Beceremiyorum....Ev,iş ve çocuklar

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi akşamlar,

Ben artik hayattan soğudum ve bunaldim.Çaliş çaliş ve yine çaliş.
Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.

Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.
Saat aksam 7 evdeyim ondan sonra birsey yapmam evde .

Yani ben bunlari yaziyorum ve sanki cok normal gibi geliyor ama öyle değil..
Hayatimda güzel ve coşkulu heycanli anlarlar yok beni boğudu bu tempo.
Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.

Birde bir düzenim olsa daha koly olacak ama cok üşengec oldum kendi
bakimimi bile ihmal ediyorum.
Böyle boş yaşamak istemiyorum .
Hayattim dolu dolu olsun yaptiğim seyler anlam kazansin istiyorum.
Ben artik bu rolu ,anne olmayi, beceremiyorum.
Herşeyim eksik:
yemeklerim,çamaşirim,temizliğim ve daha doğrusu onlara olan sevgi gösterişim..

İşten mi çıksan acaba kafanı dinlesen biraz,durumunuz varsa tabii geçinebilecekseniz.

Işten çikmayi bende artik cok istiyorum.
Maalesef calişmak zorundayim.
Hiç bir normal kadinlar gibi bir günum olmadi ,hiç arkadas bulamidim.
Bir kahveye bile gelecek kimsem yok.

EV IS ZOR HEM CALIS HEMDE EV ISI ERKEKLER NEDEN AYNI DEGIL ONALR CALISIR YEMEK DERDI YOK COCUK DERDI YOK OHH SENDE COK YORGUNSUN ARKADASIM BENCE BIRAZ SENELIK IZNE CIK DINLEN

maddi açıdan zorlamicaksa bi yardımcı tutun temizlik aradan çıksın hatta kendini psikolojik olarak toparlayana kadar yemek bile yaptir.. sende kendine zaman
ayır arkadaş larinla görüş..

Kusura bakmayın ama çocukların böyle olmasına izin veren siz ve eşinizsiniz yemeği yemiyor mu 'kalk masadan abur cubur ve başka hiçbir şey yemek yasak acıkırsan bidahaki yemek saati geldiğinde oturur yersin' bu kadar basit diye düşünüyorum.. onlar hamur ve şekil veren sizsiniz.. işbölümü en azından kendi odalarını toparlamayı plan program yapıp küçük yaştan itibaren uygulatmak sizin elinizde.. bütün yükü üstünüze almışsınız tabiki tükenmeniz normal

Çocuklari yetiştirmede hatamiz oldu.
Eşim zor biridir,çocuklari el bebek gül bebek büyütmek istedi.o daha cok evdeydi ve cocuklari yönelti.ben başka yemek yapmazsam o kalkar yapardiki cocuklar açkalmasin
Bide bana sen sadece kendini düşünerek yapiyorsun derdi yeterki sen ye kalk.

Şimdi sadece yemek konusu değil ben tükendim artik yoruldum.
Cikmaz yoldayim,calişmazsam evimizi devam ödemeyeceğiz ve satmak zorudayiz.
Ve söyledim eşim zor biri .hiç disari cikmak istemiyor.avm bile benle gezmez ,hep evde hep tv veya telefon .onlari sevdiğinden değil...

Bir corba ve tek cesit yemek yapin
Iki gun ac kalinca mecbur yiyecekler
Kararli ve net olun..
Dagittiklarini toplasinlar
Ornegin kirlilerini sepete atmayanin camasirini yikamayin
Giyecek temiz bir sey bulamazsa mecbur kurallara uyacak
Kendinize cumartesi gununu ayirin
O gun sadece kendinizle ilgilenin
Baska bir is yapmayin..

bende su siralar siz gibi hissediyorum...
kronik mutsuzluk olustu bende.hicbir sey zevk vermez oldu.hersey anlamsiz gibi.cocuklarim dahil kimseye sevgi gosterim yok.sese tahammulsuzlukte cabasi

Allah sabır versin vala zor ama daha da geç olmadan üzerinizdeki yükü azaltmaya bakın kendinize zaman ayırın eşiniz öyle biri olabilir fakat iki tane arkadaşınız olur onlarla arada gezip tozarsınız

Esin calismiyormu?neden butun yuku sen yukleniyorsun yazik degilmi sana...

Bende çoluk çocuk yok ama yemek seçen insanla ugrasamam zeytin peynir yesinler begenmiyorlarsa.
Sen kendini mutlu edeceksin ki cevrendekileri de mutlu edebilesin. Biraz bencil ol. Maddi durum el veriyorsa haftada bir temizliğe yardımcı al.
Kendin için biseyler yap kuaföre git, gezmeye git, farklı şehirlere eşinle gezmeye git. Yaşlarını bilmiyorum ama büyük dedin çocuklar sana bağımlı olmak zorunda degiller, kendi başlarının çaresine baksınlar.

bende su siralar siz gibi hissediyorum...
kronik mutsuzluk olustu bende.hicbir sey zevk vermez oldu.hersey anlamsiz gibi.cocuklarim dahil kimseye sevgi gosterim yok.sese tahammulsuzlukte cabasi
Aynen ...bende öyleyim.hayattim boş geciyor.Siz niye böylesiniz?

Keşke bende biraz bencil olsam .
Bende sorumluluk takintisi var.
Benim sorumluğum diye ihmal edemiyorum,yapmadiğim günler cok ama oda morelim bozuksa ve sonra kendimi kötü hisediyorum.

Benim hayatım tek düze gittiği zaman kendime zaman ayırırım.kuaför filan sevmiyorum.hemen masaj kampanyası arıyorum 5 yıldızlı otelde elli liraya yaptırdığım oluyor.hamam filan değil otelde yaptırıyorum o müzik o atmosfer beni iyi hissettiriyor.sadece o an bem oluyorum o parayı kendim içim zevke lükse verdim ben buna değerim diyorum :)

benim kız kardeşim de çok yemek seçer ama kendi yapıyor yemeğini -memur oldu atandı tabi artık ama biz 3 kız kardeşiz hepimiz mutfağa girer yemek yaparız, 13-14 yaşından beri he türlü yemeği yaparım mutfağa ilk 10-11 yaşında girdim.
oğlan anneleri genelde yemek yapmayı öğretmiyor ama madem bu kadar şımarttınız zararın neresinden dönerseniz kardır, bundan sonra öğretin. etkinliğiniz bu olsun, birlikte yemek yapın h.sonu 1 gün bile olsa hem birlikte bişey yapmış olursunuz hem yemek olmuş olur evde. hem de onlar da anlar ne kadar daraldığınızı.
h.içi her gün eve gidip yemek yapmayın atıyorum 2 gün yemek yapın 1 gün temizlik veya ütü kalan 2 günü kendinize ayırın hava güzelse yürüyüş yapın, varsa yakında spor salonu salona gidin spor kesinlikle çok mutluluk veren bir etkinlik, 15te bir gün bakıma ayırın, arada kitapçı gezin (bu kitapçı gezin demem ben bunu yapmayı sevdiğim için, kitapçılarda huzur bulurum ama sizin için bu başka bir yer de olabilir)
bakın benim annem ev hanımı ama pek çok etkinliği var günleri, kermesleri, gezileri, annemin etkinliği her neyse biz ailece o günü biliyoruz ve o günü kendine ayırmasına saygı duyuyoruz. evinde de hiç bir şey eksik filan kalmıyor. zaten bir yaştan sonra herkesin kendi hayatı ve düzeni var, olmalı, sizin çocuklarınızın da artık yavaş yavaş olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…