Gelinlik Modelleri Bedene göre Gelinlik Modelleri ve Aksesuarlar

gamzelim75

Kocasınınn Gülüüü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2009
403
0
45
Bedene göre Gelinlik Modelleri



Güzel bir gelin olabilmek için önemli olan, bedeninizi tanımanız, ve kendinize daha çok yakışacak bir gelinliği seçmenizdir. Vücudunuzun daha güzel olan taraflarını ön plana çıkarmak ve hangi özelliklerini saklamak istediğinize karar vermek için bedeninizi iyi tanımanız gerekir. Gelinliğinizi diktirmeyi düşünüyorsanız, modelinize karar vermeden önce hazır gelinlik satan firmalardan randevu alarak bazı modelleri deneyip karar verebilirsiniz.



Zayıf Bedenler: Elbise gibi duran dümdüz gelinliklerden kaçınmakta fayda var, çünkü bu modeller zayıf bir gelini daha da ince gösterecek ve zayıflığını ön plana çıkaracaktır. Uzun dantelli kollarla süslenmiş V yakalı ve kabarık etekli modeller zayıf bedenler için daha uygun olacaktır.



Kilolu Bedenler: Fazla kilolarınızı gizlemek için tek parça gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizi büyük ve gösterişli parçalarla değil, küçük ve zarif aksesuarlarla destekleyerek zarif bir gelin olabilirsiniz. V model gelinliklerden (omuzdan dikey olarak inen ve çok geniş eteği olan modeller) kaçınmanızda yarar var. Kraliyet ve kabarık modellere ağırlık verin. Omuzlarınızı açıkta bırakan dar korseli ve uzun kollu gelinlikler sizi daha zayıf gösterecektir. Kilolu bedenlere özel gelinlik modellerini incelemek için tıklayınız.




Kemikli Vücutlar: Zerafetinizi vurgulamak için kabarık gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Eğer köprücük kemiklerinizin belirgin olduğunu düşünüyorsanız omuz üstü ince olan modellerden sakının. Aynı şekilde göğüs bölgeniz düz ve dışarı doğru ise sert kumaşlardan sakının.



Uzun Boy: Çok zayıf veya çok kilolu değilseniz, her gelinlik modeli sizin için uygun olacaktır. Dar kesimli gelinlikler, kabarık modeler, omuzu açık gelinlikler… İstediğiniz modeli tercih edebilirsiniz. Fakat uzun kollu modeller veya yukarı kesime sahip gelinlikler sizi daha da uzun göstereceği için uygun olmayabilir.



Büyük Göğüsler: Büyük göğüslerinizi gizlemeyi tercih ediyorsanız, iki parça gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Straplez ve dekolteli yakalardan sakının, dikkati göğüslerinize vurgulayacaktır. Aynı şekilde sadece göğüs kısmında yoğun işlemeli modellerden kaçının, işlemeli bir gelinlik tercih ediyorsanız üst bedene dağılmış işlemeleri tercih etmelisiniz. Çan etek modeli ve ince askılı, yuvarlak yakalı, sıfır kollu gelinlikleri giyebilirsiniz.



Geniş Omuzlar: Genellikle yüzme sporunu tercih eden veya omuz kaslarını çalıştıran atletik fizikli gelinler, boyundan bağlı modelleri tercih etmemeliler. Alımlı bir gelin olabilmek için yakalı ama kabarık olmayan modeller en doğrusudur. Duvağın da omuzlara doğru düşürülmesi faydalı olacaktır.



Kalın Bel: Belinizin kalın olduğunu düşünüyorsanız tek parça gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Balenli ya da korseli modeller, beli olduğundan daha ince gösterecektir. Gelinliğinizin etek boyunun da uzun olmasına özen gösterin. İşlemeli bir gelinlik istiyorsanız, işlemelerin bel kısmında ağırlıklı olmasına özen gösterin.



Aksesuar:Gelinlik iç aksesuarlarınızı seçerken de beden yapınızı göz önüne almalısınız. Karın ve kalça bölgesindeki fazlalıklar içinde korseli ve bedeni toplayan iç çamaşırlarını tercih edebilirsiniz. Yine kalça bölgesini veya göğüslerinizi daha büyük göstermek içinde takviyeli bir iç çamaşırı tercih etme şansınız olacaktır. İç çamaşırı gelinliğin dikilmesi ya da satın alınmasından önce hazırlanmalı ve gelinlik provaları mutlaka törende kullanacağınız iç çamaşırı ile yapılmalıdır
 
Canım paylaşım için tşkler..

Ya benim merak ettiğim konu heryerde okuyoruz kısa boylu gelinler şöyle gelinlik giyinmeli uzun boylular böyle gelinlik giymeli diye.. bu uzun ve kısa boyun sınırları nedir arkadaşlar kendimi hiçbir sınıfa koyamadım açıkçası, normalde çok uzun olmasamda topuklu bir ayakkabıyla erişeceğim ortalama 175cm boy ile hala kısa gelin mi sayılıyorum yani ?? yada orta boylar için neden bir tavsiye yok :) allahaşkına bilen biri aydınlatsın beni :):)
 
X