• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Becerisiz ben:(

Canim yazdiklarini okuyunca ilk ehliyet aldigim zaman gozumun onune geldi ve gulumsedim :))) evim o zaman sehir merkezinden uzak arabam da kocaman bir jip yani :)) Manavin onunden geciyordum adam bos kasalari yuklenmis onunu goremiyor. Ben mesafeyi ayarlayamadim aynayi kasalara taktim hepsi dustu adamin elinden. Acayip panikledim tabi o panikle oradan hizla uzaklastim :)))) adam arkamdan soylendi bagirdi tabi aynadan goruyorum. Ertesi gun gidip ozur dilemistim evimin yolu uzerindeydi zaten. Ama simdi gel beni gor benim diyen erkeklere tas cikartirim soforlugumle. Bir suru arkadasimi da ben alistirdim trafige. Asla umutsuz olma yani baslarda oluyor bunlar :)))
Biraz tüyo madem :) ya da beni de bir alistiriver

öncelıkle kendıne güven,milyonlarca ınsan araba kullanıyor ve emın ol hepsı ilk koltuga oturduklarında rahat rahat direksıyon sallamadı..
arkadaslar yazmış zaten önce boş arazıde pratık
sonra geri geri part etme,dik yokuş bayır vs..cok yogun olmayan yollarda trafık denemesı vs..sonrasında halledersın..biraz zaman ve pratık lazım yani

öncelıkle kendıne güven,milyonlarca ınsan araba kullanıyor ve emın ol hepsı ilk koltuga oturduklarında rahat rahat direksıyon sallamadı..
arkadaslar yazmış zaten önce boş arazıde pratık
sonra geri geri part etme,dik yokuş bayır vs..cok yogun olmayan yollarda trafık denemesı vs..sonrasında halledersın..biraz zaman ve pratık lazım yani
Ben öğrenmekte acele etmiş olabilirim ÖĞRENME hızı ve zamanı her kişiye göre değişir ama ortalaması ne acaba

Ben öğrenmekte acele etmiş olabilirim ÖĞRENME hızı ve zamanı her kişiye göre değişir ama ortalaması ne acaba

bencede her kişiye göre değişir bunu sen zamanla hissedersin zaten,kendıne güvenın gelıp evet artık trafige cıkmaya hazırım dedıgınde sorunsuz bir sekılde halledersın zannımca..
hergün ımkanın varsa 1 saat bıle calıssan 2 haftaya gayet rahatlamış olursun bence

Ay kendini gördüm bir an . Bende küçük otomatik vites araba aldım . Önceleri eşimle kullanıyordum yanımda eşim olunca rahatım her yere gidiyordum ama şimdi tek çıkıyorum yakın yerlere . Geçenlerde acıbadem de geri geri çıkarken çıkmaz sokakta vurdum pat diye konteynıra . Korktum ,sinirimde ağladım niye ben bu kadar beceriksizim diye . Ondan öncede park etmeye çalışırken bodur çalılara daldım arabanın kapısını çizdim boydan boya . Offff pratik diyorlar ama korkuorum birine zarar veririm diye . Bir de istanbul da sürücüler -özellikle erkekler - çok fevri ve insanı iyice panik yapıyorlar . Arkadan zart zarttt korna çalıp el kol işareti yapıyorlar . Aslında acemi olduğumuzu anlayıp biraz anlayışlı olsalar . Off istanbul' da çok zor gerçekten araç kullanmak . Ama pes etme arkadaşım bende etmeyeceğim :super:

bencede her kişiye göre değişir bunu sen zamanla hissedersin zaten,kendıne güvenın gelıp evet artık trafige cıkmaya hazırım dedıgınde sorunsuz bir sekılde halledersın zannımca..
hergün ımkanın varsa 1 saat bıle calıssan 2 haftaya gayet rahatlamış olursun bence[/QUOT
Buralarda sakin bir yer bulmak zor ama sabah saatleri biraz daha uygun oluyor

Ay kendini gördüm bir an . Bende küçük otomatik vites araba aldım . Önceleri eşimle kullanıyordum yanımda eşim olunca rahatım her yere gidiyordum ama şimdi tek çıkıyorum yakın yerlere . Geçenlerde acıbadem de geri geri çıkarken çıkmaz sokakta vurdum pat diye konteynıra . Korktum ,sinirimde ağladım niye ben bu kadar beceriksizim diye . Ondan öncede park etmeye çalışırken bodur çalılara daldım arabanın kapısını çizdim boydan boya . Offff pratik diyorlar ama korkuorum birine zarar veririm diye . Bir de istanbul da sürücüler -özellikle erkekler - çok fevri ve insanı iyice panik yapıyorlar . Arkadan zart zarttt korna çalıp el kol işareti yapıyorlar . Aslında acemi olduğumuzu anlayıp biraz anlayışlı olsalar . Off istanbul' da çok zor gerçekten araç kullanmak . Ama pes etme arkadaşım bende etmeyeceğim :super:
Kader arkadaşıyiz biz mademm

Size nasıl ehliyet verdiler merak konusu başkalarının canını da tehlikeye atiyorsunuz tam öğrenmeden nasıl ehliyet aldın hayret valla

Ben de çok paniğim cesaret edemiyorum ehliyet öle bekliyo cüzdanda:kızgın:

Size nasıl ehliyet verdiler merak konusu başkalarının canını da tehlikeye atiyorsunuz tam öğrenmeden nasıl ehliyet aldın hayret valla
Önceden herkese öyle verdiler.sinavda yanda hoca oturuyordu.ayaginda gaz fren müdahale ederdi.Benim en önemli sorunum şu an kimsenin malına ve özellikle canına zarar vermemek.Onun için kendi kendimi yargiliyorum ve öneriler bekliyorum.Trafikte çok dikkatliyim sinyalini veririm sağdan gidiyorum hızımida ayarlarım.Ama acemiler kadar yollarda sürekli makas yapan olmayacak yerde duran sinyal vermeyen bi yere bişey yetistirecekmis gibi hız yapan soforlerede ayar vermek lazım.Kazalara sebep onlar. Şu ana kadar çok. Şükür bir kaza olmadı sadece iki gün önceki olay ve panik var.Egitim sistemi konusunda haklısınız bu konuda da eğitim sistemi sınıfta kaliyor

Tabiki insanların canını tehlikeye atmaya hakkım yok.EGer böyle tehlikeli durumlar sırf benim yüzümden olucak diye bir kural olursa bu işi birakirim

Kullanmayı bilmek ehliyeti almak başka. Arabayı çalıştırmayi direksiyon çevirmeyi aklı kit olanlarda yapıyor özellikle otomatik. Ama heyecan zor daha sakin yerde yaşıyorsanız olur belki

Kullanmayı bilmek ehliyeti almak başka. Arabayı çalıştırmayi direksiyon çevirmeyi aklı kit olanlarda yapıyor özellikle otomatik. Ama heyecan zor daha sakin yerde yaşıyorsanız olur belki
2 yıl geçmiş konunuzun üzerinden. merak ettim korkunuzu yenmeyi nasıl başarabildiniz?

97'den beri araç kullanıyorum, acemiyken benzeri sıkıntılar yaşadım. Şimdi İstanbul trafiğinde gitmediğim yer yok. Öncelikle olumsuz bakış açınızı ve iç konuşmalarınızı değiştirin. Küçük kartlara:
* Kendime güveniyorum araba kullanabilirim.
* Hata yapabilirim bu normal ama tecrübe kazandıkça daha iyi olacağım.
* Ben becerikli biriyim bir çok şeyi başardığım gibi araba da kullanabilirim vb yazın. Bu cümleleri her gün yüksek sesle tekrarlayın.
Sonrasında trafikte 8-10 saat özel ders alın çok faydasını göreceksiniz. Eşinizin özel derse ne gerek var ben çalıştırırım teklifini kibarca geri çevirin tecrübe ve gözlem ile sabittir bu iş eşlerle olmuyor. Bana, eltime ve görümceme araba kullanmayı sabır abidesi olan kayınpederim öğretti sağolsun. Trafiğe çıkmaya başladığınızda da o kartları arabada görebileceğiniz yerlerde bulundurun. Unutmayın kimse annesinin karnından şoför olarak doğmuyor. Yetenek etkisini göz ardı etmemekle birlikte araba kullanmak öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir beceridir sizin de zeka ve algınızda sıkıntı olmadığına göre siz de bunu başarabilirsiniz. Kazasız, keyifli bir süreç diliyorum.

Ben de ilk araba kullanmaya başladığımda çok zor gelmişti kendimi çok fazla kasıyordum ve araba kullananları çok zeki olarak görüyordum:KK45:

Şimdilerde zevkine sürüyorum ara ara arabalarla kafa tutuyorum filan :KK55:

Öncelikle aynalar senin hayatın bunu unutmayacaksın. Önünde çukur da olsa biri önüne kırsa da aynaya bakmadan şerit değiştirmek kesinlikle yasak.

Aynaya da saniyelik bakışlar atacağız.

Zaten kendi şeridinde takip mesafesine dikkat edersen sorun olmaz.

Diğer dikkat etmen gereken şey arabanın kapladığı yeri kestirebilmek , şeritlerden ne kadar uzaktasın onu anlamak.

Bunun için yolda giderken sağ dol aynalardan şeritlere bakabilirsin.

Bir yol vardı sakince geliş gidiş arasına da tırtıl yapmışlar onun üzerinden gitmeye çalışırdım. Şerit arabanın neresine dek gelince orta oluyor onu kestirmeye çalışırdım. Bu parkta da işe yarıyor.

Kazasız sürüşler:KK25:

Arkadaslar hepinize Merhaba.Cok daha önemli dertler yanında benim derdimin belki esamesi bile okunmaz ama su an icin bu sorunu çok kafama taktim.Ehliyeti yıllar önce almıştım. O zamanlar çok incelenmedigiİcin bir az biraz surdum.,ehliyeti aldım. Şimdi kullanmaya heves ettim.Bayan arabasi diye geçen otomatik vites biraz daha ufak bir araba aldık. Ama ben uğraşıyorum uğraşıyorum ve kullanamıyorum. Biraz önce arkamdaki ambulansa yol verirken panik yaptım ve arabamin aynası duran bir arabanın aynasına çarptı. Ben bu işi beceremiyecem diye düşünüyorum. Kendimi yeteneksiz hissediyorum.Geri geri park da hak getiren zaten.İStanbuldayim burada kullanmak zor ama benim yetwneksizligimin payı büyük. Okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum
Birincisi bayan diye bir şey yoktur hele bayan arabası hiç yoktur. Kendinizi asagilamaniza kimse ses çıkartmaz da en azından tüm kadınları ayni kefeye koymayın. Otomatik vites ve küçük olunca kullanması kolay oluyor böylece de kadın arabası oluyor öyle mi. Çok cinsiyetçi bir yaklaşım ki büyük ihtimal bu kompleks yüzünden de kullanamıyorsunuz. Ha herkes elbette bu işi becermek zorunda değil ama araba kullanamayasın trafiğe çıkması beceriksizlik gibi naif bir kavramla açıklamaz. Bunun adına sorumsuzluk, insan hayatını hiçe sayma denir.

öncelikle boş bir yolda
sürekli dur kalk yapın
E sınıfı öğreticisi bir hocadan ders alın
sürekli sur kalkı sadece yarım saat uğraşın
sona ayak biraz daha alışıyor

Back
X