Premature Bebekler Bebisimin gunlugu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm ağlaması peki,ona ne dıosn?bi yerde küvözde kaln bebekler az ağlar yazıodu ama.hanı oğlumda hantal bi çocuk değil cok hareketlı aktıf ama oylee her dkka ağlak değil
Ilk zamanlar daha cok uyuduklari icin aglamasi da az oluyor.uyanik kalma sureleri uzadikca aglamalarida cogalir.
Benim kizimda az aglardi zamanla bir acildi tam acildi :)))

Ilk zamanlar daha cok uyuduklari icin aglamasi da az oluyor.uyanik kalma sureleri uzadikca aglamalarida cogalir.
Benim kizimda az aglardi zamanla bir acildi tam acildi :)))
Cnm bizmkını görsen sbh 8.30tan bi uyandı dha yenı yattı bgn sdece 3kere yarım saat uyudu o,uyanınca ağlar bi yeri ağrıynca ağlıo ama bazı yerlerde cocuk durmuo cok ağlıo faln yazınca herşeyden korkar oldum

Normal canim.fazla kurcalam inernet alemini.her cocuk bir degil.kardes kardese benzemiyor.
Uyaninca acikica bi yeri aciyinca aglamasi cok cok normal.diger zamnlarda aglamiyir ne guzel uzmuyor annesini.

Annecim canım,aşkım.dünyada bi tek kndımi erken doğum annesi gbi hissedıorm.Hiç ıyı değilim.sen bna bakıp gülüosn içim bahar bahçe oluo,baznde içim buz.nasıl desem nasıl anlatsam erken doğumdan snr okdr kötü şeler okudmki korkuyorm hep.normal mi bunları yaşamam bılmıorm.hani sen bazn uyurkn gözlerını kaydırıosn ya kac dr.a götrdm hepsi normal dıo ama bnm içim içimi yıyo hamilelkten snr dr.lara güvenm azaldı sanrm..inşallah sen büyüycksnde bn görecem

Aşkııım senınle acemiliğin dibinı yaşıorum.Hanı hep gözlerini soruodm uykuya dalıckkn gözlerinin hareket ettiğini görüyorum uzuluorm hatta her dkka bunu dr.lara soruodm yaa normalmş bebeğim bütün bebekler yaparmş.ztn cok şukr sen annenın korkttunu anladn artk yapmıosn.3.bucuğu bitirip 4e gdıoruz biyandan 2aylık olduk senın hesaplar karışık;)cok şükürr cok..

Gönül abla buyudk buyumezmız,artk guluşler,aguldamalar cok oyuncu oldk.ama dün annemn canı cok sıkıldı çnkü bi tane iş bılmezin yuzunden annemle ben yere düştük.annem bnı tuttu ama okdr korktukkı anlatamaızz.bn eskı hareketlerıme dewam ettm bişe olmamıştr dimi

Gönül abla buyudk buyumezmız,artk guluşler,aguldamalar cok oyuncu oldk.ama dün annemn canı cok sıkıldı çnkü bi tane iş bılmezin yuzunden annemle ben yere düştük.annem bnı tuttu ama okdr korktukkı anlatamaızz.bn eskı hareketlerıme dewam ettm bişe olmamıştr dimi
Gecmis olsun canim.olsa zaten bi problem simdiye kendini belli ettirirdi.olur boyle ufak tefek kazalar arada.

Nrzmndr yazmıodm,çnkü gün okdr yoğun geçiokı masaj yap şarkı söyle evi gezdr,banyosu bi yandan temızlık yemek..çok şükür çoook.üfürüm vardı küvözdeykn dr.geçr demişti ama bn okdr kötü durumdaydmkı nasıl bukdr rahat soyleyebılıo dıodm hakkaten geçmiş;)artk inanıormkı doğum haftasının hıc önemı yok yeterkı Allah sağlık versin..

Kro.olarak 6ayı doldurduk..6ay mııı bazı anları yıllar gbi özellıkle küvöz kapısında amaa bazı anları okdr hızlıkı amaaan oğlum büyümüşte eşyaları küçülmüş dıorm;)ek gıdaya geçtık bile her kafadan bı ses cıkıo bu ek gıdada yok düzeltılmşı bekleın yok kronolojk.cok araştrdm bebeğimn hazır olduğunu bılıorm.coğunlukla anne sütü alıoruz.günde 1veya2 mama aldığımz oluo.ek gıdada gunde bi meyve akşam sebze 3gün kuralıyla gdıcez.artk yawas yawas kucağımda oturtmaya başladm ama destekli oturtmk için dr.erken dedi.şimdilk bukdr

Smdi gelelim buraya hayat bni nasil getirdi.cok guzel giden bir hamilelik geciriodum.hem calisiyor hem ewe gelip is guc bn hergun odayi soyle susleticm yok acaba gelenlere sunu mu dagitsam die dusunurkn 28.haftamda iste karnimn sol tarafina bicak saplanir gbi bir agri girdi.ilk onemsemedim sanirm karnim kucuk icten acilio dedim o agri bir dha vurunca isten cikip dr.n yolunu tuttk.dr.ilk acaba sende fitik mi var diince bi nefes aldim ama ultrasynda bakinca meger bebek asagiya dusmus baya baya asagidayms hemn iki gun yats nstler ciger gelisimi taburcu oldum.snr her hafta kontroller dier hafta bebek yukarda snraki hafta tekrar bebek asagida cok uzuldm ewe geldm birde ne gorim kanama baslamis pazar gunu tekrar acile git,burdan dr.ma cok kızıyorum madem okdr asagida neden bni hastane de yatirmadin.30haftalik oldum ve inanin birtek wcye gdiorm.hic kalkmiorm ayaga nese dr.snr umitsiz konusmalara basladi bebek asagiya inince plesantam kireclenmeye baslamis suyum azalmış bebek asagida faln bni bi hafta dha yatrdi.bi gun bni ac birakarak sezaryana hazirlamis tabi bn ağlıyorum surekli aldirmicm dedim seni boyle birakamamlar hastane imza alarak bni bıraktı hemn bir perinatola gttm durumumum bni 35 haftaya goturebileceini hatta 37 38 soleince rahat bi nefes aldm basladim beklemeye..ama tabi kismetten ote koy yokk.bu sefer bn ewde bi grip oldum sanirsnz karda yattm hapsur oksur yine kanama basladi ve dr.artk acilmayi onleyemedi 33.haftada dogum gerceklesti
senin buradaki yazıklarını okuyunca benim yaşadıklarım aklıma geliyor. en önemlisi böyle bir durumda perinatoloğa gitmek iyi bir doktor seçmekmiş.. doktor çok önemli benim doktorum çok kötüydü onun yüzünden birçok sorun yaşadım

senin buradaki yazıklarını okuyunca benim yaşadıklarım aklıma geliyor. en önemlisi böyle bir durumda perinatoloğa gitmek iyi bir doktor seçmekmiş.. doktor çok önemli benim doktorum çok kötüydü onun yüzünden birçok sorun yaşadım
Ne gbı sorunlar.cnm inan insan kaderini yaşıyor.bnde bazı noktalarda kndımi suçladm dhaa dıkkat etmelıydm die ama bakıorm insanlar çöp topluo,savaştan kaçıo maşallah topuz gbı bebişleri var.kndıne kızma bundan snrası için dha ıı ne yapabılırz onu düşünelim.birde yeterki Allah sağlık versın 23haftalık bebek cok sağlıklı gelişebılıo,40haftalık bebeklerde zorluk olabılıo.Allah kimseyı ewladıyla sınamasn bebeklere hep sağlık güzellk versn

Ne gbı sorunlar.cnm inan insan kaderini yaşıyor.bnde bazı noktalarda kndımi suçladm dhaa dıkkat etmelıydm die ama bakıorm insanlar çöp topluo,savaştan kaçıo maşallah topuz gbı bebişleri var.kndıne kızma bundan snrası için dha ıı ne yapabılırz onu düşünelim.birde yeterki Allah sağlık versın 23haftalık bebek cok sağlıklı gelişebılıo,40haftalık bebeklerde zorluk olabılıo.Allah kimseyı ewladıyla sınamasn bebeklere hep sağlık güzellk versn
canım ben 38. hafta 1950 gr bebek doğurdum. doktor her zaman ultrasonu yanlış ölçüyormuş (neredeyse 500 gr) bebeğim karnımda 1 aydan fazla aç kalmış, hem de son haftalarda haftada birkez kontrole gidiyordum özel hastanedeydi, göbek kordonunda tıkanıklık olduğu halde kan sulandırıcı vermedi. ben başka doktora gittim ve artık bebeği almamız lazım 38. hafta olmuş hatta daha erken alınması gerekiyordu dedi. iki hafta küvöz maceramız oldu artık çok şükür evimizde ama iki ay olduğu halde hala toplam 1 kilo aldı. ki sütüm yettiği halde mama takviyesi yaptım doktor tavsiyesiyle. dediğin gibi canım bizim burda suriyelileri görüyorum kadının kucağında iyi gelişmiş bir çocuk, bir tane de karnında var otogarda gün geçiriyorlar. sen ne kadar uğraşırsan uğraş en güzel şeylerle besle olmayınca olmuyor canım işte. senin bebeğin kaç kilo doğdu? şuan gelişimi nasıl?

Ahh bu dr.lar artk inancımı yıtırmeye başladm Allah ıı dr.a düşürsün gercekten üzüldüm. Biz 1845gr doğduk cok şükür toparlandk 1kılo eksığımz var.dr.muz yakaladı dıo ama diğer bebeklerle karşılaştnca 1kılo eksik..olsun canları sağolsun.ben ılk 4ay hıç mama vermedim sende anne sütü vermeye çalış.ve yedırdkten snr uyut.uykuda cok kilo yapıyor.her 3saatte sağ,saat başı emzir.emzirdıkçe sütünde coğalır.yoğun bakım dr.mz bebeğe yardım etmk istiosan anne sütüü anne sütü anne sütü dedi inan süüüüüt die dolaştm kaç ay.2ayda 1kılo az gercktn cnkü ilk bşlarda cok alıo bebişler snr gttıkce azalıo

İlk dişimiz çıktııı:KK200:inşallah herşede hızlı olduğun gbi yürüme,knşma hatta üniverste bitiminide bu hızı görürüm amiiiiin.ilk teyzen gördü aşkım bnm.bnde diorumki yok abla dha nerde 2,3ayı var;)sağlıcakla büyü

Cnm bitanem gün geçtıkçe büyüyor.6.ayımızı bitirdk bıle.Eskısı kadar acelecı değilm neden şunu yapmadı bunu yapmadı demiorm vaktı gelınce yapıcaına ınanıorm kndımı sakınleştrdm.ek gıdasına cok önem verıorm.tombiş bi bebek değilz ama hiiiç sorun değil sağlıklıkla büyüde olsn.cok hareketli ve meraklısn genelde bütün prematureler için aynısını dıyorlar.6.ay nörolojk takıbmzıde yaptrdk dr.dan aferınj aldn:halay:ama erken doğurmak bi tramva ve ben o korkuyu hala üstümden atmaya calışıorm...

Cnm bitanem gün geçtıkçe büyüyor.6.ayımızı bitirdk bıle.Eskısı kadar acelecı değilm neden şunu yapmadı bunu yapmadı demiorm vaktı gelınce yapıcaına ınanıorm kndımı sakınleştrdm.ek gıdasına cok önem verıorm.tombiş bi bebek değilz ama hiiiç sorun değil sağlıklıkla büyüde olsn.cok hareketli ve meraklısn genelde bütün prematureler için aynısını dıyorlar.6.ay nörolojk takıbmzıde yaptrdk dr.dan aferınj aldn:halay:ama erken doğurmak bi tramva ve ben o korkuyu hala üstümden atmaya calışıorm...
Masallah 6 ay bitmis biĺe.buyudukce birseyleri basardigini gordukce aceleci tavrin kalmamis haliyle.
Erken dogurmak zor cok zor bilirim dogum anini dogum sonrasinida.
Herkes gule oynaya doguma giderken bende hep bir telas heo bir huzun hep bir acabalar oldu sonrasi daha kotu.
Simdi 3 cocugumunda dogum zamanini dusundum de cok cok zor gunlerdi.hele sonuncu cocugum daha da zor oldu cunku en erken dogan oydu.
Cok sukur bizde artik 1 yasindayiz zaman geciyor.bugunlerin kiymetini bil bidaha bu zamanlari arasanda bulamayacksin her ani suan cok degerli.oturmasi emeklemesi yurumesi derken hepsi cok kiymetli zamanlar bunlar.

Gönül teyzesi ben en cok acaba bna nezmn gülecek onu merak etmişim;)hızlı geçmez mii bgn yazlık kışlıklarını ayırdım.küçülen diyorum halada inanamıyorum.herkes yeni doğan eşyası cok alma diye akıl verirken biz gttk prematüre kıyafeti almıştık..büyümüşte eşyaları küçülürmüş..Allah sağlık versin yeterkii.sizde 1 yaş mı oldunz maşallah.

H Hayirlisikismet mrb canim ben de bebegimi 29. Haftada dogurdum 960 gr dogdu 56 gun kuvozde kaldi 1900le taburcu oldu eve gekeli 20 gun okdu 2.5 kilo simdi masallah ben sey meraknediyorum bebegin gelişimi dogdugu aya gore mi gitti yoksa dogmasi gereken aya gore mi mesela bemim kiz simdi dogali 2.5 ay oldu agustosta dogdu ekiminnortasinda dogmasi gerekiyordu simdi takip etmem gereken seyler neler ne tur tepkilere bakmam gerekiyor bi de dr. Takibi derken norolojik takibi dr mu oneriyor sen mi goturdun

Back
X