Beddua Yemek :(

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
selam kizlar

bir derdim var paylasip rahatlamak istedim. Benim kiz kardesim ile aramda 1 yas var.. ikimizde evliyiz..cocuklarimiz var..
Ben onu her derdi oldugunda, sorun yasadiginda dinlerim can kulagiyla. kendini rahatlatmak icin ugrasirim. uzulmesin diye..
yardimci olurum.. yani ona karsi herzaman iyi dururum. o uzulse uzulurum..sevinse sevinirim.
Ama onun bana karsi bir nefreti var.. Ne zaman bir sorun ciksa, bir tartisma aninda bana beddua ediyor ve bu benim zoruma gidiyor
yani ortada benim suclu oldugum hatali oldugum bir durum olmasa bile, yapiyor bunu.
Bosu bosuna gunahimi alip bana laf etmesi zoruma gidiyor. Beni doguran anam bile bana birgun bela okumamistir bu kiz kardesim ne hakla bana boyle bela okur ben anlamis degilim.
cocuk gibi sinirlendigi anda beni faceden engeller, bela okur bana..
biktim artik inanin,biktim!!
usandirdi beni bu insan..
Ben ona gore kendini asla ezdirmeyen, hakkini arayan,lafini esirgemeyen, insanlarla arama mesafeler koyan, oyle herkese inanmayan,kanmayan biriyim.. bir yanlis gordugum anda hemen derim bu yanlis diye..
Esimin ailesine karsida boyleyim.. kendimi asla ezdirmem.. mesafeli dururum hep..
Ama kiz kardesim bana gore daha pasif biri..
herkese guler, canim,cicim,sekerim,balim,petegim,vs... der.. biri ona bir haksizlik etse, o an asla sesini cikarmaz, susar.. arkasindan verir veristirir.. isyan eder..stres yapar. kendini ezdirir insanlara.. susar hep.. kimsenin yuzune diyemez sen bunu bunu yaptin diye..

Belkide bundan dolayi beni sevmiyor.
Benim karakterimin ceyrekde biri ondan olmadigi icin bana olan bu ofkesi..
yoksa ortada hicbirsey yokken, en ufak bir sorunda "bana bela okumasi"ni affedemiyorum

Bu enaz 4 keredir bana bela okuyor, bana nasil kiyar ben onun kardesiyim.. cocuklarim var benim..
ne acimasiz olabiliyor bu insanlar..
Allahtan kardesime vicdan diliyorum... cok uzgunumm.... :(

Bu yazıyı ben yazmışım gibi hissettim bir an. Benim teyzemde (abla derim) aynen böyle.
Bir anda ortada bir şey yokken bağırır,çağırır her yerden siler. Sonra pişman olur barışır.
Ayrıca beddua gerçekten çok çok kötü bir şey. Haksız yere ediliyorsa (ki haksız yere) dönüp dolaşıp kardeşinin başına gelecek mazallaah. Bunu bilmiyor sanırım ben çok inanıyorum bu duruma.
Konuş diyeceğim ama teyzemden biliyorum ki fayda etmiyor. Kişilik meselesi ne yapsan değişmiyor işte :50:

bir insan beddua ettıgınde gokyuzunun kapıları acılır gokyuzune gıder daha sonra tekrar asagıya ıner ve kım haksızsa ona yapısır ondan cıkmassa cocugundan cocugundan olmassa onun cocugundan ama ıllakı cıkar bır hocadan duymustum tv eskıler genelde derler 7 gobekten cıkarrmıs dedelerımız bunu yapmıs ama bızden cıktı dıye ben ınanırım dogrusu bunu yanı ıllakı bıyerden cıktıgına oyuzden beddua bence cokkk kotu bırsey ben cook ıcım yanması lazımkı ancak oyle ederım ettımde etmedım deıl zamanında velevi kızkardesının yaptıgı sey hıc ıyı bırsey degıl bunu ona anlat senınde colugun cocugun var de beddua etmesın ayrıca kızkardesınız kı 30 kusur yasında bır bayanda bahsedıyoruz bence dengesız bırısı bırak ne yaparsa yapsın sılıyorsa sılsın elbet onunda aklı basına gelır bırgun bosuna dememısler akıl yasta degıl bastadır dıye bu tam kızkardesıne gore bır laf bence sen yınede ablalgını yap anlattıgına gore sende bır hata goremıyorum hatta tamda davranılması gerektıgı gıbı davranıyorsun allah onu ıslah etsın ıcıne tez zamanda hıdayet versın bu duayı sık sık tekrarla allah dualarını karsılıksız bırakmayacaktır

Son düzenleme:
Bu yazıyı ben yazmışım gibi hissettim bir an. Benim teyzemde (abla derim) aynen böyle.
Bir anda ortada bir şey yokken bağırır,çağırır her yerden siler. Sonra pişman olur barışır.
Ayrıca beddua gerçekten çok çok kötü bir şey. Haksız yere ediliyorsa (ki haksız yere) dönüp dolaşıp kardeşinin başına gelecek mazallaah. Bunu bilmiyor sanırım ben çok inanıyorum bu duruma.
Konuş diyeceğim ama teyzemden biliyorum ki fayda etmiyor. Kişilik meselesi ne yapsan değişmiyor işte :50:

Aynen boyle yapiyor o da..
siliyor, engelliyor,sonrada pisman oluyor barismak icin yer ariyor.. cocuklari bahane edip.
Ama ben biktim artik bu durumdan..
Ben kucuk bir cocuk degilim ki, bana bunu yapiyor, bu resmen saygisizlik..
hem bana hem de cocuklarima.. ben ona asla kiyipda boyle birsey demem.. bana yakismaz..
ama o nasil bu kadar rahat olabiliyor ben bunu anlamis degilim..
simdi facebookda yeni moda cikmis, tepeni kim attiriyorsa aninda seni engelliyorlar..
birkere kayinpederimde beni engellemisti facebookdan, sok olmustum! resmen sok gecirmistim..
esim yaptigin cok ayip, o senin kizin,gelinin.. nedir bu yaris, hirs,kinlik.. ? dedide adam gerisin geri engelimi kaldirdi..
Allahim yarabbim bu insanlar niye boyle ucuz seylerle ugrasiyorlar ben sahiden anlamiyorum..........................

:(

Kisilik meselesi canim seninde demen gibi.. Konussamda fayda etmiyor..
sende eger onurlu gururlu bir insansan o facedeki engeli kaldirmayacaksin dedim.. hadi yaptiginin arkasinda dur dedim..
napayim :(

bir insan beddua ettıgınde gokyuzunun kapıları acılır gokyuzune gıder daha sonra tekrar asagıya ıner ve kım haksızsa ona yapısır ondan cıkmassa cocugundan cocugundan olmassa onun cocugundan ama ıllakı cıkar bır hocadan duymustum tv eskıler genelde derler 7 gobekten cıkarrmıs dedelerımız bunu yapmıs ama bızden cıktı dıye ben ınanırım dogrusu bunu yanı ıllakı bıyerden cıktıgına oyuzden beddua bence cokkk kotu bırsey ben cook ıcım yanması lazımkı ancak oyle ederım ettımde etmedım deıl zamanında velevi kızkardesının yaptıgı sey hıc ıyı bırsey degıl bunu ona anlat senınde colugun cocugun var de beddua etmesın ayrıca kızkardesınız kı 30 kusur yasında bır bayanda bahsedıyoruz bence dengesız bırısı bırak ne yaparsa yapsın sılıyorsa sılsın elbet onunda aklı basına gelır bırgun bosuna dememısler akıl yasta degıl bastadır dıye bu tam kızkardesıne gore bır laf bence sen yınede ablalgını yap anlattıgına gore sende bır hata goremıyorum hatta tamda davranılması gerektıgı gıbı davranıyorsun allah onu ıslah etsın ıcıne tez zamanda hıdayet versın bu duayı sık sık tekrarla allah dualarını karsılıksız bırakmayacaktır

Amin canim...
Beddua etmek tabiki iyi degil.. Bunu nasil dusunmez anlamiyorum
Ama kendisi inanc yonunden biraz eksiktir.. Bu tip seyler olabilecegini dusunmez..
inanmaz oyle, umut etmez,sukur etmez.. hayirlisi demez..hic bu kelimeleri duymam agzindan..
diyorum ya ben onun tam tersiyim.. ben devamli kullanirim bunlari ve cok onemserim kelimeleri..

silerse silsin, engellerse engellesin sahiden ugrasamam bende..yorgunum..
Allah islah etsin dilerim, cok sagol arkadasim..

Bedduaya sormuslar nereye gidiyorsun dıye sahibine demis beddua döner dolasir sahibine geri donder,o yüzden hic kafana takma derim.Dünyadaki bütün beddualar kabul olsa saglam insan kalmaz.

Bedduaya sormuslar nereye gidiyorsun dıye sahibine demis beddua döner dolasir sahibine geri donder,o yüzden hic kafana takma derim.Dünyadaki bütün beddualar kabul olsa saglam insan kalmaz.

Kafama takdığım nokta, öz kardeş dediğin kadının beni ve çocuklarımı hiçe sayarak bana beddua etmesi!
Birde utanmadan çocuk gibi Facebook'dan engellemesi..

Ne yapacaksın işte, hayırlı ve Salih kardeş bulmamış beni.. Bu da benim şansım..
Kendisi ile de birdaha asla diyalog kurmayı düşünmüyorum..
Hiçbir iyi niyetimi hak etmiyor ne yazık ki!!!...

Kafama takdığım nokta, öz kardeş dediğin kadının beni ve çocuklarımı hiçe sayarak bana beddua etmesi!
Birde utanmadan çocuk gibi Facebook'dan engellemesi..

Ne yapacaksın işte, hayırlı ve Salih kardeş bulmamış beni.. Bu da benim şansım..
Kendisi ile de birdaha asla diyalog kurmayı düşünmüyorum..
Hiçbir iyi niyetimi hak etmiyor ne yazık ki!!!...

Tatlim sorun apacik ortada..Kardesin yanlis davraniyor ama sen bu durumu ona anlattin mi gerekli tedbirleri aldin mi?
Ben bunu cevremde cok goruyorum. Kardesi annesi hakkinda bin bir turlu seyler soyluyorlar bir kac gun sonra bakiyorsun herkesden iyiler. Yani sen kardesine artik bunu kabul edemem bana beddua edersen seninle bir daha konusmak istemiyorum kendini duzelt dersen belki o da dusunur hatasini anlar..Ama sen bir kac gun sonra onu affeder ve hic bir sey olmamis gibi devam edersen bu olay hep tekrar eder gider...ne senin uzuntun gecer ne onun hatasi yok olur..

Tatlim sorun apacik ortada..Kardesin yanlis davraniyor ama sen bu durumu ona anlattin mi gerekli tedbirleri aldin mi?
Ben bunu cevremde cok goruyorum. Kardesi annesi hakkinda bin bir turlu seyler soyluyorlar bir kac gun sonra bakiyorsun herkesden iyiler. Yani sen kardesine artik bunu kabul edemem bana beddua edersen seninle bir daha konusmak istemiyorum kendini duzelt dersen belki o da dusunur hatasini anlar..Ama sen bir kac gun sonra onu affeder ve hic bir sey olmamis gibi devam edersen bu olay hep tekrar eder gider...ne senin uzuntun gecer ne onun hatasi yok olur..

Selam arkadaşım

Ben hatasını çok söyledim böyle davranma ayıp ediyorsun dedim.. O an bile söyledim hep engel atıyorsun bu defa o engeli açmayacaksın dedim.. Yaptığın şeyin ardında dur o zaman dedim.. Hala engeli kaldırmamış.. Vicdanı zayıf bir insan kendisi..
Çocukca tavırlar bunlar hiç umurumda değil artık.. İnsan olan lafı anlar birkerede daha napıyım ben..?

Kendisi utansın bu yaptıklarından!
Birdaha onunla görüşmeyi zaten düşünmüyorum.. O yine yeğenlerini özleme bahanesiyle bana yaklaşacak ama artık nafile bu konuda çok kırgınım aslada görüşmek istemiyorum..

Birisine sinirlendiğinde facebookdan engel atmada yeni moda çıkmış sanırım!!
Bir keresinde de kayınpederim beni engellemişti koca adam?
Bana ve eşime sinirlenmiş oysaki kendi bencillikleri bizim hiçbir hatamız yok beyefendi beni engelledi Faceden !!
İnanılmaz şaşırmıştım eşim aradı "sen nasıl bunu yaparsın o senın gelinin,evladın gibi senin rakibin mi? Ayıp ya!! Dedi" itiraz etmiş yok ben öyle birşey yapmadım demiş ( sanki ben anlamıyorum engeli bastığını) eşimin konuştuğu o gecenın hemen ardından engeli kaldırmıştı? Bide inkar etti 65 yaşında koca adam!!

İnanılmaz kırılıyorum bu tarz şeylere kendileri kaybediyor ama asla eskisi gibi olmuyor uzak duruyorum böyle cahillerden!

Back
X