Bekar kalmak

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Hayat boyu bekar kalmak kötü birşey mi , öylede mutlu olamaz mı insan, mesela şarkıda olduğu gibi tek taşımı kendim taksam , kendi imkanlarımla ileride bir ev Sahibi olsam evli olmadığım için eksik hissedermiyim ben tek başına mutlu olmak istiyorum çünkü ne yeni biriyle tanışma hevesim var nede güvenim var insanlara , yaşadıklarimdan tüm inancım sarsıldı benim, ileri de ne olur bilemiyorum , hayat bir sürpriz yapar mı bilmiyorum , ama kimseye bağlanmak, alışmak istemiyorum benim düşüncem bu, tekrar evlenmek bir kumar oynamak gibi geliyor bana ya tutarsa diye aynı hevesle yola çıkamam, bilemiyorum kafam karışık , herkesten herşeyden uzağım ot gibi yaşıyorum Yüzümü hafifte olsa sadece güldüren yeğenlerim var, eski beni çok özlüyorum hayata pembe gözlüklerle bakan , herşey çok güzel olucak diye düşünüyordum, geçen gece bir yazı okudum takıldım kaldım, İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir." Yazıyordu ben geçmişi düşününce inandım ama olmadı , sabretmeyimi bilemedim yoksa ,ama yapılacak birşey yoktu o adamdan ayrilmaliydim , istenmediğim yerde duramazdim git demedi ama kalmam içinde bişey yapmadı hatta üstü kapalı git bile dedi aslında , yada bu yazıyı gelicegimi , göz önünde bulundurarak düşünmeliyim hayatimda iyi şeylerin olucagina inanmaliyim belki de, kafam karışık , kusura bakmayın dertlesicek kimsem yok anneme de anlatamıyorum üzülmesin diye buraya döküyorum içimi .
 
Nasil mutlu hissediyorsaniz öyle yasayin. Tabi ki ömür boyu evlenmeden yasanabilir ve gayet mutlu da olunabilir. Koca veya evlilik hersey degil ki. Akışına bırakın herseyi. Yinede „asla evlenmem“ demeyin, bakarsiniz bir gün yeniden seveceginiz ve güvenebileceginiz birisi cikar karsiniza.
O zamana kadar da size iyi gelecek seyleri yapin, sevdiklerinizle vakit gecirin, bol bol gezin, ögrenin, kendinizi gelistirin.
 
Hayatta kötü şeyler olduğu kadar bir o kadarda iyi şeyler vardır. İyiye odaklanırsaniz ve iyiyi düşünürseniz sizi bulamamasina imkan yok ama bazı insanlara kötü şeylere odaklanıp onları düşünmek daha kolay mı geliyor ya da kendilerini öyle mi teselli ediyorlar bilmiyorum ama sonra kötü şeyler neden beni buluyor diye yakıniyorlar.
 
İnanmıyorum tabi ki ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum onun için evlenmeyi düşünmüyorum , evlenmeden de tek mutlu olabilirim diye şimdi ki düşüncem bu ama dediğim gibi hayat bu ne getirir bilinmez
 
Siz de biz de ne söylesek boş. Hayat ve duygular üzerinde plan yapilmasi cok anlamsız. Birine baglanmak istemiyorum deseniz de, biz size burda "amaaan cok haklisin bosver bekarlik sultanlik" falan desek de bir gun biri karsiniza cikip kalbinize dokundugunda siz kosa kosa baglanacaksiniz zaten. Bunlari dusunmeye gerek var mi öyleyse
 
aldatıldığımda ve o kadınla evlendiğinde aşka olan inancımı yitirmiştim sanki nefes almak çok acı veriyordu ve her gün ölü gibi yaşıyordum ta ki karşıma şimdiki sevgilim çıkana kadar. Şimdi daha umut doluyum ve eskisi gibi düşünmüyorum. Tamamen tesadüfen çıktı karşıma.

hayat kısa ve tesadüflerle dolu, akışına bırakın hayat akıyor ve bir gün sizi de tekrar aşk bulacak...
 
Ben bile evlendiysem herkes için umut var demektir
Bekarlığımı aşırııııı özlüyorum. Hatta ben evlenirken herkes boşanır gözüyle bakmıştı hala arada bi boşanma hevesim geliyor.
Bence herşeyin güzel ve zor yanı var.
Kimse evli diye çok mutlu değil, bekar diye de mutlu değil.
Ama böyle konu açan biri ilerde kesinlikle evlenmediğine pişman olur.
Birde bir herif böyle çıktı diye niye tüm heriflere karşı umudun bitiyor ?
Ben mesela 72)262662727. Sevgilimle evlendim
 
Bekarlığımı özleyenlerden biri de benimEşimle hiç bir sorunum olmamasına rağmen.Cok küçük yaşlardan bu yana hep yalnız yaşadım hep özgürdüm.Insan alışıyor o duruma ve evlenince çok zorlanıyor.Simdi çocuğum da var.Varligina çok şükür fakat coook büyük sorumluluk.Yerinizde olsam gezer tozar istediğim herşeyi yapar hayatımı yaşarım.Ne kadar maddi gücünüz olsa da çocuk dan sonra kisitlaniyorsunuz herşeyinizi ona gore ayarliyiorsunuz.Benden söylemesi
 

bu yazılanlar benım , benden başkası yazmış olamaz
 
Hayatı illa biriyle birlikte geçirmek zorunda değilsiniz yalnız geçirmek zorundada değilsiniz size hangi seçenek iyi gelecekse o şekilde devam etmelisiniz önyargısız şekilde insanları tanıyıp gözlemleyip tanıdığınız insanlara bir şans vermenizi tavsiye ediyorum eğer gerekli güveni uzun vadede elde edemiyorsanız belki terapi alırsanız size yardımı dokunabilir.
 
ÇAlıştığım kurumda hiç evlenmemiş 45 yaş üstü bayan arkadaşlarım vardı. İki tanesinden örnek vereceğim, birisi baba evinden hiç çıkmamış, anne-baba-abla beraber yaşıyorlar, özel hayat yok gibi, inanılmaz asosyal ve işkolikti. Yani iletişim kuramazdı, aktivitelere katılmak istese bile katılamazdı, çünkü özel alanı yoktu ve ne kadar gülümsese de derinlerdeki mutsuzluğu bir dokunuşa bakardı dışa vurmak için.
Bir diğeri 45 yaşına kadar aile evinde yaşadıktan sonra "yeter artık" deyip kendi evine çıkmış 4-5 yıldır kendi evinde yaşayan biriydi. Daha sosyal ve daha aktifti. Özel alanı vardı. Ama birgün başbaşa konuştğumuzda şu cümlesini unutamam "papatya hayatımda verdiğim en ve tek doğru karar kendi evime çıkmakmış gibi geliyor. Keşke 30 lu yaşlarda birde eş için doğru kararı verseydim, arkadaş bir yere kadar" demişti.
Tabiki duygular, yaşantılar kişiden kişiye değişir. İllaki onlar gibi olacaksınız değil burada anlatma amacım ama seçimler ve bazı yaş dönemleri sanırım ortak oluyor insan duygu ve düşünceleri.
 
Biraz akışına bırakın bence en güzel şeyler beklenmedik anda gelir bi de tabiki herkes evlenecek diye bişey yok bekarkende çok mutlu olabilirsiniz
 
Sizin hayatınız, size özel. Şablon cümlelerle yaklaşmak bence çok yanlış
 
Doğru yoldasınız. Yalnız kalmamak için sizi üzen ilişkiler içerisinde olmak en büyük yanlış. Siz tek başınıza mutlu olmasınız bilirseniz, yalnız da kalmıyorsunuz.
 
insanların önce kendi kendine yetebilmesi taraftarıyım ben.ama hayat uzun ve eninde sonunda yalnızlıktan sıkılacak,bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyacak hatta belki anne olmak isteyeceksiniz.bu düşünceler karşınıza doğru insan çıktığı zaman değişecektir diye düşünüyorum .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…