- 6 Ocak 2014
- 5.079
- 6.047
- 198
- Konu Sahibi Akanseneler
-
Çocuklari yetiştirmede hatamiz oldu.
Eşim zor biridir,çocuklari el bebek gül bebek büyütmek istedi.o daha cok evdeydi ve cocuklari yönelti.ben başka yemek yapmazsam o kalkar yapardiki cocuklar açkalmasin
Bide bana sen sadece kendini düşünerek yapiyorsun derdi yeterki sen ye kalk.
Tamamen katiliyorubenim kız kardeşim de çok yemek seçer ama kendi yapıyor yemeğini -memur oldu atandı tabi artık ama biz 3 kız kardeşiz hepimiz mutfağa girer yemek yaparız, 13-14 yaşından beri he türlü yemeği yaparım mutfağa ilk 10-11 yaşında girdim.
oğlan anneleri genelde yemek yapmayı öğretmiyor ama madem bu kadar şımarttınız zararın neresinden dönerseniz kardır, bundan sonra öğretin. etkinliğiniz bu olsun, birlikte yemek yapın h.sonu 1 gün bile olsa hem birlikte bişey yapmış olursunuz hem yemek olmuş olur evde. hem de onlar da anlar ne kadar daraldığınızı.
h.içi her gün eve gidip yemek yapmayın atıyorum 2 gün yemek yapın 1 gün temizlik veya ütü kalan 2 günü kendinize ayırın hava güzelse yürüyüş yapın, varsa yakında spor salonu salona gidin spor kesinlikle çok mutluluk veren bir etkinlik, 15te bir gün bakıma ayırın, arada kitapçı gezin (bu kitapçı gezin demem ben bunu yapmayı sevdiğim için, kitapçılarda huzur bulurum ama sizin için bu başka bir yer de olabilir)
bakın benim annem ev hanımı ama pek çok etkinliği var günleri, kermesleri, gezileri, annemin etkinliği her neyse biz ailece o günü biliyoruz ve o günü kendine ayırmasına saygı duyuyoruz. evinde de hiç bir şey eksik filan kalmıyor. zaten bir yaştan sonra herkesin kendi hayatı ve düzeni var, olmalı, sizin çocuklarınızın da artık yavaş yavaş olmalı.
Aslına bakarsan hiçbiri senin sorumluluğun değil. Sadece çocukların aç kalıyor diye üzülürsün. Hepsine ayrı ayrı yemek yapamayacagina göre orta yolu bulmaları gerek.Keşke bende biraz bencil olsam .
Bende sorumluluk takintisi var.
Benim sorumluğum diye ihmal edemiyorum,yapmadiğim günler cok ama oda morelim bozuksa ve sonra kendimi kötü hisediyorum.
Tamamen katiliyorum...benim kız kardeşim de çok yemek seçer ama kendi yapıyor yemeğini -memur oldu atandı tabi artık ama biz 3 kız kardeşiz hepimiz mutfağa girer yemek yaparız, 13-14 yaşından beri he türlü yemeği yaparım mutfağa ilk 10-11 yaşında girdim.
oğlan anneleri genelde yemek yapmayı öğretmiyor ama madem bu kadar şımarttınız zararın neresinden dönerseniz kardır, bundan sonra öğretin. etkinliğiniz bu olsun, birlikte yemek yapın h.sonu 1 gün bile olsa hem birlikte bişey yapmış olursunuz hem yemek olmuş olur evde. hem de onlar da anlar ne kadar daraldığınızı.
h.içi her gün eve gidip yemek yapmayın atıyorum 2 gün yemek yapın 1 gün temizlik veya ütü kalan 2 günü kendinize ayırın hava güzelse yürüyüş yapın, varsa yakında spor salonu salona gidin spor kesinlikle çok mutluluk veren bir etkinlik, 15te bir gün bakıma ayırın, arada kitapçı gezin (bu kitapçı gezin demem ben bunu yapmayı sevdiğim için, kitapçılarda huzur bulurum ama sizin için bu başka bir yer de olabilir)
bakın benim annem ev hanımı ama pek çok etkinliği var günleri, kermesleri, gezileri, annemin etkinliği her neyse biz ailece o günü biliyoruz ve o günü kendine ayırmasına saygı duyuyoruz. evinde de hiç bir şey eksik filan kalmıyor. zaten bir yaştan sonra herkesin kendi hayatı ve düzeni var, olmalı, sizin çocuklarınızın da artık yavaş yavaş olmalı.
Aynen bendw bunu tavsiye ediyorum .ben calismadigim halde evislerinden cok bunalm.istim .temizlikci tuttum .yemek konusu biZdede olxu aynisi .bende yaptim ve yorum almadim istwyen yesinmaddi açıdevislerindeaksa bi yardımcı tutun temizlik aradan çıksın hatta kendini psikolojik olarak toparlayana kadar yemek bile yaptir.. sende kendine zaman
ayır arkadaş larinla görüş..
Esim beni biyere cikarmaya tenezzul etmicek ben de ona ayri oburune ayri oburune apayri yemekler yapcam. Pehhh..Şimdi sadece yemek konusu değil ben tükendim artik yoruldum.
Cikmaz yoldayim,calişmazsam evimizi devam ödemeyeceğiz ve satmak zorudayiz.
Ve söyledim eşim zor biri .hiç disari cikmak istemiyor.avm bile benle gezmez ,hep evde hep tv veya telefon .onlari sevdiğinden değil...
Çocuklar ınız kaç yaşında bilmiyorum ama. Ben mesela yemeyeceği yemek yanında birde Hayır diyemeyecegi bir yemek yapıyorum. Mesela ayran çorbası yemez ama çorba içmeyen e köfte yok. Eşim arada Arza çıkarsa da. Çocuk ondan destek almasın diye yer sağolsun. Bunu konuştuk çünkü baba yemek seçip ben bunu yemem diyince çocuk ta aynısını yapıyor. Sadece bizim kereviz ve pırasa konusunda sıkıntı yaşıyorum.Iyi akşamlar,
Ben artik hayattan soğudum ve bunaldim.Çaliş çaliş ve yine çaliş.
Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.
Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.
Saat aksam 7 evdeyim ondan sonra birsey yapmam evde .
Yani ben bunlari yaziyorum ve sanki cok normal gibi geliyor ama öyle değil..
Hayatimda güzel ve coşkulu heycanli anlarlar yok beni boğudu bu tempo.
Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.
Birde bir düzenim olsa daha koly olacak ama cok üşengec oldum kendi
bakimimi bile ihmal ediyorum.
Böyle boş yaşamak istemiyorum .
Hayattim dolu dolu olsun yaptiğim seyler anlam kazansin istiyorum.
Ben artik bu rolu ,anne olmayi, beceremiyorum.
Herşeyim eksik:
yemeklerim,çamaşirim,temizliğim ve daha doğrusu onlara olan sevgi gösterişim..
İşsiz olmak daha iyi bişey değil emin ol. Evet yorulmuş sundur doğru. Ama calısmayinca durum daha iyi olmuyor. Busefer çalışan kadından bukadar özveri bekleyen adam evde oturduğun için neler bekler gezmek tozmak zaten para ile. Git bir avm ye. Saati 10 tl ye gözetim altında oyun parkları var. İçinde görevliler. Telefonunu alıyor lar. Sende otur biryerde kahveni iç çocukların oynasın. Arkadaşların ile buluş. Eşin çocuklara bakmada sorun çıkaran biri değil anlaşılan 2 haftada bir iş arkadaşın vs ile buluş bir sinemaya git . Hafta sonu evde is yapmam gerek deme. Bırak dağınık kalsın. Sen stresini at gel evine.Işten çikmayi bende artik cok istiyorum.
Maalesef calişmak zorundayim.
Hiç bir normal kadinlar gibi bir günum olmadi ,hiç arkadas bulamidim.
Bir kahveye bile gelecek kimsem yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?