bebis - ameliyat - enzirme karmasasi

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Bebegim suan 18 aylik ek besin aliyor ama memeyede cok duskun oglen veya gece uyurken emmeden uyumaz gogsumde uykuya dalar yemek yer ama her yemekten kahvaltidan sonra emer tok olsa bile aliskanlik diyelim hatta bagimlilik
Aslinda sutten kesmeye baya niyetlendim ama kopek disleri kabarmis ve zor cikariyor birde sutten kesince iyice zor olur dedim kiyamadim
Fakat 1 ay sonra burun ameliyati olmam gerek..genel anastezi olacak ve bir gun yatmam gerekecek e simdiden sutten kessem kis gunu cocuk cok zorlanacak uzulecek disarida cikip avutamuyorum zaten hep evde bunaluyor arti kopek disi cikiyor yaza kesmeyi dusunuyodum parka bahce cikarir daha kolay avuturdum lakin narkoz alicam emmeden hic durmaz biberon filanda kullanmiyor birde ameliyat sonrasi bi ilac filan verilirmi onuda bilemiyorum
Simdiden kessem mi yoksa o gune kadar devam mi etsem bu tur bi durumda kesmek mi gerekir yoksa bir gun sut vermeyim sonrasinda devam etmeli mi bilemedim
Tecrubesi olan arkadaslardan fikir bekliyorum

Normal şartlarda eğer iki yaşına kadar emzirecektim diyorsan sadece bir gün vermezsin,sonra devam edersin.bir de oğlunun tepkisini de görmüş olursun zaten.çok tepki vermezse tamamen kes bence.çünkü artık onun için emmek alışkanlık olmuş,onun yerine yarım lt süt verirsin günde.farklı farklı oyuncaklar al o gün için.sen ameliyattayken çocuğuna kim bakacaksa o sürekli çocuğun dikkatini dağıtsın.geçmiş olsun

Aslinda biraz denedim ogleye kadar vermeyim dedim cocuk cildirdi cok bagli memeye
Guzelce yemeyede alisti ama emmek aliskanlik olmus yazin 2 yasi dilumca kesiyim diyorum fakat 1 gun hic emmeden bende yaninda olmayinca nasil duracak bilemedim gece 4 kere emmeye kalkiyo hastanede kaldigim gun esim nasil bakacak baya korkum var yani

tamamen bırakır mısınız bilemem de, şimdiden azaltmaya başlamalısınız, yoksa sizin için de zor olur.

gece ve gündüz çok sık emiyormuş. sizi zaten çok yoruyordur şimdiden, ameliyattan sonra doktorunuz ilaç vermese bile bu tempoda emzirmeye devam edemezsiniz.
dediğiniz gibi o gün de çok zor geçer.
siz şimdiden günde 2-3e indirin, gece emzirmesini de 1e indirin, uyandıkça başka şekilde oyalayın.

tamamen bırakır mısınız bilemem de, şimdiden azaltmaya başlamalısınız, yoksa sizin için de zor olur.

gece ve gündüz çok sık emiyormuş. sizi zaten çok yoruyordur şimdiden, ameliyattan sonra doktorunuz ilaç vermese bile bu tempoda emzirmeye devam edemezsiniz.
dediğiniz gibi o gün de çok zor geçer.
siz şimdiden günde 2-3e indirin, gece emzirmesini de 1e indirin, uyandıkça başka şekilde oyalayın.
Evet en mantiklisi boyle sanirim

Aaah ah sütlerim olaydı da emzirebileydim :KK61:. Çok imreniyorum böyle konuları okuyunca...

Valla besin aliyorsa kes cunku ilac kullanirsin bence iki gune unutur uc tane kestim ben emmek isterse salca sur ucuna bakar tiksinir pipete alistir

Bebegim suan 18 aylik ek besin aliyor ama memeyede cok duskun oglen veya gece uyurken emmeden uyumaz gogsumde uykuya dalar yemek yer ama her yemekten kahvaltidan sonra emer tok olsa bile aliskanlik diyelim hatta bagimlilik
Aslinda sutten kesmeye baya niyetlendim ama kopek disleri kabarmis ve zor cikariyor birde sutten kesince iyice zor olur dedim kiyamadim
Fakat 1 ay sonra burun ameliyati olmam gerek..genel anastezi olacak ve bir gun yatmam gerekecek e simdiden sutten kessem kis gunu cocuk cok zorlanacak uzulecek disarida cikip avutamuyorum zaten hep evde bunaluyor arti kopek disi cikiyor yaza kesmeyi dusunuyodum parka bahce cikarir daha kolay avuturdum lakin narkoz alicam emmeden hic durmaz biberon filanda kullanmiyor birde ameliyat sonrasi bi ilac filan verilirmi onuda bilemiyorum
Simdiden kessem mi yoksa o gune kadar devam mi etsem bu tur bi durumda kesmek mi gerekir yoksa bir gun sut vermeyim sonrasinda devam etmeli mi bilemedim
Tecrubesi olan arkadaslardan fikir bekliyorum
geçen yıl oğlum 16 aylıkken aniden ameliyat oldum. ameliyat öncesi ve sonrası çok fazla ve ağır ilaçlar aldığım için o gün emzirmedim. ama odaya süt sağma makinesi isteyip sütü sağdım tabi o sütü oğluma vermedik. ertesi gün oğlum hastaneye geldi ve emzirmeye devam ettim. doktorum; " ameliyat sonrası verdiğim ilaçlar zaten sezeryan sonrası verdiğim ilaçlar aynı,bir sakıncası yok" dedi. ayırmak istemiyorsanız bir günlük ara vermenizin bir sakıncası yok. ama ameliyat sonrası emzirmek zor oluyor. ben karın ameliyatı olmuştum, oğlum yanlışlıkla başını yarama vurmuştu, yara açılmıştı. burun da tehlikeli dikkat etmeniz gerek şimdiden çok geçmiş olsun

İkinci bebeğim 14 aylıkken ameliyat oldum. 4 gün hastanede yatmam gerekti. 4 gün boyunca sağdığım sütü attım. Zaten anestezinin etkisi ancak 3 günde geçmişti ama verilen ilaçlar olduğu için attım. taburcu olacağım gün doktorum 6 gün boyunca kan sulandırıcı iğne olacağımı söyledi. Bu iğnenin sonuncusu bitim üzerinden 48 saat geçtikten sonra emzirebilirsin ama o zamana kadar sağdığını atacaksın dedi. Öyle yaptım. Bu arada bebeğimin dolapta stokta sütü vardı onları içmeye devam etti. Sonrasında tam emzirmeye tekrar başlayacağın gün omzumda bursit denilen bir hastalık oluştu acil hastaneye kaldırıldım BT çekildi kortizon yapıldı ve 5 gün ilaç verildi. 5 Gün daha emzirmem yasaklandı yani. Sonrasında kızımın doktoruna sordum 16 gün ara vermişsin sakın tekrar başlama artık yeter dedi. Eğer başlarsan birda ne bezi ne parmak emmesini nede memeyi bıraktırabilirsin güven ilişkiniz zedelenir yeter demişti. Mecburen bıraktırdım. Dolapta 1,5 ay yetecek kadar daha anne sütü vardı toplamda 16 ay anne sütü almış oldu.

Ameliyatı yapacak doktorla konuş. Taburculuk sonrası emzirmeni engelleyecek bir ilaç var mı öğren. Yani hemen taburcu olur olmaz emziremeyebilirsin. Ayrıca anestezinin ertesi günüde sütünü sağıp atman gerekir. Bu detayları iyice öğren sadece 2 gün ara vereceksen emzirmeye devam et. Ama daha fazla olacaksa şimdiden kes derim. Ayrıca 18 ay zaten sınır o dönemden önce kesmeyince sonra 2,5 yaşa kadar devam ediliyor genelde kesmek daha zor oluyor.

bence emzirmeyi kesmeniz gerekir biberona alıştırmayya çalışın yapacak bişi yok anestezi ile emzirmek doğru olmaz hem ameliyat sonrası agrı kesici ihtiyacınız olacak parol yetmez sanırım bu sebepten kesmelisiniz...

bir ağrı kesici bile 24 saatte vücuttan atılırken anestezi atılması sanırım 3 günden çok fazla sürer...

Ayyy kafam iyice karisti aslinda en dogrusu kesmek cunku 40 li cocuk nasil her an emiyosa biz aynen oyleyiz yani gece gunduz surekli memeye yapisik en gida verince yiyo ama aninda memede istiyor doktorlar azaltarak kesmeyi onersede cok daha surec uzuyo zor oluyor peki bisey surup tiksindirerek kesdn arkadaslar gece devam ediyomu emzirmeye?? Yani once gunduz birakip sonrami gece azaltiliyo valla bi atlataydik o cok uzulcek diye bu kadar gerildim

Ayyy kafam iyice karisti aslinda en dogrusu kesmek cunku 40 li cocuk nasil her an emiyosa biz aynen oyleyiz yani gece gunduz surekli memeye yapisik en gida verince yiyo ama aninda memede istiyor doktorlar azaltarak kesmeyi onersede cok daha surec uzuyo zor oluyor peki bisey surup tiksindirerek kesdn arkadaslar gece devam ediyomu emzirmeye?? Yani once gunduz birakip sonrami gece azaltiliyo valla bi atlataydik o cok uzulcek diye bu kadar gerildim
büyük oğlumda direk kesmiştim.azaltarak kesmek nasıl oluyor ben de bilmiyorum. zaten akşama kadar beni görmüyor.küçüğü de haftaya keseceğim. Şimdiden stres sardı. aloe vera yağı sürmeyi düşünüyorum.

Ablam turşu suyu sürmüştü canım göğsüne. İlk karbonat sürdü onu eliyle sildi yine emdi. Sonra turşu suyu sürünce ne olduğunu anlamadı ablamda bozulmuş meme artık yok dedi anında bıraktı o pis tadı alınca bi dene istersen

Back
X