bekaret

evlenmeden önce bu konu bnmde kırmızı çizgimdi...Ama evlendikten sonra önceden yaşanılan bişeye göre insanları yadırgamak önyargılı omak çok yanlışmış bunu anladım..bakire evlenip eski sevgilimle dertleşiyorum yok eşimin arkadaşı ilgimi çektilerden sonra namus evlenmeden önce bekaretse evlendikten sonra ne peki?
bekaret için hesap vermek gerekirse bana göre eşe değil Allah verilmesi gerekir..Onu da tövbeni edip vicdanını rahatlatmışsan ne güzel..

Durumunu azda olsa anlayabiliyorum. Bende bipoarım çok zor oluyor ama daha başlarında olduum çin bir sorun oluşturmuyor yavaş yavaş düzeliyorum
Ailene sölememeliydin bence heleki bu kadar tutucularsa babanda duymuş zaten :(
sana tavsiyem bu kadar telaşlanıcak birşey yok evleneceğin kişiyi bulduğunda durumu anlatırsın diktirmek hiç hoş değil sonuçta kocanı kandırmış olucaksık anlattığında seni istemezse sakın üzülme sadece bunu düşnen bi adamla olma daha iyi
Ailene anlatmasaydın sorun olmazdı olmuş bikere 22 yaşına gelmşsin zorla hiç birşey olmaz olamaz

Konuyu saptiran belli benim soylediklerimi her aile cocuklarina aşılasa bunlari kiz erkek farketmez bu ulkede ne tacavuz yasanir ne butur seyler olur hersey ailelerde bitiyor egitim ilk basda ailede baslar okulda devam eder toplumu birarada tutan benim saydigim degerler
Size kesinlikle katılıyorum çok doğru noktalara değiniyosunuz çağdaşlaşmak modernleşmek ;asimile olmak değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
o nasıl baba ya! hadi annene anlattın
babana niye anlattın, ne gerek vardı? madem ailen bu kadar dert edecektın nıye yaptın?
madem yaptın nıye söyledın?
madem söyledın neden şuan dert edıyorsun?

olan olmuş .. madem diktirecektin hiç ailene söylemeseydın. söylemek zorunda degıldın .
yüüzne bakınca anlaşılmıyor sonucta.

Son düzenleme:
21.yy da bekarete önem veren gerikafalı olmuyor, bunu dayatan oluyor bence. Yinemipilav Yinemipilav ın demek istediği tam da bu. Kızcağız ne hale gelmiş, babası bile o.. diyor. Neden oluyor bütün bunlar? İlişkiye girdiği için mi? Gerikafalı bir ailede büyüdüğü için. İnsanlar bunun için intihsr ediyor ne yazık ki. Ben de katılıyorum Yinemipilav Yinemipilav a bekareti ahlak toplumla bağdaşlaştırmak kadını tamamen aşağılamaktır.

Bence sen okulunu bitir hayata bakış acini degistir. At gözlüğunu cikart.
Tedavini ol.
Daha ortada bir sey yok koca yok evlencek diktirme derdine dusmussunuz ailecek.
Bu konu fikir ayriligina musait bir konu.
Ama bana sorarsan dediklerimin arkasindayim. Seviye duzenini asagi indiren dusuncelere insanlara tahammul edemiyorum. Geleneklere lafimiz yok bizde marstan buraya ışınlanmadik. Bizde bu ulkede buyuduk yetistik. Önemli olan beyini o kafayi degistirmek.

Yaptıgının yanlıs bir sey oldugunu tövbe ettigini söylüyorsun
Ama karsındaki insanı kandırmak icin simdiden planlar yapıyorsun, sence bu dogru mu?
Bir yandan tövbe edip allaha sıgınmak bir yandan insan kandırmak...
Seni seven böyle sevsin bu tarz operasyonlar senin ruhuna zarar verir, kendini cıkmazda bulursun.

O sizin çağdaş moder

O sizin çağdaş modern gordugunuz avrupanin bircogunda düşük bel pantalon yasaklandi biliyomusunuz bunlari onlar tehlikenin farkina varip bazi seyleri toplamanin derdinde benim saydigim seyler ulkeyi ayakta tutan degerler unutmayiniz

Ben Avrupa'da yasiyorum, size katiliyorum, Avrupa'yi (ne kadar ugrassalarda) asla ahlak ve etik deger yuvasi olarak gormyorum, onlar da cift standart uyguluyorlar ama onlarin derdi "baskalari yok olsun biz yasayalim". Ama bizim derdimiz "kadinlar yok olsun erkekler yasasin". Ikisi de cok fena degil mi sizce? Ahlak evrensel olmali degil mi sizce de?

Ulkeyi ayakta tutan? Evet her gun ama HER GUN gordugumuz bekaret gelenegi yuzunden islenen KADIN CINAYETLERINDEN oturu mu ayakta duruyor? Cennette ergen olmamis huri hayaliyle COCUK YASTA KIZLARI satin alan erkeklerin deger yargilari mi ayakta tutuluyor? Vakiflarda toplu halde uzerinden gecilmis ERKEK COCUKLARINA bir kereden birsey olmadigini soyleyen bakanin sozuyle mi ayakta duruyor?

Lutfen bana cevap verin bu orf adet deger anlayisinizin AHLAKLA - ETIKLE ne alakasi var? Iste bu sistemi savundugunuz icin binlerce kadin olduruluyor, tecavuz ediliyor, parcalara bolunup denize atiliyor yakiliyor tarlaya gomuluyor. Milyonlarca kiz cocugunun hayati bu yuzden iki kurusa satilip 70lik adamlarin yataginda karariyor. Bahsettiginiz 7. yuzyil deger yargilariniz, sandiginizin tam tersine cok kotu bir AHLAKI bosluktan kaynaklanan cok kotu bir ALISKANLIKTAN olusmus gelenekler.

Bunu kisisel olarak algilamanizi cok rica edecegim ama bu cagdisi, etik disi deger yargilarini devam ettirmemenizi, ulkede olan bitenden daha cok haberdar olmanizi, kendinizi ve cevrenizi egitmenizi can-i gonulden diliyorum.

Cunku , bekaret zarini yoklatmak, ddiktirmekten tutun kadin cinayetlerine kadar giden zincirin en onemli parcasi siz kadinlarsiniz. Siz "olmaz! yetti artik " demezseniz gercek ahlaki savunmazsaniz kimse ama kimse bu sistemi degistiremez. Butun guc sizin elinizde!!!

Eger cocuklarinizin gelecegini dusunuyorsaniz bu anlayisa bir son verin, aydinlanin ve aydinlatin. Hayatinizi kurtarin bu cahillikten, lutfen ama lutfen!

Ülkece çok ilginç kurallarımız var. Vay efendim neymiş kadın sevişmemiş olacakmış. Erkek sevişebilir, hatta b.kunu çıkarana kadar sevişebilir. Ama kadın asla!
Buna hata gözüyle bakmıyorum ama sevişip de pişman olan biri hata olarak görebilir. Neyse işte kadının hata yapma lüksü yok, çünkü ardında 2 damla kan gibi kanıt bırakıyor.
Anatomi bile adaletsiz yürüyor bizim için. Bir evrilsek de gelecek nesil zarsız doğsa da kurtulsak. Ancak bu paklar insanlığı zaten.
Bu neden bu kadar önemli anlamıyorum ki. Kadının üreme organının durumu neden bazı kitlelerce dert ediliyor vallahi anlamıyorum. Neden ya?

Son düzenleme:
bir toplumu ayakta tutan nedir peki cagdaslama ile

Sizin cagdaslama dediginiz kulturel cokuntu yozlasmadir bu toplumun bitmesidir aile kavramının bitmesidir ilericikik bilim teknolojiyle olur unutmayin butur seyleri normalmis gösterip bu ülkeyi bitirmekle toplumu bitirmekle olmuyor sizde bunu anlayiniz
Bak sana kısaca anlatayım. Ülkede çocuk tecavüzleri vs.en çok nerede? Biliyorsundur. Neden biliyor musun? Normal insanlar sağlıklı ilişkiler kurar, sevişir, eğlenir. Sağlıklıdır.

Peki seks yasak cıss dersen ne olur? Her an seks düşünür. Aç olan insanın yemek düşünmesi gibi.

Sağlıklı insan ise işini güzelce yapar. Seks dışı şeyler düşünür. Topluma faydalı olur. Yanlışsam yanlış de?

İnsanın ihtiyaçlar sıralamasında en tabanda yer alan bir ihtiyaçtır cinsellik. Yeme içme gibi gayet içgüdüsel, diğer türlerin ihtiyaçlarından asla ayrışmayan bir ihtiyaç nasıl oluyor da ülkeyi ayakta tutan bir değer olarak görülüyor şaşırıyorum.
Fiziki ihtiyaçların bütünü karşılanırsa, insan statü arayışına geçer, toplumda değer görmeye çabalar, üretmeye başlar, ideallerini gerçekleştirmeye uğraşır. He işte bahsettiğiniz değerler bu basamakta ortaya çıkar. Ülkeyi yüceltecek şeyler burada aranmalıdır. İhtiyaçlar teoreminin magmasında değil!

Bekaret toplumun bir kesimine göre önemli bunu anlayabiliyorum da konu sahibi erkek arkadaşıyla sürtünme oluyla beraberken yanlışlık(!) olmuş.Yani o yanlışlık olmasaydı hiç problem yoktu farkındaysanız.Tek fark bekaretini kaybetmiş bi kaç damla kan vs vs.Ha bu iş olmasaydı sadece sürtünme yolunda kalsaydı iş şu an hiç problem olmayacaktı siz hasta olmayacaktınız ya nolur yapmayın böyle ya.Herşeyi görebilir herşeyi yaşabilir akla gelmez şeyler yapabiliriz ama ne o zarı kanatmayacaksın.Ya nolur şu fikirden bir çıkalım.İlerde de eş adayınızı bunu anlayabilecek insanlardan seçerseniz bir problem yaşamazsınız.

25 gün önce falan söyledim bu arada hastanede yatıyorum psikiyatri servisinde yeni geldim izne.üniv3te okuyorum üniv3 te tıkandım kaldım yıl tekrarı yapacağım saolun güzel dilekleriniz için inşallah iyi olur sağlığıma kavuşurum...

Benim anlamadigim bipolar bozuklugu olan bir insan nasil tedavi olmadan tek basina ailesinden uzakta hemde yurtta universite okuyor. Hem sana hem etrafindakilere yazik degilmi ? Bu hastalikla nasil saglikli sosyal iliskiler yada egitim hayati olabilir bilmiyorum.
Yasadigina gelecek olursa yasamissin gecmis gitmis sende annende rahatsizliginin arkasina saklanabilirsiniz yada yaptim bir hata diyebilirsiniz ama annenin yaklasimi cidden cok ilginc nisanlandiginda hallederiz demek. Cidden korkulur yani sizden. Birde ailenin zoruyla tesetture gitmissin sanki yasadigin psikolojik sorunlar yetmisyormus gibi.
Anneniz basinizi kapatinca size gelcek kisileri kandirmanin dahami kolay olacagini dusundu acaba?
Allah akil fikir versin

İlk cinsel deneyimlerini çiftler evlilikte tadmazsalar ne anladım ben o evlilikten o balayından.O zaman evlilik akti dolabımızda garanticilik adı altında duruyor.
Beraber olmak için evlendiyseniz, halvet olduktan sonra adamı boşasaydınız ya?

Beraber olmak için evlendiyseniz, halvet olduktan sonra adamı boşasaydınız ya?
Beraber olmak için evlenmedim tabiki ama ben ilk cinsel deneyimimizi evlilikte yaşanması gerektiğini DÜŞÜNÜYORUM.O zaman çok modernsek evlilik akti olmasın dost hayatı yaşayalım balayı olmasın...Bu benim düşüncem ve şu an zıt kutuplardayız

Back
X