- 5 Ağustos 2023
- 1.354
- 2.348
- 53
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 4 aylık olmak üzere, verimli zaman geçiriyor muyum bilmiyorum. Bazı sabahlar uyanmakta çok zorlanıyorum, böyle olunca bebeğe emzik verip ya da yataktan çıkmayıp orda biraz daha uyumaya çalışıyorum. Bunun dışında gün içerisinde de bazen bunalıyorum daha çok uyusun istiyorum ya da onunla oynamaktan konuşmaktan yorgun hissediyorum biraz kendi kendine bıraksam diye düşünüyorum. Bu düşünceler doğru mu? Bebeğim kendi kendine ne kadar zaman geçirmeli? Sizler nasıl ve ne kadar zaman geçiriyorsunuz?
Gün içerisinde tummy time yapıyoruz, 1-2 tane kitap okuyorum, 1 saat kadar çocuk şarkıları söylüyorum, sohbet etmeye çalışıyorum (genelde aynı kelimeleri kullanıyorum), bazen uykusu geç saate kalırsa yürüyüşe çıkıyoruz.
Yetersiz hissetme sebeplerim şunlar
- onunla ilgilenmediğimde çok mazlum bakıyor ve ufacık bir ilgime çok mutlu oluyor, böyle olunca sanki ilgiye çok muhtaç bırakıyormuşum gibi geliyor
-zorla uyuttuğum için
Belki daha başka soru isaretlerim de vardır ama şuan aklıma bunlar geldi.
Gün içerisinde tummy time yapıyoruz, 1-2 tane kitap okuyorum, 1 saat kadar çocuk şarkıları söylüyorum, sohbet etmeye çalışıyorum (genelde aynı kelimeleri kullanıyorum), bazen uykusu geç saate kalırsa yürüyüşe çıkıyoruz.
Yetersiz hissetme sebeplerim şunlar
- onunla ilgilenmediğimde çok mazlum bakıyor ve ufacık bir ilgime çok mutlu oluyor, böyle olunca sanki ilgiye çok muhtaç bırakıyormuşum gibi geliyor
-zorla uyuttuğum için
- Ona güler yüz göstersem de bazen sıkılıp bıkmış şekilde ilgileniyorum, en azından içimden bu şekilde hissediyorum
- bazen çok dışarı çıkıyorum ve o zamanlar aktivitelerimiz azaldığı için gelişimini geri bırakıyorum gibi geliyor (dışarı bebekle çıkıyorum ama evdeki gibi ilgilenmek mümkün olmuyor)
Belki daha başka soru isaretlerim de vardır ama şuan aklıma bunlar geldi.