L
lisabel
Ben birikim yapmaya çok meyilliyim,
Çocukluğumuz yokluk içinde geçti o yüzden kendimi zorlasam da savuramıyorum illa garantiye alma ihtiyacı hissediyorum kendimi...
Mezun olduktan sonra bir yıl ücretli öğretmenlik yaptım ailemin yanında kaldım, kuş kadar alıyordum zaten parayı onu bile biriktirmeye çalışıyordum ama biriktirdiğim parayı da genelde o sıralar sevgilim olan şimdiki eşimin borçları için veriyordum ah ne aptallık...
Bir yıl sonra atandım, gittiğim yerde ev tuttuk ev olunca bilirsiniz illaki birkaç parça eşya olacak, sevgilim de evlenmeyi düşünmediğini açıkça söyleyince bana bari eşyalarımı en iyisinden alayım dedim, ufak ufak almaya başladım bi dünya taksite girdim.
Bir yıl boyunca taksit ödedim herşeyimden kıstım. Sonunda evlenmeyi düşünmüyorum dediğinde görüşmeyi bıraktığım sevgilim illa evlenecem senle diye tutturdu, evlendik şimdi de ortak giderler yüzünden paramı istediğim gb harcayamıyorum.
Geriye dönüp bakıyorum da benim paramı benim dışımda herkes gayet rahat harcamış enayi miyim neyim arkadaş ya!
Ben de içimi dökmek için fırsat kolluyormuşum arkadaş :)
Neyse sözün özü ; kenara koyun tabiki ama para kazanmanızın da bir anlamı olsun içinizde kalmasın harcayın
Ha bu arada o kadar borca girip aldığım eşyalara ne oldu söyleyeyim; eşimin de kendi aldığı eşyalar vardı, tüm beyaz eşyalardan şundan bundan iki takım olduğu için benim aldıklarım satıldı hem de yok parasına ;( işte böyle