Bebgimiz için yeterli besleniyor muyuz??

lilywater

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
89
0
86
Antalya
Sizdede bu soru işareti varmı ben hep süpheliyim yeterlı beslendıgım konusunda hep bı en ıyısını yapabılme ıstegı ama ınsan herseyıde yıyemıyor ıste orn sutu hıc sevmem ama simdi light sütlerle ıdare ediyorum balık sevmem haftada bır yınede yıyorum sızler neler yıyorsunuz hergun vazgecılmezlerınız var mı?

canım sen sütü balığı yiyebiliyormuşsun hiç olmazsa ben hamile kaldım kalalı ne süt içebiliyorum ne balık ne tavuk yiyebiliyorum sebzelerle meyveyle idare ediyorum bende endişeliydim bu konuda ama dün dr. kontrolumüzde içim rahatladı biraz hiç kilo almadım hamile kaldığım kilodayım hala ama bebeğimin maşallahı vardı haftasına göre kilosu fazla bile dedi dr

ben gerçekten çok dikkat ettiğime inanıyorum kızlar.birde iki bebek olunca daha sorumluluk istiyor.hergün 2bardak süt 1kase yoğurt cevizi mutlaka yiyiyorum.meyve 3 porsiyon falan günlük.balık haftada 1 yiyiyorum bende.bende çok uzaktım sütten ve yoğurttan fakat.içmek isteyince içiyor insan.birde ayrıten calsiyum kullanıyorum.insan çok sorumlu hissediyor kendini.

süarcım bende senin gibiyim sütü içmeye çalışıyorumda (içine bişeyler karıştırıyorum) balığın adını duyunca bile tuhaf oluyorum
bazem bende endişe edşyorum iyi beslenemediğim konusunda
sonra vicdan azabı duyuyorum adeta
neyseki eti kendim pişirmediğim süreceyiyebiliyorum azar azar

birde o ultrason kiloları yanıltıyor insanı benim buradi doktorumla bursada gittiğim doktorun verdiği kilolar birbirini tutmuyor.zaten kendileri de diyor bunlar tahmini rakamlar mutlaka azlık çokluk farkedebilir diye

bende herşeyden yiyorum ama kendim kilo aldım sanırım.süt içiyorum,ceviz,kuru incir-dut-kayısı yiyorum.haftalık olarak;et-kurubakla-sebze 1 yada 2 kez yiyorum.balıktan biraz tiksindim.fıstık yiyorum.lifli gıdalar yiyorum.kepekli bisküvi,kepekli ekmek...meyve suyu içmeye çalışıyorum.günde 8-9 bardak su içiyorum.

ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama dört dörtlük olmuyor. bol bol su içiyorum, yaz meyveleri çıktı çıkalı günde 2-3 porsiyon meyve yiyorum, yemeklerden pek tiksindiğim olmadığı için ayırdetmiyorum, her tür yemeği yiyorum. Balık, tavuk, kırmızı et hiç farketmez, hepsine bayılıyorum. süt her gün olmasa bile 2 günde bir içiyorum, meyve suyu aynı şekilde. peynir ayran yoğurt seviyorum yiyorum. pekmez ceviz falan yiyordum evde bitti, yenisini almayı da unutuyorum hep çok aradığım istediğim şeyler olmadığı için aklıma gelmiyor. calsiyum tablom var buzdolabının üstünde oradan ölçüyorum calsiyumları. Ayrıca calsiyum ilacımda var zaten böyle işte, umarım işe yarıyordur. arada sevdiğim şelyeri de yiyorum, mesela cola zararlı olduğunu biliyorum ama çok sevdiğim için en azındabn haftada bir içiyorum, ya da kahve iki-üç hatada bir içiyorum. çayda içiyorum ama çayı pek sevmediğim için pek önemli olmuyor aramıyorum yani. dondurma yiyorum bayılıyorum dondurmaya

kızlar bende hamile kalmadan önce hiç yemek seçmezdim.hele süt ve süt ürünlerine delirirdim.şimdi süt içemiyorumfisfisfisama hergün en az 1 kase yoğurt ve kahvaltıda peynir yiyorum.balığı çok severdim ama hamile kaldığımdan beri anca geçen hafta yiyebildim zorla..:bbo:
soya sütü iyiymiş aradım buldum.ama kutusunu bile açamadım daha..kendimi hazır hissedince açıcama.s
diğer yemekleri seçmeden yiyorum çok şükür.hele meyvayı.. en az yarım kilo günde meyva yiyorum.bazen günde 1 kiloya bile çıkıyo..hergün en az 2-3 çeşit meyva..aralarda hep meyva atıştırıp düzenlide 3 öğün yediğim için sanırım sadece 1 kilo aldım şimdiye kadar..elevit ve demir hapımıda düzenli kullanıyorum.inş. bebeğim için bunlar yetiyodur:uhm:

Kızlar yiyebildiğimiz kadar yiyelim çünkü dönüşü olmayan günler yaşıyoruz bebeğimiz için sizlerinde süt ve balık için böyle düşünmesi bana cesaret verdi demek yalnız deilim bu şekilde destek olalım birbirimize balıgı ben ekmekle yiyorum tadını alamıyosun o zaman bıraz daha bide kültür balığı deilde deniz balığı yemeye çalışın kokusu daha az oluyo sütüde günde bardak içiyorum ki hiç sevmezdim iki yudumda bitirmeye çalışıyorum bide sabahları **1 yumurta mutlaka yeyin **ben sütüde balla karıştırıp içiyorum badem ceviz fıstık fazla kaçmadan yiyelim

Çok üzgünüm çoook ya sanırım en kotusu benım yaaa
ben zaten onceden de balık ve sutten nefret eder agzıma suremezdım yasakkelime
hadı sut meselesını dondurma ve tatlılarla gecıstırmeye calısıyorum ama balık ılacı bıle mıdemı bulandırıyor kafamçokkarıştı
sevdıgım yemeklerden bıle tıksındım hatta cevız yemek ıcın kendımı zorladıgımda da kosuyorum lavaboya kafamçokkarıştı
severek yedıgım tek sey hergun peynır, karpuz, domates ve bol bol meyve :icecream:
tabıı duzenlı olarak hergun bır sıse maden suyu tuketıyorum ama ne olacak halım bılmıyorum
ılaclar desen ıgrenc tatları saatlerce agzımdan gıtmıyor bıle yaaa
sanırım ben de bebegımı besleyemıyorum :sm_confused:

hadı sut meselesını dondurma ve tatlılarla gecıstırmeye calısıyorum ama balık ılacı bıle mıdemı bulandırıyor kafamçokkarıştı
sevdıgım yemeklerden bıle tıksındım hatta cevız yemek ıcın kendımı zorladıgımda da kosuyorum lavaboya kafamçokkarıştı
severek yedıgım tek sey hergun peynır, karpuz, domates ve bol bol meyve :icecream:
tabıı duzenlı olarak hergun bır sıse maden suyu tuketıyorum ama ne olacak halım bılmıyorum

sakın öyle düşünme..yani bebegini besleyemediğini..bebegin var olan depoları kullanıyor zaten..bende senin gibiydim baslarda..miden bulanarak bişey yeme sakın dedi doktorum..zaten depoları iyice kullandıgından vucümüzda agrılar olmaya baslıyor ve o dönemde doktorlar takviyelri yapıyorlar..ben sadece son üç aylık dönemde mecburen her akşam süt içtim.hala içiyorum..burnumu tıkıyorum ve arkadasından çikolata yiyorum..beslenmene dikkat etmelisin tabi ama kendini üzme sakınyerimseniben

sakın öyle düşünme..yani bebegini besleyemediğini..bebegin var olan depoları kullanıyor zaten..bende senin gibiydim baslarda..miden bulanarak bişey yeme sakın dedi doktorum..zaten depoları iyice kullandıgından vucümüzda agrılar olmaya baslıyor ve o dönemde doktorlar takviyelri yapıyorlar..ben sadece son üç aylık dönemde mecburen her akşam süt içtim.hala içiyorum..burnumu tıkıyorum ve arkadasından çikolata yiyorum..beslenmene dikkat etmelisin tabi ama kendini üzme sakınyerimseniben

evet depolarda bıseyler olsa tamam da ben zaten hasta bır sekılde tedavım devam ederken hamıle kaldıgım ıcın zaten 2,5 yıldır sabah aksam kan tuplerı ıle ayakta kaldım
zaten kendı bunyemde de cok cok az olanlarla bebısım ıdare etmek zorunda kalıyor
ılac ıcmek bıle ezıyet oldu bana artık

ama sureklı zorluyorum kendımı yeter kı kuzum saglıklı olsun

ortak yönlerimiz çoğalıyor bende kan tedavisi görürken hamile kaldım..inşallah Alllah korur meleklerimizi...bizde elimizden geleni yapmaya çalışçaz tabi onlar için..yoksa şu yasına kadar süt tüketmeyen et yemeyen bana;hiçbir kuvvet bunları yaptırmazdı...

ortak yönlerimiz çoğalıyor bende kan tedavisi görürken hamile kaldım..inşallah Alllah korur meleklerimizi...bizde elimizden geleni yapmaya çalışçaz tabi onlar için..yoksa şu yasına kadar süt tüketmeyen et yemeyen bana;hiçbir kuvvet bunları yaptırmazdı...
canım cok cok gecmıs olsun a.s.
ınsa allah hepımız sorunsuz ve saglıklı bır sekılde kuzularımızı alırız kucagımıza :emir_bebek:
ben kanımla ılgılı kronık hastalıga sahıbım ve rısklı bır gebelık gecırıyorum ama allaha sukur bebısımde bır sıkıntı cıkmadı ınsa allah cıkmazda :nazar:
ama ben cok zorlanıyorum
annem ve esım olmasa halım harap :teselli:

Canım dediğim gibi yap cok acken buyuk ekmek parcalarının ıcıne az az koyup yavaş yavaş ye yanınada sevdiğin bi içecek al bide ole dene

Ben sütü hergün içemiyorum aklıma geldikçe ama peynir ve yoğurdu zaten fazlasıyla tüketiyorum. balık artık yemiyorum yaz dolayısıyla balık yağı tableti alıyorum hergün. meyve çok yediğimi söyleyemem ama yavaş yavaş arttırıyorum yaz meyveleri çıktıkça. kızlar bir de hergün elma yiyin mutlaka ben onu da bazı günler atlıyorum gerçi ama yemek gerekiyor. sebze ve et yiyebiliyorum çok şükür. Ama sadece 1 kilo aldım ben de ve acaba iyi beslenemiyor muyum diye düşünüyorum bazen.

ben maalesef süt sevmiyorum,içemiyorum ama bol bol yoğurt yiyorum. doktor yoğurtta sütten bile çok kalsiyum ve yararlı bakteriler olduğunu söylerek beni teselli ediyor :) garip bir şekilde salçalı yemek yiyemiyorum. ve de tatlıyı ağzıma sürmüyorum, düşüncesi bile midemi bulandırıyor. meyve yiyorum allahtan ordan gerekli şekeri alıyorumdur. hamile kalırsam çay içmeden yapamam derdim ama artık çay bile içemiyorum nadiren çok çok açık çay içebiliyorum ancak. vücut kendini koruyor herhalde çay demir eksikliği yaparmış ya ..

kızlar ben uzun zamandır ilk defa bu sabah süt içtim..ama nasıl?
cornflex ve soya sütünü karıştırıp..
ve çok hoşuma gitti..
çokta sağlıklıymış..
tavsiye ederim.
soya sütünü ilk defa denedim..Carrefour'da bulabilirsiniz..

Merhaba arkadaşlar.. BulantılRDAn dolayı süt içemiyordum ama günde en az 2 bardak içilmesi gerektiğini öğrendikten sonra mecbur 1 bardak içmeye başladım bugün itibariyle.. Ama balık yiemıorum :((

Back
X