Beceremiyorum....Ev,iş ve çocuklar

Konu sahibi Allah yardımcın olsun çocuklara eger yemek istemezler se ısrar etmeyin yemeyecekseniz kalkın sofradan deyin içiniz yanacak ama mecbursunuz ben öyle yapıyorum kayınlarım yemek seçer mesela ama inan ki kendimi yormam madem bizdeler yiyecekler

Benim annem de çalışan bir bayandi. Yemek falan secmezdim çünkü annemin yoruldugunu görüyordum. Çocuklarınız şımarık kusura bakmayın :-( madem yemiyorlar yemek yapmayın. Dışarıdan söyleyin. Temizlik konusunda da bir çok arkadaş soylemis birini tutun. Ama en önemlisi kendinize hobi edinin. Çıkın gezin, eşiniz sevmiyor olabilir gezmeyi ama çocukları alın çıkın bence. Alışveriş yapabilirsiniz. Cok iyi geliyor. Yukarida bir arkadaş masaj demiş. Hiç denememistim ama o kadar zevkli yazmış ki hemen deneyeceğim ben de;-)

Kayinvalideniz ac kalmalarina dayanamayıp peynir ekmek yedirmistir iki gun ust uste ac kalan cocuk gider ev de ne vatsa ona saldirir resmen
Bilmiyorummda kv de çok zor büyütmüş kp der gider haftalarca gelmezmiş biz yeni evliyken 2 ay evin içinde oturduk sadece makarnayla geçti 2 ay bence çocuklar bıkmış galiba kp der sorumsuz ve bencil bi adam kendi dışarda yer evi düşünmez kv de kık ını çıkarmaz elindeki az bi parayı da sigaraya verir kv dem çocuklar 10 12 yıldır kahvaltısız okula işe gidiyorlarmış eşim evlendigimizde 53 kiloydu mesela kaynımda 52 şimdi eşim 98 kaynım sa 78 kilo oldu :)

Calisan bir anne olark okadar yemek secilen bir evde olmak zordur. Belkide vermeye alistiniz ve size daha zor gelmeye basladi. Arada couklardan da yardim isteyin .

Yemek ve temizlik için bir yardımcı tutsan bütün sorun çözülecek maaşın da var

Iyi akşamlar,

Ben artik hayattan soğudum ve bunaldim.Çaliş çaliş ve yine çaliş.
Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.

Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.
Saat aksam 7 evdeyim ondan sonra birsey yapmam evde .

Yani ben bunlari yaziyorum ve sanki cok normal gibi geliyor ama öyle değil..
Hayatimda güzel ve coşkulu heycanli anlarlar yok beni boğudu bu tempo.
Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.

Birde bir düzenim olsa daha koly olacak ama cok üşengec oldum kendi
bakimimi bile ihmal ediyorum.
Böyle boş yaşamak istemiyorum .
Hayattim dolu dolu olsun yaptiğim seyler anlam kazansin istiyorum.
Ben artik bu rolu ,anne olmayi, beceremiyorum.
Herşeyim eksik:
yemeklerim,çamaşirim,temizliğim ve daha doğrusu onlara olan sevgi gösterişim..
Bir kere 15 senelik bir çalışma hayatına göre düzene koyman lazımdı.
Öğlen 2 saat boşunun olması ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama bir çok kadına göre 100 adım öndesin. Akşamları 7 de evde olman da güzel bir zamanlama aslında.
Beterin beteri vardır diye düşünürsen daha mutlu olursun. Mesela sabah 6:30 da çıkıyorum akşam 7:30da eve giriyorum. Bu seni mutlu etmiyorsa "keşke sağlığım yerinde olsa da hep çalışsam" diyen insanları düşün.
İş hayatının yoğunluğundan bunalıp da bir arkadaşımla yakındığımız bir dönemde kendisinin kanser olduğunu öğrendik. Hayatı değişti tabi ve işten ayrıldı. Bir çok şey yaşadı ve atlattı çok şükür. Ama her zaman der "keşke hiç biri olmasaydı da ben hep çalışsaydım, tek derdim bu olsaydı."

Arkadaşlar,hepinize ayri ayri teşekür ediyorum.beni biraz ferahlatiniz ve biraz olsun gülümsedim .
Sağolun varolun güzel tavsiyeniz icin .
Evet ben galiba yine depresyona düşdüm
Hayattan zevk alamiyorum en kötüsüde
kendim icin birseyler yapmiyorum,bilmiyorum üşengeclikmi yoksa tembelikmi..
Yoksa yemek konusunu çok düşünüyorum herkesin yiyebileceği yemekler yapiyorum.
Daha cok et pilav patates pizza makarna
Yani onu artik cok takmiyorum.
Yoksa hem evi düzenli hobisi olan gezen tozan birde corlu cocuklu calisan bayanlari takdir ediyorum.

Iyi akşamlar,

Ben artik hayattan soğudum ve bunaldim.Çaliş çaliş ve yine çaliş.
Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.

Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.
Saat aksam 7 evdeyim ondan sonra birsey yapmam evde .

Yani ben bunlari yaziyorum ve sanki cok normal gibi geliyor ama öyle değil..
Hayatimda güzel ve coşkulu heycanli anlarlar yok beni boğudu bu tempo.
Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.

Birde bir düzenim olsa daha koly olacak ama cok üşengec oldum kendi
bakimimi bile ihmal ediyorum.
Böyle boş yaşamak istemiyorum .
Hayattim dolu dolu olsun yaptiğim seyler anlam kazansin istiyorum.
Ben artik bu rolu ,anne olmayi, beceremiyorum.
Herşeyim eksik:
yemeklerim,çamaşirim,temizliğim ve daha doğrusu onlara olan sevgi gösterişim..

Kristin hannah ın uzak kiyilar kitabini okumanizi istesem size faydali olacaktir desem? Kisisel gelisim falan değil kurgusu olan su gibi akan bir roman

Valla yemek yapın ortaya koyun. Yiyen yer yemeyen yemez. Yemiyorlarsa kalksın eşiniz pişirsin. Evde abur cubur tarzı gördüğünüz her şeyi direk çöpe atın.

Okul açılacak ve bende başladı sıkıntı
Sürekli akşama ne yapsam ikindin beslenmesine ne koysam kahvaltıda ne yeseler temiz tişört kalmışmıydı ütüyü haftaiçi mi yapsam...
Dert yine başlıyor Canları Sağolsun
Yemek işi en çok beni geren hiçbiri birbirinin yediğini yemiyor evde kocam dahil
Haftasonu ütü yemek çamaşır

Okul açılacak ve bende başladı sıkıntı
Sürekli akşama ne yapsam ikindin beslenmesine ne koysam kahvaltıda ne yeseler temiz tişört kalmışmıydı ütüyü haftaiçi mi yapsam...
Dert yine başlıyor Canları Sağolsun
Yemek işi en çok beni geren hiçbiri birbirinin yediğini yemiyor evde kocam dahil
Haftasonu ütü yemek çamaşır
Ooohhhoo..seninki daha zormuş.bende enaz beslenme catasi yok.
Sanada kolay gelsin..
Beslen

Bizdede işler bir iyi bir kötü gidiyor..2 çocuğum var bende çalışıyorum...amann ne yapayım olduğu kadar..
Bazen evde bir suru iş oluyor ama ben dışarı çıkıyorum çocuklarla geliyorum☺..sonuçta çalışan anneler hep aynı..eğer yardımcı tutabiliyorsan tut..yoksa eşine şöyle haftada 1 gün barı yemek yapsın..
Maalesef bu devirde herkes borçlu..herkes bireylerin kredisini ödüyor..çocuklarına evi toplat..ödül olarak gezin beraber..buyuduklerinde zaten bizle gezmek istemeyecekler...

Back
X