O zaman hayatınızı yaşayın :)zaten asgari ücretin çılgınca harcanacak bir tarafı yok:))) yol parasını zaruri ihtiyaçları da çıkınca kuş kadar kalıyor :))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman hayatınızı yaşayın :)zaten asgari ücretin çılgınca harcanacak bir tarafı yok:))) yol parasını zaruri ihtiyaçları da çıkınca kuş kadar kalıyor :))
Bekar değilim ama şimdiden birikim yaparsan evlilik arefesinde çok işine yarar. Harca harca nereye kadar, sonu yok ki.
Biriktirsen kimsenin garantisi yok ki yarına gönlüne göre takıl derim.
Ama ne olacağımız da belli değil,mümkünse biriktirmen hayrına olur.
Al sana iki ucu çoklu denklem yine :)
Canın nasıl istiyorsa öyle yap.
Bekarken ve çalışıyorken bu dediğinizin ikisini de dengeli olarak yapıyordum.
Köşeye koyuyorum dediğiniz miktarı azaltarak istediğiniz şeyleri alabilirsiniz belki. Bir ayda olmasa da 2 ayda.
Çok sıkmaya, kasmaya lüzum yok. Ama dediğiniz gibi ileride evlilik söz konusu olunca bu kez, şu an aklınızda kalan palto gibi, bir koltuk takımı aklınızda kalabilir. Keşke bekarken daha çok biriktirip o takımı alsaydım diyebilirsiniz.
Dengeli olabilmek önemli.
hem birikim hemde hayatını yaşa desek asgari ücretle elbetteki zor. . Ama çok istediğiniz şeyleri fazlada ertelemeyin. .
Çok beğendiyseniz bu ay onu al. .Bir sonraki ay birikim için ayırdığın paranın üzerine botun yarı fiyatını daha ekle. .
Dengeyi sağlamak sizin elinizde
İlk iki üç ay harca tadını çıkar:) sonra artık biriktir bence
ortasını bul. biraz biriktir biraz ye. kasma
Bekarken, henüz stajyerdim. Aldığım para 1500 tlydi. Hem gönlümce harcıyor hem de, birikim yapıyordum. Bence çok zor değil. O paltoyu 5 taksit yaptırıp alın mesela? Taksit cidden kullanışlı bir şey.
ama işte o botu çok beğemiştim, çok zarifti. ama süetti mesela. yağmurda giyilmez. yağmurda giymeyeceğim bişeye 300 vermek aslında hiç akıllıca değil.300 liraya bot alıcagına 100 liraya al 300 e almıs gibi 200u kenara koy bu sekilde yaparak hem istediklerini uygun fiuaya alırsın hemde birikim yaparsın
Ben de geçen sene 1200 ve 1500 e çalışıyordum ama Ankarada olduğum için galiba su gibi gidiyordu para çok bişey almasam bile
O yüzden dedim ilk bikaç ay harcasın tadını çıkarsın hevesi bitsin:) sonra da oturduğu kafede yemek yemeyecek kadar para biriktirsin bence:)) çünkü cafelerde o pis yapılan yemeklere onca para vermek kadar saçma bişey yok onu farkettim son zamanlarda söylemeden geçemicen
ilk defa duydum single turben bu tatil acentalarının kültür turlarıyla gitmek istiyodum bi yere ama tek başıma öyle sap gibi etrafı nasıl gezicem dedim. karadeniz turu istiyorum ve en basiti otobüste yanıma oturcak insanla bakalım onca yolu nasl geçiricem. ama yanımda arkadaşım olsa nasıl da keyifli olurdu
![]()
Zevkli oluyor mu ya?Ben 2 sene once toplam 5 bin liraya 15 gun tum avrupayi tek basima turla gezdim.Ne demek yalniz cikilmaz :) Gayette guzeldi.Hatta cok yakin arkadasla gelenlerin aralari acildi bu surecte.Hatta bu yaz da ispanya-endulus yapmayi dusunuyorum yine tek basima.Yani yeter ki iste :)
Ne bileyim cesaret edemedimBen 2 sene once toplam 5 bin liraya 15 gun tum avrupayi tek basima turla gezdim.Ne demek yalniz cikilmaz :) Gayette guzeldi.Hatta cok yakin arkadasla gelenlerin aralari acildi bu surecte.Hatta bu yaz da ispanya-endulus yapmayi dusunuyorum yine tek basima.Yani yeter ki iste :)
Ben de o noktaya gelir gibi oldum o yuzden mutsuzlastim. Hayatimda biri olsa melesa hepten tukenirim herhalde:)) ustume basima giycek ahim sahim biseyim yok.ben maaşımın %80'ini biriktiriyorum
geri kalanı da harcıyorum
ama istediğim çoğu şeyi para biriktiricem diye alamıyorum
para harcarım diye dışarı çıkmaya korkar oldum
bu durum benim de canımı sıkmaya başladı
sanırım köşeye az az koymak
geri kalanı da gönlümüzce harcamak gerek.
Zevkli oluyor mu ya?
Bende çalışmaya başlayınca gezmeli görmeli mükemmel bir bekar hayatı yaşamayı planlıyorum,hayatın tadına varmak
Çalışıp para kazanınca kapınızı çalar yardım alırım![]()
Ne bileyim cesaret edemedimbi de uzun yol, yanima kim dusecek yemek vakitlerinde sap gibi mi yiycem falan diye dusundukce gitmekten vazgectim.valla seni de takdir ettim, tek basina avrupa turu:))
aynısını yazacaktımhem birikim hemde hayatını yaşa desek asgari ücretle elbetteki zor. . Ama çok istediğiniz şeyleri fazlada ertelemeyin. .
Çok beğendiyseniz bu ay onu al. .Bir sonraki ay birikim için ayırdığın paranın üzerine botun yarı fiyatını daha ekle. .
Dengeyi sağlamak sizin elinizde
Allahım bu kadının aklından banada ver.AMİN:)Aldıklarınızın hepsini güle güle kullanın, güzel günlerde, sağlıkla kullanın.
Herkes gelirine göre harcama planlıyor, bu çok normal.
Benim köyde yaşayan amcamın kızına göre de sizin 70 TL'lik parfümünüz pahalı olabilir, ya da bir çantaya 100 TL dediğimde gözleri pörtleyebilir.
Önemli olan sizi mutlu edecek şeyi kendinize zarar gelmeden yapabilmek.
Öğle tatilinde pazara gidip avondan vücut spreyi aldım mesela 7,5 TL. 3 TL'ye de roll on aldım. Benim hayatım da şişesi 300-500 TL'lik parfümlerle geçmiyor yani
Ama genel prensibim kaliteli alıp uzun süre kullanmak. Her sene 30 TL'ye 3 kazak almak yerine senede bir 90 TL'lik kazak alırım mesela.
Ucuza aldığım şeyler ya tüyleniyor ya sünüyor. Değişik değişik giyineyim, kullanayım hevesim olsaydı o zaman 30 TL'likten 3 tane alırdım. Tercih meselesi.
Baya biriktirmissiniz demek ki, tebrik ederim:) benim mebla cok kucuk oldugu icin anca kaplumbaga gibi birikir:)) ama insanin kenarda uc kurusu olunca kendini guvende hissediyor.Bekarım. Biriktirmeyi de biliyorum, harcamayı da. Bankada hatrı sayılır miktar birikimim var, bugün işten çıksam, kirada otursam, yine 2 sene işsiz idare ederim.
İnsan tabii ki bir şeyler almak istiyor. Zaten biriktirmek demek, illa hiç harcamadan ölümüne biriktirmek değil. Valla ne yediğimden, ne giydiğimden, ne tatilimden geri kalıyorum, ama biriktiriyorum da tabii. Birkaç avantajım var söyleyeyim. Alışveriş sevmem. O mağazalar, kıyafetler boğuyor beni. İhtiyaç oldukça veya arada kafama eserse kıyafet alırım. Çok pahalı markalardan uzak duruyorum. Bir ayakkabıya, çantaya bilmemkaç yüz lira vermem yani. O kadar pahalılık beni o maldan da soğutuyor. Sigara kullanmıyorum, öyle bir masrafım yok. Kozmetik akışverişim de çok az, fazla makyaj yapmam zaten.
Asla günübirlik yaşayamam ben, kenarda illa ki bir birikimim olmalı. Kendimi daha güvende hissediyorum. Tavsiye de ederim. Ha biriktirsene ne olcak, yarının belli mi filan diye günü birlik yaşamayı öneren de olmuş, ama mantıklı bulmadım. Yarınım belli değil diye kenara 3 5 kuruş atmak daha mantıklı bence. Sen elinden geleni yap da, sonra yine kaderde ne varsa olur. Kimisi Allah'a emanet yaşıyor. Başına iş gelse kalacak ortada. Kesinlikle benlik değil. Size de birikim tavsiye ederim.
Kesinlikle haklisiniz. En azindan senede 1 hafta tatil bile insani motive eder.aynısını yazacaktım
para işlerinde denge önemli bence de bir ay açıldıysan bir ay kemer sıkmak gerektiriyor
insan çalışınca yılda bir iki hafta tatil olmalı yada bir iki ayda bir hafta sonu bir yerlere gidebilmeli
ama biraz para da biriktirmeli asgari ücretle zor
ama hani diyette bir hafta diyet yapınca kendinizi bir dilim pastayla ödüllendirin demeleri gibi bir hafta hesabı kitabı bildiysen böyle küçük şeylerde alınabilir