Becerimin olmamasi

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
Bisyler üretmek istiyorum. Ama el becerim yok çok fazla. Geçen yıl örgüye merak saldım bir atkı ördüm. Geniş başlayıp daraltarak ilerlemişim. Amigurumi bebek yapayım internetten video izleyerek dedim adım adım izledim başladım devam ettiremeyip bıraktım. Bir defter yaptim günlük gibi. Fena olmadı ama yine tam istediğim gibi değil. Sonra bsyler yapmayı bıraktım akşamları tlf başında geçmese keşke.
Kendi kıyafetlerimi dikmeyi de çok isterdim mesela. Bunun için kursa gitmem gerek. Vaktim yok çalışıyorum. Kursa gitmeden dikiş makinesi alsam boşa para vermiş olurum.

Bisyler yapmak isteyip yapamamak kötü ne önerirsiniz?

Saydığınız şeyler hemen başarı gösterip emeğinizin karşılığını anında alacağınız şeyler değil bence daha basit şeylerle başlayabilirsiniz mesela takı tasarlamak olabilir malzemeleri kolayca bulabilirsiniz ve tamamen hayal gücünüze bağlı olarak ürün ortaya çıkarabilirsiniz. Sevdiklerinize hediye etmek içinde birebir bence

İlk denemede şaheser ortaya koymayı beklemeyin. Ben iğne oyasını öğrendim. Kursa gitmeden. YouTube dan izleye izleye.İlk yaptıklarım berbattı. Fakat şimdi çevreme satış yapıyorum o denli geliştirdim kendimi. Örgü bilmiyordum yine aynı şekilde video izleye izleye öğrendim. Artık bebek kazağı bile örüyorum. Sadece tek hatanız olmuyor, güzel olmadı diyip pes etmeniz. Herkesin bir becerisi vardır. Sizin de var.
Her şey gönlünce olsun

Sizin sorununuz şu. Hemen olsun istiyorsunuz. Bir kere yaptım olmadı diye birsey yok. Kötü kötü başlayıp zamanla eliniz alıştıkça olacak zaten.

Taki kursuna gittim. Gumus kolye ve bilezik yaptim ama hosuma giden devam edeceğim bir alan degil. Orgu de çocukluk çağlarından el isi dersinden kaldigi gibi.

Teknik el becerim var ama. Musluk bozulduysa neden bozuldu, tv neden calismiyor. Laptopu nasil upgrade yapabilirim gibi gibi ama su akilli telefonlara hala kilim.

Pasta kurabiye yap sipariş al

Anladım sagolun. Bir kere yapıp pes etme değil. Belki başında 3 hafta uğraşıp istediğim gibi olmadı diye bıraktım. Evet tek başima değil belki kursa gitmem gerek .

Anladım sagolun. Bir kere yapıp pes etme değil. Belki başında 3 hafta uğraşıp istediğim gibi olmadı diye bıraktım. Evet tek başima değil belki kursa gitmem gerek .
Kimsenin doğuştan aman aman bir yeteneği olmuyor :)
Pastacılık kursunu tavsiye ederim, güzel bir alan

40 yaşından sonra YouTube'dan tığ öğrenmiş biri olarak pes etmeyin derim.

Etamin işleyin. Öyle beceri gerektiren bir iş değil. Güzel motifler bulun, yastıklar, tablolar, masa örtüleri filan işleyin. Hem çok dekoratif, hem çok eğlenceli bence.

hayır öle düşünme..
youtubede dikiş videolar var..
a101 e makine gelmişti 400 civari.
bence al dene.. kursa gerek yok..:)
istersen bunu yapabilirsin:)

ben çok iyi örgü biliyorum ama buna rağmen bazı yaptığım şeyler ilk yapışımda istediğim gibi olmuyor. ilk denemenizde sanat eseri beklemeyin, deneye deneye öğreneceksiniz, ne örgüler yapıp söktüm öğrenene kadar. sabır gerekiyor

Yapa yapa marifet kazanacaksiniz

Ben 10 yildir örüyorum suan cok basariliyim

Dikis 1 yildir cabaliyorum idare eder derecedeyim

Ortaokuldan beri origami yapiyorum cok efsane modellerim var

Ama ilk denemelerim tamamen umutsuz vakaydi :))
Ben de bu işlerde iyi olmak istiyorum çünkü meşgul olurken bu tarz islerle zihninin dinlendiğini hissediyorum. Lakin annem bana bazı konularda baskı kuruyor. Sen yapamazsın sen edemezsin şöyle bikarsin vs vs bu beni olumsuzluğa düşürüyor. Devam etsem emeklerimin karşılığını alabilir miyim?

Anlaşırım kadarıyla cabuk sıkılan birisin. Bence daha az maliyetli hobilere odaklan kendini bulabileceğin şeyi deneye yanıla bulmuş olursun hem

Kimse annesinin karnında öğrenmiyor değil ki? Aşırı beceriksiz olmayan herkesin öğrenebilecepine inanıyorum.

Ben ki çöp adam bile çizemem, resim kabiliyetim yoktur. Ben bile ev babetleri, kırlentler, sepetler ördüysem ohoo. Kimler neler neler yapar.

Ben örgü bilirdim sadece. Üstelik obsessif bi yapım var. Minicik bir hata görsem sökerim, hiç acımam. O yüzden benim bir kazak en az 15 günde bitiyor . Ama çok büyük terapi.

Kimse annesinin karninda ögrenmiyor inan benim ilk dantellerimi örgülerimi görseydinn gülerdin ama simdii yapa yapa alisti ellerim örgüde halen iyi degilim ama dantelde cokk iyi durumdayim.. Kendine güven ve sakin vazgecme eminim hersey daha güzel olacaktir.. Kendine biraz zaman lazim

Kanaviçe yapın, ben çok severim. Pano, masa örtüsü, kitap ayracı, kolye ucu bile yapabilirsiniz. Hem kendime hem etrafımdaki yapıyorum hediye olarak güzel oluyor. Çokta beceri isteyen birşey değil, basit modellerle başlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…