya öpen olmazmı oluyo şapur şpur insan bşy diycek olsa yıne suçlu gibi sen oluyosun :) en iiyiisi o pozsyona girmemek bnm için. bu terch meselesi tabii..

Baksen su ıse yaaa ; ıyıkı bır kırkı var dusunsene 62 sı 75 100 ü 150 sı napcakdık kızlar ; yok efem sole yapalım yok efem sole olsun sole yapalım boyle yapalım daha anne olmadan sacımızı supurge ettık ya... varya annemı artık yalayıp yutuyorum daha bır baska sevgım ona ... :) ne bu yaaaa ya guzel kosusturmalar dıyorum ama arada sırada da bunlar boyle aılede falan konusuyo ve her kafadan bır ses cıkıyo yaaaa bızde adetttttt boleeeeedırrrr dıye ... o zaman sak dıye agzımdan bısey cıkıcak dıye korkuyorum kıııııııııızzz ( yerım adedını vs. gibi ) KASAP ET DERDINDE KOYUN CAN DERDINDE YAW :) bu arada 40 ını yapıcam dabıkıde duası olsun bebeısımın de gerısı bos ...

kzlar pide-ayran fikri süper ama bnm eşim sinoplu ya,e pilavları da pek meşur.
yapmasan ayıplarlar :18:
gerçi tavuk almak lazım 2 tane falan,hazır tatlı,lokum,ayran bi de
of yapsam mı yapmasam mı bilemedm :26:

bence yap canım.. kaç kere bebeğinin mevlütünü yapıcaksın ki zaten.. sonuçta kuran okunacak güzel bişey.

Kızlar kmler bebeklerinin 40'ını okutturacak.
Kimleri çağıracaksınız,neler yapıcaksınız,ne dağıtacaksınız?
Bebişlerimiz doğunca başımız peşimize karışacağı için şimdiden konuşalım dedim :49:

Şahsen ben kızıma mevlüt takımı almıştım ve yapıcaktm.
Anneannem okumaya gelicekti bi kaç komşu akraba,tavuklu pilav ayran falan..
vazgeçtm sanırım.
belki de kendi evimde yapmam,annemde falan ne bileym :26:

ben yapacağım canım çok kalabalık olacak :46: mevlüt takımızı ve şekerimizi aldık
kaynar yapılır bizde birde yengemler halamlar filan sen hiçbirşey hazırlama herkes kek börek kurabiye vs. yapar getirir dedi :34:
kaynarımız dağıtılır kuranımız okunur çaylada börekler pastalar verilir

$Resim 014.webp
$Resim 016.webp

mevlüt şekerimiz

$Resim 058.webp

mevlüt takımı

yapmayın kızlar ya sakınan göze çöp batar tabi sevecekler öpecekler millet öcü değil herhalde e ben kuzenimin bebeklerini nasıl severdim öper öper bitiremezdim hırplardım çok severdim anneleri bu güne kadar birşey demedi deseler sevemezdim sevmezdim kuzenim bebeği ilk dillendiğinde bana anne dedi o kadar çok severdik yani şimdi bizimkiler dört gözle bekliyor biliyorum hepsi öpecek sevecek şimdiden dilinde düşürmüyorlar çok hoşuma gidiyor benim :emir_bebek: amcamın oğlu şuan 4 yaşında hergün annesine soruyor idil ne zamn gelecek diye beni arıyor idil ne zaman gelecek diye bende az kaldı gelecek diyorum geçen annesine offf offf hani yağmur yağınca sobalar kurulunca gelecekti idil yağmur yağıyor ama hala yok demiş gül gül öldük :52::52:
yani ben sizinle aynı fikirde değilim herkes sevsin bebişimi dedeler anneannesi babannesi yolunu gözlüyor yaaaa

bence yap canım.. kaç kere bebeğinin mevlütünü yapıcaksın ki zaten.. sonuçta kuran okunacak güzel bişey.

cnm işte hep eşimn tarafını ağırlycam o yüzden istemiyorum.
dibimde hepsi,ne bi hoşgeldine geldiler ne bi ev hediyesi ne bi davet falan hiçbişi görmedim.
koşturmak istemiyorum onlar için.hem annem var sadece,onu da yormak istemiyorum.
hem çok kalabalklar,birini çağırsam öbürü laf eder.yetemem o kadar insana.

ben yapacağım canım çok kalabalık olacak :46: mevlüt takımızı ve şekerimizi aldık
kaynar yapılır bizde birde yengemler halamlar filan sen hiçbirşey hazırlama herkes kek börek kurabiye vs. yapar getirir dedi :34:
kaynarımız dağıtılır kuranımız okunur çaylada börekler pastalar verilir

Eki Görüntüle 552152
Eki Görüntüle 552153

mevlüt şekerimiz

Eki Görüntüle 552154

mevlüt takımı

cnm çok güzeller,umarm gönlünce geçer.
ama bence sende bişiler hazırla,ya kmse bişi getirmezse?

cnm çok güzeller,umarm gönlünce geçer.
ama bence sende bişiler hazırla,ya kmse bişi getirmezse?

yok canım getirirler mutlaka biz birbirimize çok düşkünüzdür benim gelin mevlütümde hiçbirşey yaptırmadılar herkes birşeyler getirdi bol bol yetti arttı bile ama yinede bende birşeyler yaparım

ben de bebek mevlütü yapıcam ama kırkında değil 10-15 günlükken yapıyorlar bizim burda bende pilav üst et dağıtıcam kavurma olabilir ancak tavuk istemiyorum halamız cicisini almış oğlumun mevlüt takımıda hazır .:emir_bebek:

cnm işte hep eşimn tarafını ağırlycam o yüzden istemiyorum.
dibimde hepsi,ne bi hoşgeldine geldiler ne bi ev hediyesi ne bi davet falan hiçbişi görmedim.
koşturmak istemiyorum onlar için.hem annem var sadece,onu da yormak istemiyorum.
hem çok kalabalklar,birini çağırsam öbürü laf eder.yetemem o kadar insana.

anlıyorum seni canım benide aynı durumdayım eşimin tarafı burda benim kimsem yok ama oğlum için yapıcam benim ilkimde saolsun kaynanam tuttuğunu getirmişti hiç tanımadığım insanlar baktım evimde bebeğimi seviyorlar bişey demedimdi tadına varamadım ama bu sefer farklı olucak bebnim istediklerim gelecek ve tadına varıcam ....küsende yatağını ayrı serer bu kadar basit

ya bende cok istiyorum aslında hem kuran okunsun hem iyi dileklerde bulunulsun bebegime ama haikaten kısın ortası hastalık bulasmasın bebeğime ya kararsız kaldım ki..

ben şubat tatilinde yapmayı düşünüyorum mevlüdümüzü.tatilde hem şehir dışındaki akrabalarımızda rahat gelirler.şu anda hastanede yapılacaklara dağıtılacaklara o kadar odaklandımki mevlüt için sonra hazırlık yapıcam.ama fikrim hazır. yukarda bir arkadaş resim paylaşmış.bebek ayakkabısı olanı ben hastanede gelenlere dağıtacağım.birde vazolu olanları falan var.3 çeşit olacak yani.mevlütte muhtemelen kurbanını keseriz kızımın.onunla pilav et olur.tatlısı ayranı.lohusa şerbeti.

ay bızımde haftaya cuma bı atlatsak ıyı olcak eşim benıım şef
iç pilav ırmık tatlı ayran verıcez bıde buzdolbı susuu yaptırdık

Bizde allah nasip ederse yarı kırkında okutmayı düşünüyorz. kurban kesip onun etiyle pilav, baklava sarma ikram edicez. Onlardan önce de lokum dağıtıcaz ama onlarıda nazar boncuklu kürdanlara batırıp öyle ikram edicez azıcık süslü olsun :) lohusa şerbeti ve bebek şekerlerimizde olucak tabi ki

Back
X