Bebekle verimli zaman geçirme

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
1.354
2.348
53
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 4 aylık olmak üzere, verimli zaman geçiriyor muyum bilmiyorum. Bazı sabahlar uyanmakta çok zorlanıyorum, böyle olunca bebeğe emzik verip ya da yataktan çıkmayıp orda biraz daha uyumaya çalışıyorum. Bunun dışında gün içerisinde de bazen bunalıyorum daha çok uyusun istiyorum ya da onunla oynamaktan konuşmaktan yorgun hissediyorum biraz kendi kendine bıraksam diye düşünüyorum. Bu düşünceler doğru mu? Bebeğim kendi kendine ne kadar zaman geçirmeli? Sizler nasıl ve ne kadar zaman geçiriyorsunuz?

Gün içerisinde tummy time yapıyoruz, 1-2 tane kitap okuyorum, 1 saat kadar çocuk şarkıları söylüyorum, sohbet etmeye çalışıyorum (genelde aynı kelimeleri kullanıyorum), bazen uykusu geç saate kalırsa yürüyüşe çıkıyoruz.
Yetersiz hissetme sebeplerim şunlar
- onunla ilgilenmediğimde çok mazlum bakıyor ve ufacık bir ilgime çok mutlu oluyor, böyle olunca sanki ilgiye çok muhtaç bırakıyormuşum gibi geliyor
-zorla uyuttuğum için
  • Ona güler yüz göstersem de bazen sıkılıp bıkmış şekilde ilgileniyorum, en azından içimden bu şekilde hissediyorum
  • bazen çok dışarı çıkıyorum ve o zamanlar aktivitelerimiz azaldığı için gelişimini geri bırakıyorum gibi geliyor (dışarı bebekle çıkıyorum ama evdeki gibi ilgilenmek mümkün olmuyor)
-bebek akrabaları ile görüştüğünde onlar çok seviyor,ilgileniyorlar ve o zamanlar benim ilgim sevgim az mı geliyor diye düşünüyorum. Yani onlardan bebeğim ile geçirdiğim zaman kısıtlanıyor mu?
Belki daha başka soru isaretlerim de vardır ama şuan aklıma bunlar geldi.

5 aylik bebegim, benzer seyleri yasiyorum. Sabah 5.30 gibi uyaniyor ama ben gozumu acamiyorum. Telefonla pis pis sesi acip emzigi verip geri uyutmaya calisiyorum cogu zaman uyumuyor 🤦‍♀️ gun icinde uyku aralarinda ekransiz nasil daha fazla vakit geciririm bilmiyorum. Bazen hicbirsey yapmak gelmiyor icimden, inanilmaz sıkılmiş hissediyorum. Kitap okuma, sarki soyleme, sarilip opup koklama, banyo yaptirma, hava cok sicak degilse disari cikma, oyuncaklariyla oynama vs yapiyoruz bizde. Ama oda sıkıliyor, ilgisi baska seye kayiyor. O an yeni bir etkinlik bulmak zor geliyor bana. Normalde 1 saat uyuduysa uyandirmam gerekiyor ama inan 2 saati bulduruyorum. Biraz daha fazla uyusunda bende hicbirsey yapmadan oyle duvara bakayim istiyorum. Bence bebeklerimiz icin en iyisini yapiyoruz, bizde insaniz sonucta. Yeterince ozveriliyiz, gayet iyi idare ediyoruz. Boyle dusunun , takilmayin. Biraz daha buyusunler zaten daha cesitli etkinliklerle daha iyi zaman gecirecegiz.

5 aylik bebegim, benzer seyleri yasiyorum. Sabah 5.30 gibi uyaniyor ama ben gozumu acamiyorum. Telefonla pis pis sesi acip emzigi verip geri uyutmaya calisiyorum cogu zaman uyumuyor 🤦‍♀️ gun icinde uyku aralarinda ekransiz nasil daha fazla vakit geciririm bilmiyorum. Bazen hicbirsey yapmak gelmiyor icimden, inanilmaz sıkılmiş hissediyorum. Kitap okuma, sarki soyleme, sarilip opup koklama, banyo yaptirma, hava cok sicak degilse disari cikma, oyuncaklariyla oynama vs yapiyoruz bizde. Ama oda sıkıliyor, ilgisi baska seye kayiyor. O an yeni bir etkinlik bulmak zor geliyor bana. Normalde 1 saat uyuduysa uyandirmam gerekiyor ama inan 2 saati bulduruyorum. Biraz daha fazla uyusunda bende hicbirsey yapmadan oyle duvara bakayim istiyorum. Bence bebeklerimiz icin en iyisini yapiyoruz, bizde insaniz sonucta. Yeterince ozveriliyiz, gayet iyi idare ediyoruz. Boyle dusunun , takilmayin. Biraz daha buyusunler zaten daha cesitli etkinliklerle daha iyi zaman gecirecegiz.
Gerçekten aynılarını düşünüyorum şuan uyanması lazım sessizce salonda bekliyorum biraz daha uyusun diye 😆 henüz ekran göstermiyorum, umarım 2 yaşa kadar göstermem ama telefonum sürekli yanımda bu da beni kötü hissettiriyor acaba radyasyon çok mu alıyor diye düşünmeye başladım ama şarkıları Spotifydan açıyorum henüz hepsini ezberleyemedim ya da boşluk bulduğumda kendim bir yerlere giriyorum 🥲 umarım dediğiniz gibi büyüdüklerinde daha iyi zaman geçirebiliriz

Gerçekten aynılarını düşünüyorum şuan uyanması lazım sessizce salonda bekliyorum biraz daha uyusun diye 😆 henüz ekran göstermiyorum, umarım 2 yaşa kadar göstermem ama telefonum sürekli yanımda bu da beni kötü hissettiriyor acaba radyasyon çok mu alıyor diye düşünmeye başladım ama şarkıları Spotifydan açıyorum henüz hepsini ezberleyemedim ya da boşluk bulduğumda kendim bir yerlere giriyorum 🥲 umarım dediğiniz gibi büyüdüklerinde daha iyi zaman geçirebiliriz
Valla 2 yasina kadar ekransiz durabilecegimi sanmiyorum. Umarim olur ama zor. Biz yeni oturmalara basladik. Beni biraz olsun rahatlatti. Eline oyuncaklarini veya dis kasiyicisini veriyorum en azindan 5 dk da oyle oyalaniyor. O bile buyuk nimet benim icin 😀

Back
X