tatlım öncelikle planlı gebelik adımın için seni tebrik ediyorum çünkü bu hamiş olduğunda seni çok rahatlatacak..
doktorun sana folik asiti günde 1 tane içmen gerekio diosa doğrudur bu konuda net ol..
ben de planlı bir şekilde hamile kaldım çok şükür.. bol vitamin ve protein al, karbonhidrat ve şekerden uzak dur ki kilo almayasın..
süt yoğurt ve yumurta vazgeçilmezin olsun.. ben kışın hazırlandığım için her gün 1 koca bardak portakal, mandalina, havuç suyu karışımı içiyordum sabah kahvaltısında o da çok zinde tutuyor.. sen de mevsim meyvelerini sıkmadan posasıyla tüketebilirsin ama yaz meyveleri çok şekerli olduğu için mümkün mertebe kararında tüket..
bir de en önemlisi bir dahiliyeciye gidip tam kan sayımını yaptır muhakkak, vücudunde ne eksik ne fazla görmen açısından.. ayrıca dişçiye de uğramalısın.. ben hamile kalmadan önce sıkıntılı bütün yirmiliklerimi çektirmiştim ki hamilelikte dişler kalsiyumunu bebiş aldığı için sıkıntı yaratmasın die...
kullandığın bitkisel şeyler için de doktoruna danış bence ya da bir diyetisyene de sorabilirsin..
ben planlı gebe kaldığım için bütün değerlerim çok normal ve çok rahat bir gebelik geçiriyorum allahıma şükürler olsun.. herkese de rabbim gönlündekini nasip etsin.. darısı da sana olsun inşallah..