Bebek Beslenmesi Bebişlerinize hangi tür yemekler hazırlıyorsunuz? :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dursuneeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
338
82
18
Merhaba hanımlar 11aylık kızım var bazen ne tür yemekler hazırlasam diye düşünüyorum siz neler yapıyorsunuz

Ben kızıma kıymasız tavuksuz etsiz kısacası proteinsiz yemek yapmazdım o aylarda.kendimize ne yapıyorsam ona da ondan verirdim ama baharatını az atarak.ekmek heleki beyaz ekmek hiç vermezdim.yemekle karnını doyursun diye.ve dediğim gibi etsiz kıymasız yemek yapmazdım.

Benimki büyük.2 yasinda. Özel yemek yaptigim nadirdir.genelde aksama yapacagim yemegi onceden yaparim ki oglen yemek olsun ogluma. Mesela dun oglen kiymali pirincli ispanak yemegi+yogurt yedirdimm. Simdi de tavuk suyuna sehriyeli havuclu corba yaptim evde baska malzeme yok diye. Normalde corba pek tercih etmem. Hep iri ve puturlu seyler yaparim. Hem doysun diye hem de yemeye alissin diye. 10 ayliktan beri boyle yapiyorum.

Ben kızıma kıymasız tavuksuz etsiz kısacası proteinsiz yemek yapmazdım o aylarda.kendimize ne yapıyorsam ona da ondan verirdim ama baharatını az atarak.ekmek heleki beyaz ekmek hiç vermezdim.yemekle karnını doyursun diye.ve dediğim gibi etsiz kıymasız yemek yapmazdım.
Bende kendi yemeklerimizden yapıyorum ama merak ettim siz napıyorsunuz

Mesela o aylarda etli dolma yaptıysam onun içini veriyordum.etli sarma içi...sulu köfte,pilav,tavuk haşlama,patates yemeği,yani aslında tüm yemekleri...patlıcan hariç herşeyi

11 ayın içindeyiz 1 nisan doğumlu kızım. ben de hemen hemen herşeyi vermeye çalışıyorum kızım kıymayı kırmızı eti pek sevmiyor tavuk yiyor çorbayı çok sevmez. iştahsız diş çıkarıyor. ağzını tam yarım saat çiğnemeden tutuyor. sizinkızınız ne durumda kilo durumu felan ?

Genelde küçük çocuklar yayla çorbasını,şehriye çorbasını severek yiyor.Tarhana çorbası da çok faydalı.Patates,kabak,pırasa gibi sebzeleri haşlayıp,az da irmik katarak çorba yapabilirsiniz.

Kizim 20 aylik ve bol vitaminli corba ve yemekler hazirliyorum kereviz kabak pirasa karnabahr brokoli aklina gelebilecek her turlu sebzeyi patates havuc sogan sarimsakla zeytinyaginda pisiriyorum ve catalla ezip veriyorum hergun ama hergun sebze yer haftada 3 gun de kiyma yediririm ya yumurtasina ya corbasina yada yemegine katarim.
Benim kizimla ayni ayda olanlarin da gunluk almasi gereken kalsiyum miktari
Yarim sb yogurt
1 kibrit kutusu peynir
150 ml inek sutu
Aklinizda bulunsun...

Back
X