• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Becerisiz ben:(

kualo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
176
18
118
İstanbul
Arkadaslar hepinize Merhaba.Cok daha önemli dertler yanında benim derdimin belki esamesi bile okunmaz ama su an icin bu sorunu çok kafama taktim.Ehliyeti yıllar önce almıştım. O zamanlar çok incelenmedigiİcin bir az biraz surdum.,ehliyeti aldım. Şimdi kullanmaya heves ettim.Bayan arabasi diye geçen otomatik vites biraz daha ufak bir araba aldık. Ama ben uğraşıyorum uğraşıyorum ve kullanamıyorum. Biraz önce arkamdaki ambulansa yol verirken panik yaptım ve arabamin aynası duran bir arabanın aynasına çarptı. Ben bu işi beceremiyecem diye düşünüyorum. Kendimi yeteneksiz hissediyorum.Geri geri park da hak getiren zaten.İStanbuldayim burada kullanmak zor ama benim yetwneksizligimin payı büyük. Okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum

Arkadaslar hepinize Merhaba.Cok daha önemli dertler yanında benim derdimin belki esamesi bile okunmaz ama su an icin bu sorunu çok kafama taktim.Ehliyeti yıllar önce almıştım. O zamanlar çok incelenmedigiİcin bir az biraz surdum.,ehliyeti aldım. Şimdi kullanmaya heves ettim.Bayan arabasi diye geçen otomatik vites biraz daha ufak bir araba aldık. Ama ben uğraşıyorum uğraşıyorum ve kullanamıyorum. Biraz önce arkamdaki ambulansa yol verirken panik yaptım ve arabamin aynası duran bir arabanın aynasına çarptı. Ben bu işi beceremiyecem diye düşünüyorum. Kendimi yeteneksiz hissediyorum.Geri geri park da hak getiren zaten.İStanbuldayim burada kullanmak zor ama benim yetwneksizligimin payı büyük. Okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum
Boş arazilerde biraz pratik yap. Bu şekilde trafiğe çıkman sakıncalı.

Canim herkes annesinin karninda ögrenmediya bu şeyi.
Senin tek hatan direk trafige çıkman.
- Ilk once sen bos arazide kullan.
- Bayır tepe bul orda dur kalk yapmayi öğren.
- Daha sonra çevre yollarina çık mesela arabalarla birlikte ilerle.
- Daha sonra mahalle arasinda sür ışıklar da dur kalk yap.
- Kendine 2 tane bariyer bul bos bir yerde park yapmayi öğren.
-Sonra gel bana öğret benim ehliyetim bile yok :) :)

Canim herkes annesinin karninda ögrenmediya bu şeyi.
Senin tek hatan direk trafige çıkman.
- Ilk once sen bos arazide kullan.
- Bayır tepe bul orda dur kalk yapmayi öğren.
- Daha sonra çevre yollarina çık mesela arabalarla birlikte ilerle.
- Daha sonra mahalle arasinda sür ışıklar da dur kalk yap.
- Kendine 2 tane bariyer bul bos bir yerde park yapmayi öğren.
-Sonra gel bana öğret benim ehliyetim bile yok :) :)
O aşamaları yaptım ama geri dönüş yapmam gerekecek herhalde

tek yolu pratik yapmak. mümkün olduğunca sakin saatlerde trafiğe çıkın. sakin yerleri sakin saatleri tercih edin.
bir acemi bir araba demektir bunu da unutmayın.
cesur olun, herkes böyle öğrendi.

tek yolu pratik yapmak. mümkün olduğunca sakin saatlerde trafiğe çıkın. sakin yerleri sakin saatleri tercih edin.
bir acemi bir araba demektir bunu da unutmayın.
cesur olun, herkes böyle öğrendi.
Öyle yapmam lazım herhalde yogun trafiğe daha çok hazır değilim .Istanbulda sakin trafik bulmak çok zor.Surmeyw devam mı etsem çok şükür öle başka çarpmalar olmadı ama bu konudaki beceriksizligim taktim

Öyle yapmam lazım herhalde yogun trafiğe daha çok hazır değilim .Istanbulda sakin trafik bulmak çok zor.Surmeyw devam mı etsem çok şükür öle başka çarpmalar olmadı ama bu konudaki beceriksizligim taktim

ama trafiğe çıkmadan olmaz, araba zaten otomatik dur kalkta sorun yok. yavaştan trafiğe çıkın başka türlü acemiliği atamazsınız. yanınıza güvendiğiniz birini alın ve çıkın. hatta sakin ve uzun bir yolda giderseniz direksiyon hakimiyetinizi arttırırsınız. ara vermeyin mümkünse her gün trafiğe çıkın. dikkatinizi dağıtmayın yeterli, hepimiz böyle öğrendik.

Sizinle aynı durumdayım
15 yıl önce ehliyet aldım
Bu kış küçük otomatik vites araba almayi düşünüyorum
Önce boş pazar alanları ve pazar sabah erkenden boş yollar vs alışacagim inş
Panik biraz kişisel bi durum normalde sakin bi insan misiniz ya da kendinize tam guvenemediginiz için panik oluyor belki

Sizinle aynı durumdayım
Panik biraz kişisel bi durum normalde sakin bi insan misiniz ya da kendinize tam guvenemediginiz için panik oluyor belki
Normalde anasinifi öğretmeniyim. Mesleg
Sizinle aynı durumdayım

Yapamıyorum diyip kesip atmayın bence zamanla usta olursunuz panik de olmaz ins

Bazı sürücü kursları ileri derece sürüş eğitimi veriyor ayriyeten. Bundan faydalanabilir daha sonrasında da yanınızda araç konusunda güvendiğiniz biriyle trafiğe çıkarak bu sorunu aşabilirsiniz. Bu beceriksizlik değil trafik korkusu sadece.

Bazı sürücü kursları ileri derece sürüş eğitimi veriyor ayriyeten. Bundan faydalanabilir daha sonrasında da yanınızda araç konusunda güvendiğiniz biriyle trafiğe çıkarak bu sorunu aşabilirsiniz. Bu beceriksizlik değil trafik korkusu sadece.
ÇOK haklısınız trafik korkusu var bende sürücü kurslarıni araştırabilirsiniz. Daha önceden gitmistim düz vites arabada ders veririz bir de kendi arabanızda veremeyiz demişlerdi. Eşimle çok çıktık yola sehirlerarasi gittik. Onun yanında da panik oluyorum ama o anlarda yönlendirdiği için çok sorun olmuyordu.Kendi kendime bi kaç yere gittim ama bu yoğun trafikte beklenmedik durumlarda çok panikliyorum.Cok temkinliyim hız yapmam sinyallerini veririm. Ama başkasının malına zarar verince çok uzuluyorum

Canim yazdiklarini okuyunca ilk ehliyet aldigim zaman gozumun onune geldi ve gulumsedim :))) evim o zaman sehir merkezinden uzak arabam da kocaman bir jip yani :)) Manavin onunden geciyordum adam bos kasalari yuklenmis onunu goremiyor. Ben mesafeyi ayarlayamadim aynayi kasalara taktim hepsi dustu adamin elinden. Acayip panikledim tabi o panikle oradan hizla uzaklastim :)))) adam arkamdan soylendi bagirdi tabi aynadan goruyorum. Ertesi gun gidip ozur dilemistim evimin yolu uzerindeydi zaten. Ama simdi gel beni gor benim diyen erkeklere tas cikartirim soforlugumle. Bir suru arkadasimi da ben alistirdim trafige. Asla umutsuz olma yani baslarda oluyor bunlar :)))

direksiyon dersi al

Yanınızda biri olsun biraz pratik yapın tekrar hatırlarsınız. Zamanla da yolların ustası olursunuz zaten :)

Back
X