- 20 Mart 2008
- 141.927
- 213.850
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi Tatlycadyy38
valla bazen şu KK ya inanamıyorum
güzel tehdit arada kullan
Tehdit mi?
Uyarı desek daha akıllıca...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hakim kararıyla 16 yaş doldurulduğunda resmî nikah yapılabilir . Öğretmen olma durumu da , konu sahibi meslek lisesinde çocuk gelişimi tarzı bir bölüm okuyordu galiba ondan bahsediyor. Her zamanki gibi YALANNNN , İFTİRAAAA diye başlamış hanımlar . Öyle bile olsa en azından bu konuyu okuyan evlenmeyi düşünen cahil kızlarımıza yardım edebiliriz diye düşünüyorum . Çok genç yaşta evlenmişsin ve böyle evlenen herkesin dediği gibi hayat şartları seni zorlamış. Bu yaşta evlenip de mutlu olan kimseyi görmedim maalesef. Sen de evlenmişsin artık. Kocam beni aldatırsa diye bu kadar korkuyorsan kendini sağlama almaya çalış. Okulunu bitir , bir işe gir. Yoksa korktuğun başına gelirse "bebeğim var, ailem sahip çıkmıyor , eşim aldattı ayrılamıyorum " diye konu açarsın. Evlilik hiç bi zaman kurtuluş değildir. Tek kurtuluş okuyup , meslek sahibi olup kendi ayaklarınız üstünde durmanızdır sevgili küçük kızlar. Çocuk bile olamadan anne olan kızlar.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığina haber vericem,bilgileriniz doğru ise bu yasta evlilik yapmak ve yetmezmiş gibi çocukTehdit mi?
Uyarı desek daha akıllıca...
Hanımlar sakin.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığina haber vericem,bilgileriniz doğru ise bu yasta evlilik yapmak ve yetmezmiş gibi çocuk
böyle bir yorum bildiğin tehdit
bilgilerin doğru ise sizi şikayet edicem
bu uyarı mı tehdit mi?'
Aile ve sosyal politikalar bakanlığina haber vericem,bilgileriniz doğru ise bu yasta evlilik yapmak ve yetmezmiş gibi çocuk
bu uyarı mı tehdit mi?'
17 yasinda ogretmen nasil olunuyor?Evet ailem yuzunden erken evlenmek zorunda kaldm yoksa bir sene sonra ogretmen olucaktim o zamana kadarda esim askerden gelmis olurdu
Doğarken eğitim hayatına başlamış,öğretmen emzirmiş hatta !17 yasinda ogretmen nasil olunuyor?
Kadının hamile kalması durumu olağanüstü bir durummuş ve evliliğe izin veriliyormuş demek . Bu durumda konu sahibi bu olağanüstü durumu sağlamaktadır.TC. Medeni Kanununa Göre Evlilik Yaşı
Medeni Kanunumuzun 124. maddesine göre
Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. imkan bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Maddenin ilk fıkrası hükmü açıkça evlenmek için 17 yaşının doldurulmasını şart koşmuştur.
Maddenin ikinci fıkrası ise olağan üstü evlenme yaşını düzenlemiştir.Bu hükme göre,hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple 16 yaşını doldurmuş erkek ve kadının evlenmesine izin verebilir.İzin verilirken ana baba veya vasi dinlenir (olanak varsa) ancak hakim ana baba veya vasinin soyledıklerı dogrultusunda karar vermek zorunda degıldır.
İkinci fıkrada yer olan olağanüstü sebepler belli değildir hakimin takdirindedir(Mesela kadının hamile kalması durumunda burda bir olağanüstülük söz konusudur.Ve evlenmeye izin verilmesi özellikle kadının yararınadır.)
Erkek veya kadın 16 yaşından küçük olma durumunda hiç bir sekılde evlenemezler.
17 yaşını doldurmuşlarsa bile yasal temsilcilerinin rızası gerekmektedir.Yasal temsilciler haklı bir neden olmadan izin vermekten kaçınırsa hakim küçüğün evlenmesine yine de izin verebilir
dini nikahın kanunen geçerliliği yoktur.Ve Ceza Kanunumuza göre suçtur.Nikahı kıyanda kıydıranlarda suçlu duruma düşerler.
Özetle soylemek gerekir ki
Evlenmek için 17 yaşın doldurulması ve yasal temsilcisinin rızası gerekir.
Olağanüstü bir sebep varsa 16 yaşını doldurmuş kadın erkek hakimin izniyle evlenebilir.
16 yaşını doldurmamış olanlar hiç bir surette evlenemezler.
'Resmi nikah' haricinde kıyılan dini nikah geçerlilik taşımaz.Suçtur.
Kadının hamile kalması durumu olağanüstü bir durummuş ve evliliğe izin veriliyormuş demek . Bu durumda konu sahibi bu olağanüstü durumu sağlamaktadır.
Kadının hamile kalması durumu olağanüstü bir durummuş ve evliliğe izin veriliyormuş demek . Bu durumda konu sahibi bu olağanüstü durumu sağlamaktadır.
Umarım bu bir şakadır !!!! 15 yaşında evlen , 16 cocuk doğur . derdin kocam beni aldatır mı? Şikayet edin kocanı askere değil , hapishane alsınlar . Orda aldatma şansı olmaz !!! Senin derdinde ortadan kalkmış olur .Merhaba kizlar yaklasik bir senelik evliyim hamileyim ve dogumuma cok az kaldi esimde kasimda askere gidicek beklemek benim icin sikinti degil ölene kadarda beklerim ama tek korkum askerde carsi izninde felan aldatmasi cok korkuyorum cok ne yapacagimi bilmiyorum sizce askerde aldatirmi
bu uyarı mı tehdit mi?'