bebisimin kilosu :-(

akillikiz1789

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
51
53
34+5 haftalik hamileyim. bebisimin 2100 gr oldugunu soyledi doktor. zayif kalmis kilosu 1,5 hafta geri kalmis dedi. cok panik biriyim hemen moralim bozuluveriyor:KK43: ne tavsiye edersiniz? Rabbim isteyen herkese evlat sevgisini tattirsin. bizlere de saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Doğumdan bi kaç sat önce ultrasyonda bebeğimin kilosuna 2.800 dediler 3.400 gr doğdu. Bu cihazlar hiç bir zaman net ölçüm yapmazlar. +500,-500 koymak gerekir.
sen sağlıklı bir şekilde beslen yapman gereken başka hiç birşey yok. Kilo sağlık belirtisi değildir. Ayrıca ben senin yerinde olsam o moral bozan doktoru değiştiririm.

O olcumler yaklasik biliyorsunuz degil mi? Bir milimlik oynamalar 1-2 hafta ileri ya da geri atiyor.
ayrica kizima 49 cm 3200 gr dediler 52 cm 3800 gr dogdu :KK51:

34+5 haftalik hamileyim. bebisimin 2100 gr oldugunu soyledi doktor. zayif kalmis kilosu 1,5 hafta geri kalmis dedi. cok panik biriyim hemen moralim bozuluveriyor:KK43: ne tavsiye edersiniz? Rabbim isteyen herkese evlat sevgisini tattirsin. bizlere de saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Gayet normal.bence kilosu cnm ben 33 haftada dogum yaptim bebisim 1980 grm dogdu .
Zaten smdiden sonra almaya baslar ancakk

İnsallah dediginiz gibi olur. doktordan geldigimden beri yogurt, ayran, yumurta, hurma yemekten fenalik geldi. bide bebek buyudugu icin mideme baski yapiyor ve bulantim oluyor. hayirlisiyla dogsaydi bebis...

Hic inanma o cihazlara.
Benjm kuzenimin kizina 2.300 dediler 1.500 cikti.
Benim yigenime 2800 felan dediler 3900 cikti.

Kızım 2.480 doğdu şimdi 2,5 yaşında 15 kg. Sağlıklı olsun kilosu önemli değil. Toparlar hemencecik.

Doğumdan bi kaç sat önce ultrasyonda bebeğimin kilosuna 2.800 dediler 3.400 gr doğdu. Bu cihazlar hiç bir zaman net ölçüm yapmazlar. +500,-500 koymak gerekir.
sen sağlıklı bir şekilde beslen yapman gereken başka hiç birşey yok. Kilo sağlık belirtisi değildir. Ayrıca ben senin yerinde olsam o moral bozan doktoru değiştiririm.
tabi siz Üstad olarak tıp profösörüsünüz değiştirsin çocuk doktoru olan uzman doktoru. zaten tedavide edersiniz . siz arada ultrasona da çağırın da şimdi o yanlış bakar . hey Allahım Yazdığınız yorum şaka gibi . hangi devirdeyiz. işi uzmanına bırakın . hele Sağlıkta . valla poliklinik komşum şöyle dedilerle dolu . ayrıca doktor değiştirmek hasta takibi açısından hiç doğru değil . o hastayı başından beri bilen doktor o kişi . sevk etmediği sürece o doktor bakmalı . böyle Olmalı .

Lütfen çocuğun kilosuna daha şimdiden takmayin, bakin etrafiniza herkes farkli , biricik, tek değil mi, sizin bebeginiz de öyle, kendine ait bi gelişimi var, bunlara stres olmaktansa, gevseyin, birdaha bebeginizle hic bu kadar yakin olamayacaksiniz, son haftaların tadını çıkarın....

tabi siz Üstad olarak tıp profösörüsünüz değiştirsin çocuk doktoru olan uzman doktoru. zaten tedavide edersiniz . siz arada ultrasona da çağırın da şimdi o yanlış bakar . hey Allahım Yazdığınız yorum şaka gibi . hangi devirdeyiz. işi uzmanına bırakın . hele Sağlıkta . valla poliklinik komşum şöyle dedilerle dolu . ayrıca doktor değiştirmek hasta takibi açısından hiç doğru değil . o hastayı başından beri bilen doktor o kişi . sevk etmediği sürece o doktor bakmalı . böyle Olmalı .
Niye bu kadar sinirlendiniz ki,ultrason cihazları tam ölçüm vermiyor, kütle tartimi değil, hacim ölçümü yapıyor çünkü, Dr değiştirin yorumu biraz tuhaf kaçmış ama sizin yorumunuz dozajı ondan daha agir.....

şimdi o ölçümün yaklaşık olduğunu emin ol doktor buradakilerden iyi biliyor . sana tam olarak söylediği ne . bu yaklaşık değerdir ciddiye alma mı dedi yoksa yaklaşık değere rağmen geri mi dedi ? doktoru esas ALIN . sadece onun söylediği tavsiyeyi uygulayın . Aklınızı bulandırmayın .

Niye bu kadar sinirlendiniz ki,ultrason cihazları tam ölçüm vermiyor, kütle tartimi değil, hacim ölçümü yapıyor çünkü, Dr değiştirin yorumu biraz tuhaf kaçmış ama sizin yorumunuz dozajı ondan daha agir.....
ben çünkü her gün böyle yorumlarla karşılaşıyorum . size denk geldi kusura bakmayın . yazık yani o kişi uzman . ben doktorum ve kadın doğum stajı da aldım dersleri gördüm ama uzman olmadığım için asla sizin yaptığınız yorumu yapma Hakkı bulamam kendimde . o bizden fazla biliyor değil mi ? siz iyi niyetli yazdınız belki konu sahibine ama buradaki tavsiye doktorunu dinle panik yapma Olmalı . o doktor bizden iyi biliyor ultrasonun yaklaşık olduğunu . belki de o Payı da çıkararak baktığı halde çocuğun Gelişimi geri ? sebep olduğumuz şey ne o zaman düşünün bir ? anneye o cihazı ciddiye alma deme Hakkımız yok . belki doktor ona yaklaşık 1200 dedi . ama bilemiyoruz tam nasıl ifade etti . inanın hergün en az 10 kişi var . yani görümcesi o ilacı kullanma dedi diye ilaç bırakıp atak geçiren insanlar var . bu devirde bence her konuyu işin uzmanına bırakmak lazım . sizin vesilenizle Yazmış oldum . kusura bakmayın .

ben çünkü her gün böyle yorumlarla karşılaşıyorum . size denk geldi kusura bakmayın . yazık yani o kişi uzman . ben doktorum ve kadın doğum stajı da aldım dersleri gördüm ama uzman olmadığım için asla sizin yaptığınız yorumu yapma Hakkı bulamam kendimde . o bizden fazla biliyor değil mi ? siz iyi niyetli yazdınız belki konu sahibine ama buradaki tavsiye doktorunu dinle panik yapma Olmalı . o doktor bizden iyi biliyor ultrasonun yaklaşık olduğunu . belki de o Payı da çıkararak baktığı halde çocuğun Gelişimi geri ? sebep olduğumuz şey ne o zaman düşünün bir ? anneye o cihazı ciddiye alma deme Hakkımız yok . belki doktor ona yaklaşık 1200 dedi . ama bilemiyoruz tam nasıl ifade etti . inanın hergün en az 10 kişi var . yani görümcesi o ilacı kullanma dedi diye ilaç bırakıp atak geçiren insanlar var . bu devirde bence her konuyu işin uzmanına bırakmak lazım . sizin vesilenizle Yazmış oldum . kusura bakmayın .
Dr değiştir diyen ben değilim yalniz, başka bir arkadaş, o konuda haklisiniz, evet Dr degistirmesin, hele hamilelik takibinde çok sıkıntı oluyor, ama bazı drlar, hakikaten felaket tellalı gibi, çok hastaya bakmaktan olabilir, isleri zor olabilir, ama hamile kadınlar bundan çok etkileniyor....
Sekizinci ayda bana Dr, bebegin yüzünü göremiyorum, yarık damak dudak olabilir, ayrıntılı ultrason niye yaptirmadin demişti, ben böyle şeylere takan birisi değildim tinlamadim, ama benzer bir olay arkadaşın başına geldi, kadin iki hafta ağladı...
Drlar her gördüğü eksikliği soylemeseler, sorun kesinleşince söyleseler çok daha iyi olur....

Dr değiştir diyen ben değilim yalniz, başka bir arkadaş, o konuda haklisiniz, evet Dr degistirmesin, hele hamilelik takibinde çok sıkıntı oluyor, ama bazı drlar, hakikaten felaket tellalı gibi, çok hastaya bakmaktan olabilir, isleri zor olabilir, ama hamile kadınlar bundan çok etkileniyor....
Sekizinci ayda bana Dr, bebegin yüzünü göremiyorum, yarık damak dudak olabilir, ayrıntılı ultrason niye yaptirmadin demişti, ben böyle şeylere takan birisi değildim tinlamadim, ama benzer bir olay arkadaşın başına geldi, kadin iki hafta ağladı...
Drlar her gördüğü eksikliği soylemeseler, sorun kesinleşince söyleseler çok daha iyi olur....

Dr her gördüğü eksikliği söylemesin demişsiniz ama olmaz bazı meslekler vardır ki kötü ihtimal söylenmelidir

Tıp hukuk vs gibi kişi hayatına etki eden konularda en kötü ihtimal senaryosunu yazar iyi olursa sevinirsin

3 ay ya da 6 yıl arasında ceza alma ihtimaliniz varsa ben size 3 ay alırsınız diyemem 6 yıla hazırlar kötü senaryoyu söyler daha az alınca hayal kırıklığı değil mutluluk yaşarsınız bir de insanlara iyiyi söylerseniz hemen ona inanır sen böyle demiştin der

Asıl siz şaka gibisiniz. Gel ben mi bakayım dedim? Tıp profesörü olmayabilirim. Ama doktorların kullandığı cihazların kalibrasyonlarını dahi yapabilecek bilgiye sahibim. +,- ne kadar sapma yapabilirler bilirim. Çalışma prensiplerini size ayrıntılarıyla anlatabilirim.
Çocuğun kilosu cihaza göre az diyerek moral bozan doktorun. Cihazda sapmalar olabileceği konusunda hastaya bilgi vermesinin hamile bir bayanın paikolojisi açısından daha iyi olduğunu düşünmem için doktor olmama gerek yok.
Üstelik bunu diyen doktor kadına ne yapması gerektiği hakkında gerektiği gibi bilgi vermiş olsaydo bu konuda buraya açılmazdı muhtemelen.
Ayrıca kadın sadece hamile. Eğer riskli bir gebelik yoksa ( ki konu sahibi bundan bahsetmemiş) başka bir doktora geçmesinin hiç bir sakıncası olamaz. Kadın kanser upuzun bir tedavi sürecinden geçmiş bir hasta değil sonuçta.
Ultrasyon görüntüleri tahlil kağıtlarını alıp başka bir doktora gittiğinde de aynı tedaviyi görebilir.
Siz sanıyormusunuz ki doktorlar her hastasının her bilgisini aklında tutuyo? Önlerindeki kağıtlara sonuçlara göre bir sonraki muayenelerini gerçekleştiriyolar.

Üstelik biz doktor hatlarını çok duyduk. Daha bu gün doktor hatası yüzünden hayatını kaybeden bir kadını gösterdiler haberlerde. Öksüz çocuk acılı koca?
Birinin ameliyat gerekli dediğini ameliyataı basit çzümlerle iyileştirebilen daha iyi doktorlar.
Hepimiz insanız kimse mükemmel değil. Her doktorada çok iyi gözüyle bakmak sağlığımızı ihmal olur.

Kendi tecrübemide anlatayım; 34. Haftamda çocuğun baş çevresi çok büyük biraz daha büyürse doğum zor gerçekleşir sezeryana alalım dendi. Başka bir doktora teyit etmeye gittim. Sonuç olarak bebeğim gayet normal boyutlardaydı. Değiştirdim doktorumu ve yeni doktorumla 3 hafta sonra suyum geldiği için doğum yaptım.

Hariçten gazel okumam bilmediğim konuda ahkam kesmem. Siz yazdığımı şaka diye nitelendiriyorsanız eğer , galiba ben şaka yapmaya devam edeceğim.

X