BEDEN AKLIYLA ZAYIFLA 15 GÜNDE 1 BEDEN İNCEL

bedenakliylazayifla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
4
7
44
Sayın Dr. Fevzi Özgönül'ün kitabını okumanızı öncelikle ve yoğun bir şekilde tavsiye ederim. O kitabı okuduktan sonra nasıl ki akıllı telefonlar çıktıkça daha hassaslaştıklarından çabuk bozuluyorlar eskileri daha sağlamdı, insan bedeninin de akıl devreye girdiğinde nasıl bozulduğunu öğreniyorsunuz. Aslında bedeni hasta edip bozmak zor, kolay olan normal rutinin de tutup herşeyi kendisinin çözmesine izin vermek. Hocanın verdiği bir örnek çok anlamlıydı. Ayağımız kırıldığında onu alçıya alırız ama kemiklerin kaynaşmasını yani vücudun kendini onarmasını bekleriz. Obezite ve fazla kilo da aslında hastalık ve iyileşmesi için aklımızı devre dışı bırakıp bedenin ihtiyaçlarına kulak vermemiz gerekiyor. Hepsi bu. Sade ve basit yapay ve karmaşık herşeyden uzak vücuda zarar vermeden sadece ihtiyacı kadar. Doğadaki hayvanlar misali. Siz hiç sokak kedisinin et süt dururken çikolatalı pasta yediğini görür müsünüz. Hayır . Neden sadece ihtiyaçlarını bilir ona göre beslenir. Şimdi sıra 1 günümüzde.

Kalkınca aç karnına 1 bardak su için
Kahvaltı:07.00-08.00 arası
Kavrulamamış fındık-badem-ceviz (ekmek yerine)
Yanında çay, kahve, taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran, kefirden biri
Meyve istenirse kahvaltının içinde sonunda değil
zeytin,peynir,yumurta
domates, salatalık, biber, yeşillik
Bunları güzelce doyana kadar yiyin. bunlar 10-12 saatte sindirilecek etkisi akşama belli olur iyi yerseniz akşam acıkmazsınız.

5-6 saat 1 lokma bile yemek ara öğün yapmak yok besinlerin sindirilmesi şart

Öğle: 12.00-14.00
Kavrulamamış fındık-badem-ceviz (ekmek yerine)
Et yemeği yanında sebze ya da sebzeli et yemeği
salata zeytinyağlı ve/veya yoğurt
en son çorba asla yemeğin ilki değil ya da doyduysan hiç yeme
meyve

sonrasında mide dinlensin akşam yemek yeme çok acıkırsan saat 20.00 gibi bir kase ekmeksiz çorba

akşam 1 saat yürüyüş ya da evde spor
eczaneden alınan probiyotik tozları ile yoğurt,ayran ya da süt(Sabah bağırsakların iyi çalışması için)
yatmadan önce 5 dk. zıpla

15 GÜNDE 1 BEDEN İNCEL VE ÖMÜR BOYU RAHATÇA UYGULA

Ben de montignac yapıyorum canım fazla fark yok ama montignac da tam.tahilli ekmek sabahları olabilir bir de aksam biraz fazla.
Sana bu yolda başarılar özellikle aksama yatmadan 5 dakika zıplamak güzelmiş. Bunu uygulamaya çalışıcam. Her gün burda olursan birbirimize destek cikari

teşekkürler sabahları zorlananlar için burada da aslında 1 dilim ekmeğe izin var ama yememeyi başarırsanız yerine fındık-ceviz-badem yerseniz hem yararlı yağlar alıyorsunuz hem de işlenmiş gıdalar olmadığı için uzun süre tok tutuyor akşam yenilenler sindirilemediği için ve insan vücudu güneş ışığına programlı olduğundan akşam yenmemesi daha iyi ama çok acıkana çorba var. senin de burda olmana sevindim bana şimdiden motive oldun görüşmek üzere :)

Hemen hemen aynı mantık yaaa. Kitapta da.mumkunse.aksam yemeyin gibi bişey okudum simdi. Yada dediğin gibi çorbayla gecistirin diyo. Inşallah hedefimize ulasiriz canim.

Ee kizlar birsey yazan yok mu? Ben de kitabi tesadufen bulup bir solukta okuyanlardanim. 3 gundur uyguluyorum ama herseyden once ben eski yemek yeme aliskanligimi yaklasik 1 ay cabalayarak tamamen beynimde bitirdigim ve bilincaltimdaki sismanligi olumlamalarla yok ettigim icin ve boylesine bir beslenme duzenine hazir basladigimdan dolayi cok hizli kilo veriyorum. Gerci tartilmadim ve 1 ay boyunca da tartilmayi dusunmuyorum ama bedenimi hissedebiliyorum. Hizla kuculuyor. ..

Hic kilo probleminiz yoksa bile vucudun nasil isledigini cok iyi anlamak adina kendinize iyilik yapin ve bu kitabi okuyun lutfen! Iceriginde oyle bilgiler var ki "yok artik" dedirtiyor insana. Bu zamana kadar neden bunlari bilmediginize sasiriyor ve uzuluyorsunuz. Zaten sistemin nasil isledigini bilmek kendi kendinizi tedavi etmeye yeterli olabiliyor. Buyurun bir de bu kitabi okuduktan sonra yiyin pastalari cikolatalari da goreyim

Hala kimse birsey yazmamis konuya :)

Peki ben size kendimdeki degisikligi soyliyim de belki heyecanlanirsiniz..

Oncelikle tam 1,5 ay oldu kitabi alali ve okuyali. Tam 1,5 aydir doktorun yazdiklari demin okumusum gibi aklimda ve saglikli-dogru beslenmeme devam ediyorum. Zaten yeme aliskanligim bu yonde tamamen degisti. Diyet gibi gecici birsey degil yani. Bu beslenme tarzini cok sevdim ve bundan sonra bu sekilde beslenecegim icin omur boyu kilo problemim de olmayacak cok sukur :)

Gelelim suanki durumuma.. Dedigim gibi tam 1,5 ay oldu ve ben bir kere bile "offf" cekmeden tam 12 kg vermis bulunmaktayim :)

Ilk ay tam 10 kg gitti. 2 haftadir da 2 kg verip duraklama donemine girdim ama hic kasmiyorum,olagan bir durum.. Bunu da atlattim mi hizla kuculmeye devam edecegim. Kesinlikle bu kitap bir hazine degerinde bence. En degerli kosemde duruyor. Tozunu bile aliyorum,kimseye elletmiyorum o derece :)

X