Bebek Beslenmesi bebişe şeker ve tuz neden yasak?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
ilk bir sene bebeklerin yediklerine şeker ve tuz koymuyoruz ama bunun sebebi tam olarak nedir?
 
tuz böbreklere fazla yükleme yapacağından ilerde yüksek tansiyon,şeker ve obezite riski artar.Ayrıca vücudun belli bir tuz-şeker dengesi var,dışardan gelen ekstra tuz ve şekerin bu dengeyi bozduğu söyleniyor.Bir de alışmaması ve düzenli beslenebilmesi için önerilmiyor şeker.
 
şeker yasak değil
hatta eskiler sarılığı önlesin diye şekerli su bile veriyorlarmış
burdan bir arkadaş da bu konuyla ilgili bir başlık açmıştı
tuzun yasak olmasının sebebi böbrekler tarafından vücuttan tahliye edilememesi
fakat bu konuda da net bir bilgi yok
işyerindeki arkadaşımın sekiz aylık kızı var
kendimize pişirdiğimiz yemekten ona da veriyorum diyor
ikimizin de çocuk doktoru aynı
doktorun tavsiye ettiğini söyledi, tabii abartmamak şartıyla
 
Son düzenleyen: Moderatör:
seker de verilmemeliymiş hanımlar ileride yaşayacağı beslenme problemlerini önlemek için.ve sekerli su sarılığı geçirmiyor aksine arttırıyormuş fakat bizler dısardan baktığımızda bunu anlayamıyormusuz.bunu da eşimin hocası söylemiş
 
Bebeklerdeki fizyolojik sarılık sıvı alımı arttığında idrarla atılmaya bağlı olarak azalır. Sık emzirmek bu nedenle önemlidir. Bebekler normal suyu içmezler bu nedenle eskiler şekerli su verirler. Ancak şekerli su kan şekerini yükseltip bebekte tokluk hissi yapar ve bebek yeterli kaloriyi alamaz bu nedenle de kilo kaybeder. 4-6 aydan sonra da dişlerini fırçalayamadığı için dişlerde çürümeye sebep olduğu gibi fazla kullanılması aşırı kilo alımına ve obesiteye sebep olur.
 
Bebeklerimize 1 yaşını doldurana kadar şeker ve tuz vermeyelim. şekeri vermeme nedenimiz obezite ve malnütrisyon riskini arttırması ve şeker aldığında bebeğin alması gereken diğer besinlerin tadını beğenmemesidir. çalıştığım hastanede erken şekere başlanan bebeklerde aşırı zayıflığı da görmekteyiz. 1 yaşına tuz vermememizin nedeni ise bu aylarda tuz verdiğimizde böbrek solit yükünü arttırarak bebeğimize zarar vermemizdir. şeker ve tuz doğal olarak besinlerin kendi bileşimlerinde de olduğundan dolayı 1 yaşına kadar doğalı yeterlidir. yemeklerine kesinlikle koymayalım. bebeklerimizin vücut yağ, su, kas ve kemik kitlelerinin yeterli ve sağlıklı olması için beslenme önerilerine kulak veriniz.


Dyt. Çiğdem KARA'nın bir yazısından alıntıdır
 
X