Bekar kadınların koca aranıyor gibi algılanması

balikburcukadini

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
106
112
18
37
Merhaba bayanlar, bundan muzdaribim. yaşım 29, 30'a merdiven dayadım anlayacağınız ve bekarım. Tabi ki hayırlı biriyle yuva kurmak isterim ama zamanını Allah bilir. Şu an kariyer odaklıyım ve kariyerimde yükseliyorum. Ama bu konu canımı sıkıyor. Ben insan canlısı biriyim, insanlarla sohbet edeyim, konuşayım, arkadaşlık kurayım istiyorum. Ama bekar bayan olunca yanlış anlıyorlar. Koca aradığını düşünüyorlar bu da canımı yakıyor. Aşağıda sadece 2 örnek vericem ama bunu gibi çok olay yaşadım, uzatmamak için en son yaşadıklarımdan bahsedicem.

En son bizim iş yerine yeni birileri başladı. Ben de öğrenmelerine yardım ettim falan, yemeğe gidelim falan dedim. Bekar bir erkek vardı havaya girdi resmen. Benim ondan hoşlandığımı falan düşünmüş, kulağıma geldi. "Balikburcukadini benden hoşlanıyor" diye orda burda konumuş. Gerçekten öyle bir niyetim yoktu, duyunca inanılmaz üzüldüm. Sanırım dışardan 30'una gelmiş kızın çaresizce koca araması gibi görülüyor ama gerçekten amacım koca aramak değil.

Yine başka olaylar da yaşadım. İş için toplantı yapıyorduk ve adamla aynı okuldan mezunmuşuz, sorular sordum okulla ilgili. Tanıdıklarımı sordum. Sonra adam alakasız bir yerde üstüne basa basa kızarkadaşı olduğunu, yakında kız arkadaşına nişan takacağını söyledi. Vurgulu vurgulu bana baka baka. Yemin ederim böyle bir niyetim yoktu, "hah bu adamı kocam yapayım" niyetiyle sohbet etmemiştim size yemin ederim ki. Ama adam havaya girip takacağı nişandan bahsetmeye başladı. Sanırım ki toplumda böyle bir algı var erkekler arasında, 30'una gelmiş bir kadın koca arıyodur. Hatta nette bi sözlükte "30'una gelmiş çaresizce koca arayan kız" diye bir başlık gördüm. Her hareketin buna yorulması canımı çok sıkıyor. Sosyal ortamlara etkinliklere katılmaya utanmaya başladım, insnalar "bu da bekar koca aramaya gelmiş koca bulmaya kasıyor" diye düşünecekler diye çok korkuyorum ve utanıyporum. Dertleşmek istedim kızlar.

Bu ülkede şaşılacak şey değil,o yaşta evlenmemişseniz size ya ''bir problemi var sanırım'' gözüyle bakılıyor ya da ''evlilik için birilerini arıyor'' şeklinde.Kadın erkek büyük çoğunluk böyle.

Kulaklarınızı tıkayın böyle insanlara,iki sohbetle kendisine aşık olunduğunu zanneden eziklerle de arkadaşlık kurmayın.

bunun yaş ile alakası yok bende 24 yaşındaym çalışmıyorum okulum devam ediyor. Ama kim görse evlenemedin mi sen diye konuşuyor.
Evlenemedim değil EVLENMEDİM
Evlenmeyi de düşünmüyorum.
Sonuçta şart değil, tabii ki gönlüme göre biri olursa neden olmasın diye düşünüyorum.
Demek istediğim.. Hep oluyor böyle yanlış anlaşılmalar . Benim samimi arkadaşlarımın sevgilileriyle bile aynı masada oturmam , koca arıyor benim sevgilime asılıyor tarzı konuşmalara bile dönebiliyor.
Yapı meselesi bende çok yardımsever ve sıcakkanlıyımdır .
Yapacak bir şey yok bırakın öyle zannetsinler.

Bu ülkede şaşılacak şey değil,o yaşta evlenmemişseniz size ya ''bir problemi var sanırım'' gözüyle bakılıyor ya da ''evlilik için birilerini arıyor'' şeklinde.Kadın erkek büyük çoğunluk böyle.

Kulaklarınızı tıkayın böyle insanlara,iki sohbetle kendisine aşık olunduğunu zanneden eziklerle de arkadaşlık kurmayın.

aynen kadınlar da böyle konuşuyor :( hep katıldığım bir sosyal etkinlik vardı, ordaki kadınlar benim koca aramaya geldiğimi düşünüyorlarmış kulağıma geldi. o kadar üüzldüm ki ağlamıştım. bir daha da gitmiyorum artık oraya.

aynen kadınlar da böyle konuşuyor :KK43: hep katıldığım bir sosyal etkinlik vardı, ordaki kadınlar benim koca aramaya geldiğimi düşünüyorlarmış kulağıma geldi. o kadar üüzldüm ki ağlamıştım. bir daha da gitmiyorum artık oraya.

Niye gitmiyorsunuz ki onlar yüzünden ?
Lütfen böylelerini ciddiye almayın da saçmaladıklarının farkına varsınlar.

bunun yaş ile alakası yok bende 24 yaşındaym çalışmıyorum okulum devam ediyor. Ama kim görse evlenemedin mi sen diye konuşuyor.
Evlenemedim değil EVLENMEDİM
Evlenmeyi de düşünmüyorum.
Sonuçta şart değil, tabii ki gönlüme göre biri olursa neden olmasın diye düşünüyorum.
Demek istediğim.. Hep oluyor böyle yanlış anlaşılmalar . Benim samimi arkadaşlarımın sevgilileriyle bile aynı masada oturmam , koca arıyor benim sevgilime asılıyor tarzı konuşmalara bile dönebiliyor.
Yapı meselesi bende çok yardımsever ve sıcakkanlıyımdır .
Yapacak bir şey yok bırakın öyle zannetsinler.

sizin yaşınız genç yine, 30 olunca bir de acıyarak falan bakıyorlar. "kesin evde kalma korkusu yaşıyodur" diye düşünüp gönlünü eğlendirmeye çalışan erkekler de çok oluyor.

Ay 30 daha gencecik ya deli misin? Neden sanki yolun sonuna gelmiş de evlenemeyecekmiş gibi konuşuyorsun. Halt yesin o koca bulamamış diyenler. Keyfine bak, laf sokmaya çalışana "İyi Allah mesut etsin de ne alaka şimdi bunu söylemen" falan diye sen de laf sok. 30 yaş cidden daha gencecik ve evlenmek için geç değil uygun yaşlardan.

Ay 30 daha gencecik ya deli misin? Neden sanki yolun sonuna gelmiş de evlenemeyecekmiş gibi konuşuyorsun. Halt yesin o koca bulamamış diyenler. Keyfine bak, laf sokmaya çalışana "İyi Allah mesut etsin de ne alaka şimdi bunu söylemen" falan diye sen de laf sok. 30 yaş cidden daha gencecik ve evlenmek için geç değil uygun yaşlardan.

yok ben evlenemediğim için üzülmüyorum aslında, çocuk ruhluyum çünkü kendimi hala çocuk gibi görüyorum.ama etraftaki insanlar eksiklik gibi hatırlatıp duruyorlar.

yok ben evlenemediğim için üzülmüyorum aslında, çocuk ruhluyum çünkü kendimi hala çocuk gibi görüyorum.ama etraftaki insanlar eksiklik gibi hatırlatıp duruyorlar.

Halt yemişler. Artık insanlar tersine 26-27den önce evlenmeyi düşünmüyor, okullar 24-25 yaşında bitiyor zaten askerliği iş bulması anca sürüyor herkesin 30a kayıyor. Sizin şansınıza öyle abuk tipler çıkmış hep karşınıza.

Sen birde boşanan bayanlarin halini düşün
Bekar kalsak suç,bosansak suç..evlenmeye mecbur muyuz canım,kime ne!

evet kadın olmak çok zor. illa bir erkeğe yapışmak zorundasın gibigörülüyor. Avrupa'da kariyer yapmak için son hızla çalışıyorum bu yüzden. sabahlara kadar çalııyorum.

evet kadın olmak çok zor. illa bir erkeğe yapışmak zorundasın gibigörülüyor. Avrupa'da kariyer yapmak için son hızla çalışıyorum bu yüzden. sabahlara kadar çalııyorum.
İyi yapıyorsun canım gurur duydum,boşver milleti..çalış kendini geliştir önüne bak...olursa olur olmazsa canı cehenneme...evlenmek için evlenilmez..

İyi yapıyorsun canım gurur duydum,boşver milleti..çalış kendini geliştir önüne bak...olursa olur olmazsa canı cehenneme...evlenmek için evlenilmez..

Teşekkür ederim inşallah başarılı olur ve Avrupa'da bir kariyere başlayabilirim. Zira orada kadınlar rahat. Bekar kadına evde kalmış koca arayan tehlike, dul kadına da artık bekareti gitti, isteyen herkesle yatmalı gözüyle bakılmıyor.

Muhabbeti çok sınırlı tutmani oneririm.Üzgünüm ama yurdum erkeği,sohbet etti demek benden hoşlandı denklemini kurabilecek zekada.Ortaokulda serviste bi çocukla iş olsun diye muhabbet ettiğimi hatırlarım.Velet bi havaya girdi.Ertesi gün suratını çeviriyor.Bunlar ergeninden,yaslısına ayni kuzum.Değişmezler.Sen kadınlara sıcak davran.Erkeklerle mesafeni koru,koru,koru.Abla tavsiyesi.

Tam da başka bir konuda buna benzer insanlardan bahsetmiştim...
Buraya da yazayım:
Mesela benim çok güzel bir hayatım var. Yurtici- yurtdışı gezerim hep. Geniş bir arkadaş çevrem var, haftanın nerdeyse her günü birileriyle buluşurum, erkek arkadaş konusunda da yalnız gezen umutsuz vaka değilimdir.
Ama bu evlenen arkadaşlar ne hikmetse (yaşım 26 ve evlenmedim diye sanırım) benim için devamlı 'ah sen de evlenirsin insallah' , 'allah sana da nasip etsin' tarzı iyi dileklerde bulunuyorlar ve bu beni sinir ediyor.
Çok yakın bir arkadasim evlendi, evini ziyaret ettim ve ev dekorasyonuna iltifat ettim: 'ne güzel retro mobilyalar. Ben de bu tarzı seviyorum yaaa cidden çok hoş' diye.
Durdu , gözlerime bakıp 'bebeğim yaaa, Allah daha iyilerini sana nasip etsin' dedi:KK11:
Ama öyle bir şekilde söyledi ki sanki ben gözlerim dolu dolu 'ahhh ne güzel ev, ühhüüü ühü, evlenebilseydim ben de böyle döşemek isterdim ama maalesef senin kadar şanslı olamadım, kocam yok,böhüü ağlamadim, gözüme toz kaçtı sadece' demişim gibi :)

Çok sinir bozucu :))

Erkeklerle fazla samimi olmayin bence bakın yanlış anlaşılıyor. İyilik yapmak istemişsiniz ama iyilikten de maraz doğmuş. Biraz iyilik edince ve samimi davranınca alıyolar başka yerlere çekiyolar. Burası avrupa ülkesi olsa hiç farklı algılanmaz ama burasi Türkiye. Evlilik bir tercihtir zorunluluk değil size hak veriyorum.

Back
X