Premature Bebekler Bebisimin gunlugu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Uzun bi zmndr yazmıyor,gecen yazdıklarıma soyle bi baktımda nekdr acele,heyacnlı yazmışm.Şuna karar verdım sen buyuyene kdr bna rahat yok.prematre anneliğin zorluğunu yaZmak istıyorum.sen uyurken ve uyanırkn gözlerını kaydırıosun bazen gözünün beyazı görünuo.dr.a sordugumda ztn çocuk nörolojısıne gdıcksnz brz erken gdın dedı.nese ben videoya cektm gösterdm dr.normal dedı sen uyurkn kndıne baktın mı falan nese sen yıne uyudun yıne aynı.ben herkese soruyorm normal dıo esim artk bnden bıkmış durumda ama internette ole seler yazıokı korkunç..dayanamadm atladım bşka nörolojıye gttm eeg istedım tekrar ultrasyn cok şukur temiz cıktı.ama o bekleme suresı varya seni cok sevıyorum.herşeye değersin

Uzun bi zmndr yazmıyor,gecen yazdıklarıma soyle bi baktımda nekdr acele,heyacnlı yazmışm.Şuna karar verdım sen buyuyene kdr bna rahat yok.prematre anneliğin zorluğunu yaZmak istıyorum.sen uyurken ve uyanırkn gözlerını kaydırıosun bazen gözünün beyazı görünuo.dr.a sordugumda ztn çocuk nörolojısıne gdıcksnz brz erken gdın dedı.nese ben videoya cektm gösterdm dr.normal dedı sen uyurkn kndıne baktın mı falan nese sen yıne uyudun yıne aynı.ben herkese soruyorm normal dıo esim artk bnden bıkmış durumda ama internette ole seler yazıokı korkunç..dayanamadm atladım bşka nörolojıye gttm eeg istedım tekrar ultrasyn cok şukur temiz cıktı.ama o bekleme suresı varya seni cok sevıyorum.herşeye değersin
Beklemek ve belirsizlik cok zor gercekten rabbim yardimcimiz olsun

Buda bizim sinavimz galiba......senin bebisin gozlerini oyle yapmasi bence normal cunku bebeklerin cogu o hareketi yapiyr korkma bence
Inşallah cnm yaa internettr neler yazmıodu yok epılepsı faln.Allah sonunu selametr cıkarsın.bn kapıda beklerkn 4yaşında bi bebiş vardi havale geçirmeye başlamış kimn ne olacağını bılmıyorz.ama ewlat cok bşka bişemış candan ote canmış.inşallah sende hayırlısıyla kucağna alırsında telaştan bugünlerı unutrsn

Bugun
Inşallah cnm yaa internettr neler yazmıodu yok epılepsı faln.Allah sonunu selametr cıkarsın.bn kapıda beklerkn 4yaşında bi bebiş vardi havale geçirmeye başlamış kimn ne olacağını bılmıyorz.ama ewlat cok bşka bişemış candan ote canmış.inşallah sende hayırlısıyla kucağna alırsında telaştan bugünlerı unutrsn
Kucagima verdiler ilk kez cok guzel bir duyguydu.. bana guldu surekli yavrumm insallah bi sorun yasamadan kuvoz gunlerimizi tamamlariz

Yaa bak bu cok ıı bı hbr,demekki herşe yoluna girmeye başlamış.kacıncı gunünüz küvözde.inşallah inşallah tamamlıcksnz.kaçıncı haftanda doğum olmuştu.dün küvözde tanıştıım bi bayanla hala görüşüorm 24haftalık doğum yapmştı herşe cok güzel ilerlıo dedi.yani herşe Allahtan

Yaa bak bu cok ıı bı hbr,demekki herşe yoluna girmeye başlamış.kacıncı gunünüz küvözde.inşallah inşallah tamamlıcksnz.kaçıncı haftanda doğum olmuştu.dün küvözde tanıştıım bi bayanla hala görüşüorm 24haftalık doğum yapmştı herşe cok güzel ilerlıo dedi.yani herşe Allahtan
32. Haftamda dogum yaptim ama yavrum 29 gozukuyrdu bugun 25. Gunumz kuvozde emzirmeye baslarim insallah... kuzum ya o kadar zayifki cok uzuluyrm onu o sekilde gorunce

32. Haftamda dogum yaptim ama yavrum 29 gozukuyrdu bugun 25. Gunumz kuvozde emzirmeye baslarim insallah... kuzum ya o kadar zayifki cok uzuluyrm onu o sekilde gorunce
Eve ciktiktan sonra ilk 1 ay cok iyi kilo alcak sen bile sasircaksin.sonraki aylarda guzel kilo alir.normalde 4 aylikken az kilo almaya baslar bebekler prematureler 6.aydan sonra az kilo almaya basliyor.siz bi eve cikin hepsini unutursun zaten.zaman o kadar cabuk akip gidiyorki bi bakmissin 6 aylik 9 aylik oluvermis.az kalmis az daha sabir yakinda saglikla ins evinize gecersiniz.

@gönülll cnm ek gıdada prem.dha mı az alıo dedin yapma yaa uzuldum smdı bn farkı kapatrız dıodum.sen ek gıdaya kndı yaşıtlarıylamı başladın yoksa düZeltılmş yaşylamı.@ali_deniz cnm ben dün ılk banyosuyla en son yıkadığımı izledm ıkı ayda inanamıcksn bile.ilk hedef küvözden cıkma

@gönülll cnm ek gıdada prem.dha mı az alıo dedin yapma yaa uzuldum smdı bn farkı kapatrız dıodum.sen ek gıdaya kndı yaşıtlarıylamı başladın yoksa düZeltılmş yaşylamı.@ali_deniz cnm ben dün ılk banyosuyla en son yıkadığımı izledm ıkı ayda inanamıcksn bile.ilk hedef küvözden cıkma
Normal bebeklere gore daha fazla aliyorlar.
Dogduktan 4 ay sonra tadimliklara basladim.zaten belli ediyor yiyp yiyemeyecegi.6.aydan sonra ogun olarak yemege basladik sayilir

Cnm bnm kndı memleketimze geldık..herkes seni okdr cok sevıyokı ona opme buna opme demkten yoruldum.senı cok hareketlı ağlamayan bi bebek buldular.ewt acaba prematüre bebekler az mı ağlar yoksa sen anneni cok üzdün die artk fazla üzmüomsn!?gulucuklerın brz dha coğaldı 3.ay giricez ama düzeltılmiş 35gunluğüz dha inşallah herşe dha ıı oluck

Artık cok güzel gülücüklerimiz var şükürler olsun..inşallah Rabbim bütün bebişlerin hep yüzünü güldürür.buarada her bebek kndıne özgü ama 2buçuk aylıkkn başladık 3.aya girerkn baya baya atıyoruz artk..eğer bir gün biri yardım beklerkn okursa(bnm okumadıım sayfa kalmadı)önce elinizle yapmaya başlayın çenesine dokunun gıdığını okşayın snr açılıo ztn.Bir gün inşallah sende okursun seni coook seviyorum..

gonulll gonulll cnmm merhaba,bebişin cıngarağa faln nezmn uzanabıldı.senın bebişin napıo en son oturmaya calısıodu inşallah oturuodr
5 6 aylikken uzandi yanilmiyorsam.
Suan oturuyor ama devriliyor saga sola az kaldi tek basina oturmasina.yarin 8.ayimiz doluyor.8 ay 1 haftalik otururuz muhtemelen.2 ay gecikmeli gidiyoruz hep.

Olsun cnm enazındam bılıosnkı 2ay gec gıdıcek,gönül yaa bnm bebeğimn cok aşırı bi ağlaması yok ama bn bunu cok kafama takıorum.hıc ağlamıoda değil ama bi anı bi anına tutmuo.bazen cok guzel guluo,cıngıraga ışığa duyarlı bnı takıp edıo bazen hiç çevreyı ızlıo okdr napsamda dıkkatını çekemıorm normal mi

Olsun cnm enazındam bılıosnkı 2ay gec gıdıcek,gönül yaa bnm bebeğimn cok aşırı bi ağlaması yok ama bn bunu cok kafama takıorum.hıc ağlamıoda değil ama bi anı bi anına tutmuo.bazen cok guzel guluo,cıngıraga ışığa duyarlı bnı takıp edıo bazen hiç çevreyı ızlıo okdr napsamda dıkkatını çekemıorm normal mi
Normal bence benim kizimda ayni anlattigin gibiydi.
Suan bile gulsun diye sebeklik yapiyoruz hanim cok ciddi gulmuyor.cani istediginde guluyor.her bebegin yapisi farkli.resmi ciddi olcak herhalde diyorum.

Normal bence benim kizimda ayni anlattigin gibiydi.
Suan bile gulsun diye sebeklik yapiyoruz hanim cok ciddi gulmuyor.cani istediginde guluyor.her bebegin yapisi farkli.resmi ciddi olcak herhalde diyorum.
Cnm ağlaması peki,ona ne dıosn?bi yerde küvözde kaln bebekler az ağlar yazıodu ama.hanı oğlumda hantal bi çocuk değil cok hareketlı aktıf ama oylee her dkka ağlak değil

Back
X